Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 06Delta

Nyhet

Svensk ”The Crown”

Netflix nya serie handlar om den svenska partyprinsen.

Skrivet av / 2021-06-20 - 12:06
Svensk ”The Crown”

När det gäller lokala nordiska produktioner ligger strömningsjätten Netflix verkligen inte på latsidan. Bara ett par veckor efter de släppt den andra säsongen av norska Ragnarok kommer en helt ny svensk serie: Young Royals.

I serien möter vi den svenske prinsen Wilhelm (Edvin Ryding) som är ungdomligt upprorisk och lite väl förtjust i att festa.

https://youtu.be/lCip8Hjz_U4

 

Efter en skandal på stan, väldokumenterad på sociala media, skickar kungafamiljen honom till en internatskola för eliten. Livet får en plötslig vändning när han plötsligt flyttas fram i tronföljden.

Serien är regisserad av Rojda Sekersöz (konceptuell regissör) och Erika Calmeyer. Den är skriven av Lisa Ambjörn och i rollerna syns bland annat Edvin Ryding, Omar Rudberg, Malte Gårdinger, Frida Argento, Nikita Uggla samt Pernilla August.

Läs också Fortfarande en av de bästa serierna! När Diana gör entré får vi på allvar en dyster inblick i den känslomässigt avtrubbade brittiska kungafamiljen.

Young Royals har kallats för en svensk The Crown, men även om det finns uppenbara likheter mellan karaktärerna och den riktiga kungafamiljen så är detta inte en på långa vägar lika mycket dramadokumentär som den engelska serien.

Young Royals Netflix
Young Royals, säsong 1 (Foto: Netflix)

I Netflix pressmeddelande kan vi läsa:

Berättelsen kretsar kring Prins Wilhelm (Edvin Ryding). När han anländer till den prestigefyllda internatskolan får han äntligen en möjlighet att utforska vem han är och vilket slags liv han verkligen vill leva. Wilhelm börjar drömma om en framtid i frihet fylld av villkorslös kärlek långt bortom alla kungliga åtaganden. När han plötsligt blir näst på tur i tronföljden står han inför ett val – kärleken eller plikten.

Young Royals har Netflix-premiär 1 juli, Ljud & Bild återkommer med en recension av första säsongen.

 

Young Royals, sesong 1_6 _DSC7826.tif Young Royals, sesong 1_9 _D1A7916.CR2 _D1A7275.CR2 Young Royals, sesong 1_7 Young Royals, sesong 1_13 Young Royals, sesong 1_12 Young Royals, sesong 1_10 Young Royals, sesong 1_11 Young Royals, sesong 1_14 Young Royals, sesong 1_15 Young Royals, sesong 1_8
<
>
Young Royals, säsong 1 (Foto: Netflix)
Läs också Vi utser den bästa strömningstjänsten I och med Disney+ har strömningskriget satt igång på allvar, men vilka av de stora MÅSTE du ha?
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Trailer - House of the Dragon, säsong 2

Williams svåra tid!

Ny nordisk serie på SkyShowtime

Lassgård till Disney+

Game over?

Percy Jackson-trailer

Mr & Mrs Smith kommer tillbaka!

Mord i Venedig går snart att streama

Bättre än Yellowstone?

Spidey!

Trailer för Reacher

Förnyad!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen