Search
Generic filters

Lynch lägger ner Twin Peaks 3?

Eller förhandlar han bara genom media?

Som vi med stor glädje kunde berätta i oktober i höstas har den milt sagt excentriske regissören David Lynch och producent Mark Frost meddelat att de tänker ta oss tillbaka till den udda småstaden Twin Peaks, hela 25 år efter Laura Palmer mördades brutalt.

Twin-Peaks-Laura-Palmer_21
Sheryl Lee som den oskyldiga (!) ”girl next door”, Laura Palmer.

I nio nya avsnitt skulle vi få återse de märkliga karaktärerna och den säregna stämningen, 25 år efter den ursprungliga handlingen utspelades. Nu verkar det dock som om egensinnige Lynch vill beröva oss glädjen av en tredje säsong av kultserien – åtminstone med honom i regissörsstolen.

I måndags meddelade Lynch att han har dragit sig ur projektet eftersom han inte fått tillräckligt stor budget för att kunna göra den version han föreställt sig.

Lynch har förhandlat med produktionsbolaget Showtime i 16 månader, men har alltså inte lyckats komma överens.

twinpeaks_show_3
Lara Flynn Boyle, Sherilyn Fenn och Mädchen Amick blev alla stora stjärnor tack vare ”Twin Peaks”.

Kyle MacLachlan (som den muntre och kaffetörstige FBI-agenten Dale Cooper), Sheryl Lee (Laura Palmer/Maddy Ferguson) och Sherilyn Fenn (femme fatale Audrey Horne) har redan bekräftats som aktuella för den tredje säsongen.

Antingen har Lynch dragit sig ur projektet för gott eller så är uttalandet till pressen bara ett försök att pressa Showtime att höja budgeten – för vad skulle väl en ny säsong av Twin Peaks vara utan David Lynch i förarsätet?

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Lenovo X1 Fold går redan att beställa.
  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.