Search
Generic filters

Nu blockar Netflix VPN-tjänster!

Kriget har börjat.

Netflix har börjat blockera de första kända IP-adresserna som kommer från VPN-tjänster som hittills har gjort det möjligt för användare att titta på exempelvis amerikanska Netflix i stället för svenska, för att på så sätt komma åt fler filmer och TV-serier.

Netflix har redan meddelat att de kommer att börja blockera sådana VPN-tjänster inom kort, och nu är det mycket som tyder på att de håller vad de lovat. De första VPN-användarna har åtminstone stött på nedanstående skärmbild när de försökt titta på Netflix genom sin digitala dimridå. Det berättar vpncreative.net och hänvisar bland annat till en användare som lagt upp följande bild på Reddit.

”Det verkar som om du använder en unblocker eller proxy. Var vänlig stäng av sådana tjänster och försök igen. Besök netflix.com/proxy om du vill ha mer hjälp”, står det på skärmen när Netflix blockerar VPN-användare. Foto: Reddit. 

På den hjälp-sida som Netflix hänvisar till står det följande:

”Det här felmeddelandet visas när vårt system upptäcker att du ansluter via en VPN-, proxy eller så kallad unblocker-tjänst. Eftersom vårt innehåll varierar mellan olika regioner, och dessa typer av anslutningar vanligtvis används för att kringgå platslokaliseringsmetoder, kommer du inte att kunna streama när du är ansluten på det här sättet.”
”Det här felmeddelandet visas när vårt system upptäcker att du ansluter via en VPN-, proxy eller så kallad unblocker-tjänst. Eftersom vårt innehåll varierar mellan olika regioner, och dessa typer av anslutningar vanligtvis används för att kringgå platslokaliseringsmetoder, kommer du inte att kunna streama när du är ansluten på det här sättet.”

Det är bland annat användare med tjänsterna ExpressVPN och uFlix som har fått problem med den nya blockeringen.

Flera VPN-leverantörer hr dock sagt att de kommer att kriga tillbaka mot Netflix genom att erbjuda nya IP-adresser till deras kunder i samma takt som streaming-tjänsten blockerar de gamla.

Netflix har börjat blockera VPN-tjänster eftersom de har börjat erbjuda streaming i de allra flesta länder i hela världen. Enligt en talesman från Netflix är dock tanken på sikt att allt material ska bli tillgängligt i samtliga länder.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Lenovo X1 Fold går redan att beställa.
  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.