Nyhet

Klart för en tredje säsong av Sex Education

Om knappt tre månader får vi ett efterlängtat återseende av Otis och gänget.
forfatter

Den populära tonårsserien Sex Education på Netflix, som handlar om brittiska tonåringars problematiska känsloliv, kommer snart i en tredje säsong.

Hormonerna löper antagligen fortfarande amok i de charmiga tonåringarna på Moordale-gymnasiet.

 

Livet för sistaårseleverna på Moordale-gymnasiet, i en mellanstor engelsk stad, är verkligen inte så lätt. Alla tror att alla andra har sex hela tiden och förväntningarna och prestationsångesten är, för att uttrycka det milt, påfrestande – och närmar sig explosiva!

Sex Education, säsong 1 Skön dramakomedi om sexuellt frustrerade och överkåta ungdomar – och charmigt så det ryker om det!

Säsong 2 hade premiär i januari förra året och i vintras meddelade Netflix att det skulle komma en säsong 3. Inte direkt oväntat med tanke på att serien var en av de mest sedda på strömningstjänsten när den kom 2019.

Maeve (Emma Mackey), ”Sex Education, säsong 3” (Foto: Netflix)

Säsong 3 har global premiär den 17:e september. Lyckligtvis återvänder majoriteten av huvudpersonerna.

 

Sex-Education-sesong-3_6-989x659 Sex-Education-sesong-3_5-989x659 Sex-Education-sesong-3_3-989x659 Sex-Education-sesong-3_2-989x659
<
>
Sex Education, säsong 3 (Foto: Netflix

I pressmeddelandet kan vi läsa följande om handlingen:

Det är ett nytt år – Otis har tillfälligt sex, Eric och Adam är officiellt ett par och Jean väntar barn. Samtidigt försöker den nya rektorn Hope (Jemima Kirke) att återföra Moordale till sin forna glans, Aimee upptäcker feminism, Jackson blir förälskad och ett förlorat röstmeddelande hänger fortfarande i luften. Förbered dig på främmande fenomen, vulvamuffins och mycket mer av Madam Groff.

I nya roller syns bland andra Jason Isaacs, som spelar Peter Groff – Mr Groffs mer framgångsrika och inte särskilt blygsamma äldre bror; artist och låtskrivare, Dua Saleh, som gör sin skådespelardebut i rollen som Cal, en icke-binär student vid Moordale samt Indra Ové, som spelar Elsies fostermamma Anna.

Tanya Reynolds (som spelar Lily i serien) har delat med sig några av bilderna hon tagit under inspelningen av den tredje säsongen:

Sex-Education-sesong-3-BTS_2-989x1236 Sex-Education-sesong-3-BTS_6-989x1236 Sex-Education-sesong-3-BTS_5-989x1236 Sex-Education-sesong-3-BTS_3-989x1236 Sex-Education-sesong-3-BTS_1-989x1236 Sex-Education-sesong-3-BTS_4-989x1236
<
>
Sex Education, säsong 3, BTS (Foto: Tanya Reynolds / Netflix)
Vad kan Maeve (Emma Mackey) och Otis (Asa Butterfield) förvänta sig i den tredje säsongen av Sex Education? (Foto: Netflix)

I rollerna syns också Asa Butterfield, Gillian Anderson, Emma Mackey, Ncuti Gatwa, Connor Swindells, Aimee-Lou Wood, Kedar Williams-Stirling, Chaneil Kular, Simone Ashley, Mimi Keene, Tanya Reynolds, Mikael Persbrandt, Patricia Allison, Sami Outalbali, Anne-Marie Duff, George Robinson, Chinenye Ezeudu, Alistair Petrie, Samantha Spiro, Rakhee Thakrar och Jim Howick.

Serien är skriven och skapad av Laurie Nunn och producerad av Eleven. Säsong 3 är regisserad av Ben Taylor och Runyararo Mapfumo.

Otis (Asa Butterfield), redo för en FESTLIG kväll! 🙂 (Foto: Netflix)

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.