Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 11Delta

Nyhet

Trailer: The Handmaid’s Tale, säsong 4

Efter ett långt corona-uppehåll är väntan (snart) över – här är trailern till den fjärde säsongen.

Skrivet av / 2021-03-01 - 08:30
Trailer: The Handmaid’s Tale, säsong 4

Många serieproduktioner avbröts när coronapandemin drabbade världen som en tsunami under våren förra året.

Innan acceptabla åtgärder för att förhindra smitta infördes blev det i princip ett fullständigt stopp för de flesta film- och serieinspelningar – så även med den efterlängtade fjärde säsongen av A Handmaid’s Tale.

Elisabeth Moss, ”The Handmaid’s Tale” (Foto: HBO)

Serien bygger på Margaret Atwoods dystopiska vision av USA (”Gilead”) där ärkekonservativa kristna män på värsta sätt förtrycker kvinnor – och de som förtrycks allra mest är de (få kvarvarande) fertila kvinnorna, används som serievåldtagna ”födelsemaskiner” för regimens fascistiska elit.

Läs också The Handmaid’s Tale, säsong 2 Den andra säsongen om det amerikanska samhället, som i en nära framtid styrs med järnhand av religiösa fanatiker, fortsätter lika starkt.

I tre säsonger har vi fått se hur den ståndaktiga June/”Offred” (Elisabeth Moss) sakta men säkert försöker slå tillbaka och återfå sin värdighet.

The Handmaid’s Tale (Foto: HBO)

Innan corona bröt ut var tanken att säsong 4 skulle ha premiär under hösten 2020. Nu har det gått nästan två år sedan säsong 3 släpptes.

29 april lanseras säsong 4 premiär på HBO Nordic, men redan nu kan du gotta dig med den första teasern:

Läs också Vi utser den bästa strömningstjänsten I och med Disney+ har strömningskriget satt igång på allvar, men vilka av de stora MÅSTE du ha?

Det är den Disney-ägda strömningstjänsten Hulu som ligger bakom serien. Även om Disney numera har sin egen tjänst Disney+ (även här i Norden) så har inte distributionsavtalet för A Handmaid’s Tale löpt ut ännu, vilket innebär att säsong 4 kommer att visas på HBO Nordic.

HBO Nordic har bekräftat att de kommer att visa fjärde säsongen, men ännu inte avslöjat när den ska visas. I USA kommer det första avsnittet av den fjärde säsongen på Hulu 28 april.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Netflix lovar bättre bildkvalitet

Slutet närmar sig!

Ny trailer - True Detective, säsong 4

Trailer - House of the Dragon, säsong 2

Williams svåra tid!

Ny nordisk serie på SkyShowtime

Lassgård till Disney+

Game over?

Percy Jackson-trailer

Mr & Mrs Smith kommer tillbaka!

Mord i Venedig går snart att streama

Bättre än Yellowstone?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen