Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Ny Netflix-serie från Matrix-regissörerna

Sense8 är namnet på den nya serien som syskonen Wachowski har skapat exklusivt för Netflix.

Skrivet av / 2015-05-08 - 11:20
Ny Netflix-serie från Matrix-regissörerna

Det har gått uppåt och nedåt för Lana och Andy Wachowskis karriärer sedan de slog igenom med dunder och bra när den första Matrix-filmen hade premiär 1999.

Wachowski
Andy och Lana Wachowski.

The Matrix var nydanande för både action- och sciencefiction-genren – inte minst på grund av dess revolutionerande slowmotion-scener.

De två fortsättningarna, The Matrix Reloaded och The Matrix Revolutions, fick däremot ett övervägande svalt mottagande, och även om V för Vendetta, som skrevs av de båda syskonen och hade Natalie Portman och Hugo Weaving i huvudrollerna, fick bra betyg av många recensenter så blev den aldrig en lika stor kommersiell framgång som The Matrix.

På senare tid har Lana och Andy Wachowski gjort Cloud Atlas (2012) och Jupiter Ascending (2015), båda med blandad framgång. I synnerhet Cloud Atlas hade svårt med biljettförsäljningen och Jupiter Ascending fick ta emot mycket stryk av recensenterna.

Sense8_BER_08_00306_R_B
Max, en kassaskåpstjuv i Berlin, som här har hamnat i uppenbara svårigheter, är en av de åtta huvudpersonerna i Sense8.

Nu finns det däremot goda möjligheter att det blir annorlunda, när TV-serien Sense8 har exklusiv premiär på Netflix den 5:e juni.

Netflix beskriver handlingen så här: ”Åtta helt främmande personer i olika delar av världen blir oförklarligt sammankopplade både mentalt och emotionell, vilket får oanade konsekvenser. ”

Serien består av 12 avsnitt och går också att titta på i 4K-upplösning. Sense8 går att följa på Twitter.

Här är den första trailern:

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Game over?

Percy Jackson-trailer

Mr & Mrs Smith kommer tillbaka!

Mord i Venedig går snart att streama

Bättre än Yellowstone?

Spidey!

Trailer för Reacher

Förnyad!

Kommer till strömning

Så Yellowstone var inte (helt) död

Så fungerar Dashtoon

Kommer till Disney+!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen