Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Ny svensk Netflix-serie

I år kommer Netflix andra svenska originalserie: ”Kärlek & Anarki”.

Skrivet av / 2020-02-12 - 10:42
Ny svensk Netflix-serie

Det händer mycket på Netflix skandinaviska avdelning nu. För några veckor sedan lanserade de den första norska originalserien, Ragnarok, och nu kommer snart ny svensk serie.

I april förra året släppte Netflix sin första originalserie från Sverige, Störst av allt. I år tar strömningsjätten det stora klivet från skolskjutning och besvärlig tonårsuppväxt till mer lättsamt romantiskt drama i Kärlek & Anarki.

Filmandet av den nya svenska originalserien har redan påbörjats i Stockholm. I rollistan finns Ida Engvoll, Reine Brynolfsson, Björn Kjellman, Johannes Bah Kuhnke, Gizem Erdogan och Björn Mosten.

Kärlek & Anarki är skapad av den hyllade manusförfattaren och regissören Lisa Langseth och produceras av FLX, produktionsföretaget bakom Störst av allt.

I serien, som består av åtta avsnitt, möter vi Sofie (Ida Engvoll), karriärkonsult och mamma till två barn. När Sofie får i uppdrag att modernisera ett gammalt förlag träffar hon den unga IT-teknikern Max (Björn Mosten) vilket blir starten på en oväntad flirt. Sofie och Max utmanar varandra, i all hemlighet, att göra saker som ifrågasätter samhällets normer. Det börjar oskyldigt men i takt med att leken blir mer och mer vågad blir konsekvenserna allt större.

Lisa Langseth, ”Love & Anarchy”. (Foto: Netflix)

”Jag hoppas att ’Kärlek & Anarki’ blir uppkäftigt, roligt och samtidskritiskt. Historien är en slags paradox som utspelar sig inom och runtomkring min karaktär Sofie och som tar avstamp i en samtid som inte fullt omfamnar människan. Det blir en intressant och utmanande resa i såväl klass, psyke och kropp och jag ser mycket fram mot att göra den tillsammans med Lisa Langseth, FLX och Netflix. Kärlek är ett av mina stora intressen och i kombination med anarki blir detta mitt drömjobb”, säger Ida Engvoll

Kärlek & Anarki är skapad av Lisa Langseth, som har långfilmer som Euphoria, Hotell och Pure på sin spännande CV. Langseth är också manusförfattare tillsammans med Alex Haridi (Störst av allt, Real Humans) och regisserar alla åtta avsnitt. Serien produceras av FLX, och teamet bakom Störst av allt, Fatima Varhos och Frida Asp, tillsammans med verkställande producenter Pontus Edgren (Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, Solsidan) och Martina Håkansson.

I rollerna syns också Lars Väringer, Elsa Ageman Reiland, Bejamin Shaps, Malin Levanon, Fredrik Hammar, Ejke Blomberg, Carla Sehn och Ruben Lopez.

Premiärdatumet är ännu inte satt. L&B ska se till att hålla dig uppdaterad!

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Game over?

Percy Jackson-trailer

Mr & Mrs Smith kommer tillbaka!

Mord i Venedig går snart att streama

Bättre än Yellowstone?

Spidey!

Trailer för Reacher

Förnyad!

Kommer till strömning

Så Yellowstone var inte (helt) död

Så fungerar Dashtoon

Kommer till Disney+!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen