TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Svensk ”The Crown”

Netflix nya serie handlar om den svenska partyprinsen.

forfatter
Publicerad 2021-06-20 - 12:06

När det gäller lokala nordiska produktioner ligger strömningsjätten Netflix verkligen inte på latsidan. Bara ett par veckor efter de släppt den andra säsongen av norska Ragnarok kommer en helt ny svensk serie: Young Royals.

I serien möter vi den svenske prinsen Wilhelm (Edvin Ryding) som är ungdomligt upprorisk och lite väl förtjust i att festa.

 

Efter en skandal på stan, väldokumenterad på sociala media, skickar kungafamiljen honom till en internatskola för eliten. Livet får en plötslig vändning när han plötsligt flyttas fram i tronföljden.

Serien är regisserad av Rojda Sekersöz (konceptuell regissör) och Erika Calmeyer. Den är skriven av Lisa Ambjörn och i rollerna syns bland annat Edvin Ryding, Omar Rudberg, Malte Gårdinger, Frida Argento, Nikita Uggla samt Pernilla August.

Läs också Fortfarande en av de bästa serierna! När Diana gör entré får vi på allvar en dyster inblick i den känslomässigt avtrubbade brittiska kungafamiljen.

Young Royals har kallats för en svensk The Crown, men även om det finns uppenbara likheter mellan karaktärerna och den riktiga kungafamiljen så är detta inte en på långa vägar lika mycket dramadokumentär som den engelska serien.

Young Royals Netflix
Young Royals, säsong 1 (Foto: Netflix)

I Netflix pressmeddelande kan vi läsa:

Berättelsen kretsar kring Prins Wilhelm (Edvin Ryding). När han anländer till den prestigefyllda internatskolan får han äntligen en möjlighet att utforska vem han är och vilket slags liv han verkligen vill leva. Wilhelm börjar drömma om en framtid i frihet fylld av villkorslös kärlek långt bortom alla kungliga åtaganden. När han plötsligt blir näst på tur i tronföljden står han inför ett val – kärleken eller plikten.

Young Royals har Netflix-premiär 1 juli, Ljud & Bild återkommer med en recension av första säsongen.

 

Young Royals, sesong 1_6 _DSC7826.tif Young Royals, sesong 1_9 _D1A7916.CR2 _D1A7275.CR2 Young Royals, sesong 1_7 Young Royals, sesong 1_13 Young Royals, sesong 1_12 Young Royals, sesong 1_10 Young Royals, sesong 1_11 Young Royals, sesong 1_14 Young Royals, sesong 1_15 Young Royals, sesong 1_8
<
>
Young Royals, säsong 1 (Foto: Netflix)
Läs också Vi utser den bästa strömningstjänsten I och med Disney+ har strömningskriget satt igång på allvar, men vilka av de stora MÅSTE du ha?
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vinner hon kronprinsens hjärta? Netflix släpper nu en trailer för ännu en norsk långfilm.
Dramat som fängslade en hel värld En dramatisk historia från verkligheten – men Howard lyckas aldrig höja temperaturen till kokpunkten.
Gosling vs. Evans! Bröderna Russo levererar sin version av halsbrytande spionfilm, men glömmer den mänskliga aspekten.
Se trailer för nya Star Wars-serien på Disney+ Det kommer en ny Star Wars-serie från Disney+. Se den första riktiga trailern för Andor här.
Schweizisk splatter testar ny crowdfunding-modell Mad Heidi finansieras av fans som får del av vinsten om filmen blir en framgång.
Nu kan du strömma Game of Thrones i 4K-kvalitet *UPPDATERAD* 4K-versionerna av Game of Thrones säsong 1-8 är nu tillgängliga på HBO Max
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend