TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Ny dansk ungdomsserie på Viaplay

Nästa år släpper Viaplay den danska ungdomsserien "Pojkar".

forfatter
Publicerad 2021-12-13 - 14:33

Den nordiska strömningstjänsten Viaplay håller på att spela in en ny dansk ungdomsserie. Titeln blir Pojkar (Drenge) och serien får premiär på Viaplay 2022.

Huvudrollerna spelas av debutanten Viktor Hjelmsø, Sylvester Byder (De förbannade åren), Karoline Hamm (Equinox), Dar Salim och Julie Christiansen, och blir ett ungdomsdrama som utspelar sig i den vackra naturen i Silkeborg, där man varje söndagsmorgon hör ljudet av den lokala gosskören.

Pojkarna har skapat ett nära band genom åren. När klockorna tystnar träffas de för att tänja på gränserna och testa vuxenlivets förbjudna nöjen. Men när en av killarna drunknar under mystiska omständigheter sätts deras sammanhållning och lojalitet på prov.

Läs också Mystiskt danskt försvinnande! Med Equinox levererar Netflix en av sina bästa nordiska produktioner.

Pojkar bygger på regissören Jonas Risvigs egen uppväxt i Silkeborg. Där upplevde han själv kontrasten mellan att festa varje helg med sina vänner och att sedan gå upp på söndagsmorgonen och träffas i kyrkans oskyldiga rum.

Serien handlar om att gå från barn till vuxen och om att hitta sin identitet i en tid när det inte längre finns några tydliga mansroller.

Pojkar (Foto: Viaplay)

Serieskapare och regissör är Jonas Risvig:

”Det är spännande att skapa en sådan dramatisk och relevant serie i staden där jag växte upp. Jag tror att de flesta kan känna igen sig i att vara en del av en grupp där man går lite längre än i andra sammanhang, vilket även definierar personen man blir i slutändan – till det bättre eller sämre.”

Läs också Hur lyckas man ha en trekant? Norden bekräftar än en gång att vi skildrar det komplicerade tonårslivet så mycket bättre än amerikanska serier.

Pojkar är en Viaplay Original-serie och manuset är skrivet av Mikkel Sørensen och Lars Bang. Serien är producerad av Rikke Ennis och Sofie Siboni, och består av åtta avsnitt på 24 minuter vardera. Den har premiär på Viaplay någon gång nästa år.

Läs också Akta dig för Kastanjemannen! Danskarna visar ännu en gång att de är bäst i Norden på krim-genren.
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
HBO rasar över jätteläcka Handlingen i alla avsnitt av den nya HBO-serien House of the Dragon har läckt ut på Reddit.
Marvel lanserar kvinnlig version av Hulken! Marvel-universumet är uppenbarligen inkomplett utan en kvinnlig version av den arga gröna mannen känd som Hulken.
Nu är musen störst av dem alla! Det tog bara Musse Pigg två och ett halvt år att putta ner Netflix från strömningstronen.
Vinner hon kronprinsens hjärta? Netflix släpper nu en trailer för ännu en norsk långfilm.
Dramat som fängslade en hel värld En dramatisk historia från verkligheten – men Howard lyckas aldrig höja temperaturen till kokpunkten.
Gosling vs. Evans! Bröderna Russo levererar sin version av halsbrytande spionfilm, men glömmer den mänskliga aspekten.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend