Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 09Delta

Marco Polo blir första HDR-serien

Skrivet av / 2015-06-03 - 08:31
Marco Polo blir första HDR-serien

I samband med Copenhagen Future TV-konferensen som ägde rum igår fick vi en chans att träffa Joris Evers, Netflix europeiska kommunikationschef som vi också träffade i Barcelona när han visade upp ett Netflix-gränssnitt till surfplattor.

Den här gången handlade det om Netflix nya gränssnitt till TV-apparater och webbläsare. I intervjun kan du se nya gränssnitten demonstreras, men i korthet är TV-gränssnittet mer aktivt – till exempel börjar material att spelas av när man har valt en viss film eller TV-serie utan att användaren behöver göra något. Nuvarande webbgränssnitt, som inte har förändrats sedan 2011, påminner mer om app-versionerna av Netflix.

Vi visste redan att Netflix ska satsa på mer material i 4K i framtiden, men Netflix har också bekräftat att de kommer att göra 4K-bilden ännu bättre med hjälp av HDR (High Dynamic Range). Att Netflix skulle visa HDR-material visste vi redan, i intervjun avslöjar Joris Evers dock att det första materialet blir andra säsongen av Netflix-serien Marco Polo, som har premiär 2016.

4K HDR kommer att kräva en något högre bithastighet än normalt (18 i stället för 15,6 Mbit/s). TV-apparater som stöder Netflix HDR kommer automatiskt att identifiera och utnyttja det extra dynamikomfånget. Samsung, LG och Sony lanserar HDR-kompatibla skärmar längre fram i år.

Det nya Netflix-gränssnittet går att använda från och med juni.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Slutet närmar sig!

Ny trailer - True Detective, säsong 4

Trailer - House of the Dragon, säsong 2

Williams svåra tid!

Ny nordisk serie på SkyShowtime

Lassgård till Disney+

Game over?

Percy Jackson-trailer

Mr & Mrs Smith kommer tillbaka!

Mord i Venedig går snart att streama

Bättre än Yellowstone?

Spidey!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen