TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Trailer: The Handmaid’s Tale, säsong 4

Efter ett långt corona-uppehåll är väntan (snart) över – här är trailern till den fjärde säsongen.

Många serieproduktioner avbröts när coronapandemin drabbade världen som en tsunami under våren förra året.

Innan acceptabla åtgärder för att förhindra smitta infördes blev det i princip ett fullständigt stopp för de flesta film- och serieinspelningar – så även med den efterlängtade fjärde säsongen av A Handmaid’s Tale.

Elisabeth Moss, ”The Handmaid’s Tale” (Foto: HBO)

Serien bygger på Margaret Atwoods dystopiska vision av USA (”Gilead”) där ärkekonservativa kristna män på värsta sätt förtrycker kvinnor – och de som förtrycks allra mest är de (få kvarvarande) fertila kvinnorna, används som serievåldtagna ”födelsemaskiner” för regimens fascistiska elit.

The Handmaid’s Tale, säsong 2 Den andra säsongen om det amerikanska samhället, som i en nära framtid styrs med järnhand av religiösa fanatiker, fortsätter lika starkt.

I tre säsonger har vi fått se hur den ståndaktiga June/”Offred” (Elisabeth Moss) sakta men säkert försöker slå tillbaka och återfå sin värdighet.

The Handmaid’s Tale (Foto: HBO)

Innan corona bröt ut var tanken att säsong 4 skulle ha premiär under hösten 2020. Nu har det gått nästan två år sedan säsong 3 släpptes.

29 april lanseras säsong 4 premiär på HBO Nordic, men redan nu kan du gotta dig med den första teasern:

Det är den Disney-ägda strömningstjänsten Hulu som ligger bakom serien. Även om Disney numera har sin egen tjänst Disney+ (även här i Norden) så har inte distributionsavtalet för A Handmaid’s Tale löpt ut ännu, vilket innebär att säsong 4 kommer att visas på HBO Nordic.

HBO Nordic har bekräftat att de kommer att visa fjärde säsongen, men ännu inte avslöjat när den ska visas. I USA kommer det första avsnittet av den fjärde säsongen på Hulu 28 april.

Lämna en kommentar

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.