Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Trailer: The Handmaid’s Tale, säsong 4

Efter ett långt corona-uppehåll är väntan (snart) över – här är trailern till den fjärde säsongen.

Många serieproduktioner avbröts när coronapandemin drabbade världen som en tsunami under våren förra året.

Innan acceptabla åtgärder för att förhindra smitta infördes blev det i princip ett fullständigt stopp för de flesta film- och serieinspelningar – så även med den efterlängtade fjärde säsongen av A Handmaid’s Tale.

Elisabeth Moss, ”The Handmaid’s Tale” (Foto: HBO)

Serien bygger på Margaret Atwoods dystopiska vision av USA (”Gilead”) där ärkekonservativa kristna män på värsta sätt förtrycker kvinnor – och de som förtrycks allra mest är de (få kvarvarande) fertila kvinnorna, används som serievåldtagna ”födelsemaskiner” för regimens fascistiska elit.

The Handmaid’s Tale, säsong 2 Den andra säsongen om det amerikanska samhället, som i en nära framtid styrs med järnhand av religiösa fanatiker, fortsätter lika starkt.

I tre säsonger har vi fått se hur den ståndaktiga June/”Offred” (Elisabeth Moss) sakta men säkert försöker slå tillbaka och återfå sin värdighet.

Annons

The Handmaid’s Tale (Foto: HBO)

Innan corona bröt ut var tanken att säsong 4 skulle ha premiär under hösten 2020. Nu har det gått nästan två år sedan säsong 3 släpptes.

29 april lanseras säsong 4 premiär på HBO Nordic, men redan nu kan du gotta dig med den första teasern:

Det är den Disney-ägda strömningstjänsten Hulu som ligger bakom serien. Även om Disney numera har sin egen tjänst Disney+ (även här i Norden) så har inte distributionsavtalet för A Handmaid’s Tale löpt ut ännu, vilket innebär att säsong 4 kommer att visas på HBO Nordic.

HBO Nordic har bekräftat att de kommer att visa fjärde säsongen, men ännu inte avslöjat när den ska visas. I USA kommer det första avsnittet av den fjärde säsongen på Hulu 28 april.

Annons

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.