TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Ny dansk ungdomsserie på Viaplay

Nästa år släpper Viaplay den danska ungdomsserien "Pojkar".

forfatter
Publicerad 2021-12-13 - 14:33

Den nordiska strömningstjänsten Viaplay håller på att spela in en ny dansk ungdomsserie. Titeln blir Pojkar (Drenge) och serien får premiär på Viaplay 2022.

Huvudrollerna spelas av debutanten Viktor Hjelmsø, Sylvester Byder (De förbannade åren), Karoline Hamm (Equinox), Dar Salim och Julie Christiansen, och blir ett ungdomsdrama som utspelar sig i den vackra naturen i Silkeborg, där man varje söndagsmorgon hör ljudet av den lokala gosskören.

Pojkarna har skapat ett nära band genom åren. När klockorna tystnar träffas de för att tänja på gränserna och testa vuxenlivets förbjudna nöjen. Men när en av killarna drunknar under mystiska omständigheter sätts deras sammanhållning och lojalitet på prov.

Läs också Mystiskt danskt försvinnande! Med Equinox levererar Netflix en av sina bästa nordiska produktioner.

Pojkar bygger på regissören Jonas Risvigs egen uppväxt i Silkeborg. Där upplevde han själv kontrasten mellan att festa varje helg med sina vänner och att sedan gå upp på söndagsmorgonen och träffas i kyrkans oskyldiga rum.

Serien handlar om att gå från barn till vuxen och om att hitta sin identitet i en tid när det inte längre finns några tydliga mansroller.

Pojkar (Foto: Viaplay)

Serieskapare och regissör är Jonas Risvig:

”Det är spännande att skapa en sådan dramatisk och relevant serie i staden där jag växte upp. Jag tror att de flesta kan känna igen sig i att vara en del av en grupp där man går lite längre än i andra sammanhang, vilket även definierar personen man blir i slutändan – till det bättre eller sämre.”

Läs också Hur lyckas man ha en trekant? Norden bekräftar än en gång att vi skildrar det komplicerade tonårslivet så mycket bättre än amerikanska serier.

Pojkar är en Viaplay Original-serie och manuset är skrivet av Mikkel Sørensen och Lars Bang. Serien är producerad av Rikke Ennis och Sofie Siboni, och består av åtta avsnitt på 24 minuter vardera. Den har premiär på Viaplay någon gång nästa år.

Läs också Akta dig för Kastanjemannen! Danskarna visar ännu en gång att de är bäst i Norden på krim-genren.
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Prostituerade, kokain och snabba pengar. What’s not to like! De tre livsglada tjejerna med bagaget fullt av demoner gör ett sista desperat försök att fly undan sitt förflutna. Och vi hänger fortfarande med.
Här ser du Yellowstone! Serieskaparen Talyor Sherdian är bland de hetaste namnen i strömningsbranschen idag - men var (och hur) får du se alla hans eminenta serier?
Biosuccé Fans av Avatar-serien kan nu se fram emot många fler uppföljarfilmer.
Svensk storslam! Ruben Östlund och Triangle of Sadness gör storsuccé hos Oscars-akademin.
Tackar för sig! Netflix toppchef och grundare Reed Hastings lämnar sitt jobb.
Följ Ljud & Bild