Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Svensk ”The Crown”

Netflix nya serie handlar om den svenska partyprinsen.

När det gäller lokala nordiska produktioner ligger strömningsjätten Netflix verkligen inte på latsidan. Bara ett par veckor efter de släppt den andra säsongen av norska Ragnarok kommer en helt ny svensk serie: Young Royals.

I serien möter vi den svenske prinsen Wilhelm (Edvin Ryding) som är ungdomligt upprorisk och lite väl förtjust i att festa.

 

Efter en skandal på stan, väldokumenterad på sociala media, skickar kungafamiljen honom till en internatskola för eliten. Livet får en plötslig vändning när han plötsligt flyttas fram i tronföljden.

Serien är regisserad av Rojda Sekersöz (konceptuell regissör) och Erika Calmeyer. Den är skriven av Lisa Ambjörn och i rollerna syns bland annat Edvin Ryding, Omar Rudberg, Malte Gårdinger, Frida Argento, Nikita Uggla samt Pernilla August.

Annons
Fortfarande en av de bästa serierna! När Diana gör entré får vi på allvar en dyster inblick i den känslomässigt avtrubbade brittiska kungafamiljen.

Young Royals har kallats för en svensk The Crown, men även om det finns uppenbara likheter mellan karaktärerna och den riktiga kungafamiljen så är detta inte en på långa vägar lika mycket dramadokumentär som den engelska serien.

Young Royals Netflix

Young Royals, säsong 1 (Foto: Netflix)

I Netflix pressmeddelande kan vi läsa:

Berättelsen kretsar kring Prins Wilhelm (Edvin Ryding). När han anländer till den prestigefyllda internatskolan får han äntligen en möjlighet att utforska vem han är och vilket slags liv han verkligen vill leva. Wilhelm börjar drömma om en framtid i frihet fylld av villkorslös kärlek långt bortom alla kungliga åtaganden. När han plötsligt blir näst på tur i tronföljden står han inför ett val – kärleken eller plikten.

Young Royals har Netflix-premiär 1 juli, Ljud & Bild återkommer med en recension av första säsongen.

Annons

 

Young Royals, sesong 1_6 _DSC7826.tif Young Royals, sesong 1_9 _D1A7916.CR2 _D1A7275.CR2 Young Royals, sesong 1_7 Young Royals, sesong 1_13 Young Royals, sesong 1_12 Young Royals, sesong 1_10 Young Royals, sesong 1_11 Young Royals, sesong 1_14 Young Royals, sesong 1_15 Young Royals, sesong 1_8
<
>
Young Royals, säsong 1 (Foto: Netflix)

Läs alla artiklar i 1 vecka för 1 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ngen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter
Skrevet av

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Redaktionen rekommenderar

Läs också

Netflix nya serie handlar om den svenska partyprinsen.

Netflix nya serie handlar om den svenska partyprinsen.

Netflix nya serie handlar om den svenska partyprinsen.

Netflix nya serie handlar om den svenska partyprinsen.

Netflix nya serie handlar om den svenska partyprinsen.

Netflix nya serie handlar om den svenska partyprinsen.

Vi recenserar bra och lätt sommarunderhållning som du kan streama en regnig sommarkväll.

Netflix nya serie handlar om den svenska partyprinsen.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.