TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Se trailer: The Wheel of Time

Jeff Bezos slår på stortrumman med den nya äventyrsserien The Wheel of Time.

forfatter
Publicerad 2021-11-06 - 00:01

En av höstens mest efterlängtade seriepremiärer är förmodligen fantasy-eposet The Wheel of Time.

Prime Video har stora ambitioner, och fansen höga förväntningar, på serien som redan har fått grönt ljus för en andra säsong.

 

The Wheel of Time,
The Wheel of Time, säsong 1 (Foto: Prime Video)

Handlingen bygger på böckerna (som har sålt i fler än 90 miljoner exemplar) av Robert Jordan och utspelar sig i en episk fantasivärld.

I den avlägsna byn Emondsmark bor herdepojken Rand al’Thor, som måste fly från sin hemstad tillsammans med Moiraine Damodred (Rosamund Pike) och hennes lojala livvakt, Lan Mandragoran.

Läs också Nu kommer uppföljaren till Game of Thrones Bygger på boken ”Fire and Blood”.

Trollkvinnan Moraine är medlem i det exklusivt kvinnliga magikersällskapet Aes Sedai och är (nästan) övertygad om att al’Thor är ”Den utvalde” (inget mindre än ”The Dragon Reborn”).

 

Om inte al’Thor inte är den pånyttfödda/utvalda så är antingen Mat Cauthon, Perrin Aybara, Egwene al’Vere eller Nynaeve al’Meara ”The Dragon Reborn” och måste till varje pris skyddas från de mörka krafterna som hotar.

Tillsammans ger de sig ut på den farliga resan, med monster och skurkar i hälarna, mot ”The White Tower”.

Serien handlar (överraskande nog…) mestadels om kampen mellan gott och ont. Huvudkaraktärerna får så småningom sina egna roller i kampen mot de mörka krafterna, och blir viktiga brickor i kampen.

The-Wheel-of-Time-sesong-1_3-989x659 The-Wheel-of-Time-sesong-1_6-989x556 The-Wheel-of-Time-sesong-1_1-1022x681 The-Wheel-of-Time-sesong-1_7-989x988
<
>
The Wheel of Time, säsong 1 (Foto: Prime Video)

 

Skaparen av serien är Rafe Judkins, som är ett självutnämnt superfan av Jordans böcker. Förvänta dig en blandning av fantasy, äventyr, romantik och skräck.

Om Judkins har lyckats anpassa verket till en bredare bas än ”bara” fantasy-fans återstår att se. Efter att ha sett de tre första avsnitten har vi våra välgrundade tvivel.

The Wheel of Time, säsong 1 (Foto: Prime Video)

Förutom Bond-bruden Pike får vi se Josha Stradowski, Barney Harris, Marcus Rutherford, Madeleine Madden, Zoë Robins och Michael McElhatton i huvudroller.

The Wheel of Time har premiär den 19 november, då släpps de tre första avsnitten.

Redan den 16:e november kan du läsa vår recension här på ljudochbild.se!

The-Wheel-of-Time-sesong-1_9-989x1465 The-Wheel-of-Time-sesong-1_8-989x1465
<
>
The Wheel of Time, säsong 1 (Foto: Prime Video)
Läs också Vi utser den bästa strömningstjänsten I och med Disney+ har strömningskriget satt igång på allvar, men vilka av de stora MÅSTE du ha?
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
HBO rasar över jätteläcka Handlingen i alla avsnitt av den nya HBO-serien House of the Dragon har läckt ut på Reddit.
Marvel lanserar kvinnlig version av Hulken! Marvel-universumet är uppenbarligen inkomplett utan en kvinnlig version av den arga gröna mannen känd som Hulken.
Nu är musen störst av dem alla! Det tog bara Musse Pigg två och ett halvt år att putta ner Netflix från strömningstronen.
Vinner hon kronprinsens hjärta? Netflix släpper nu en trailer för ännu en norsk långfilm.
Dramat som fängslade en hel värld En dramatisk historia från verkligheten – men Howard lyckas aldrig höja temperaturen till kokpunkten.
Gosling vs. Evans! Bröderna Russo levererar sin version av halsbrytande spionfilm, men glömmer den mänskliga aspekten.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend