Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Kickstarter-rekord för svensk långfilm

Den blomstertid nu kommer finansierades på 21 timmar

Av / 2015-11-05 - 01:07
Kickstarter-rekord för svensk långfilm

Dramathrillern Den blomstertid nu kommer sökte finansiering med en crowdfunding-kampanj på Kickstarter. Och de lyckades verkligen övertyga besökarna om att det här är en film som behöver göras. På bara 21 timmar nådde de sitt mål på 300 000 kronor. För närvarande är de uppe i över det dubbla, och har då lovat att lägga pengarna på bättre specialeffekter. Och det är 22 dagar kvar, vilket ger möjlighet för en dokumentär om inspelningen.

Den blomstertid nu kommer är en film om en angrepp på Sverige. Det lilla klippet man släppt ger inga ledtrådar om vilka som ligger bakom det, vilket fått fans på nätet att spekulera. Är det rymdvarelser, zombies, nazister… eller vad? Se klippet och gissa själv.

Bakom projektet ligger Crazy Pictures, ett filmkollektiv från Norrköping. De har gjort stor succé på Youtube med sina kortfilmer, bland annat Poesi för fiskar, som även nominerats till Tribeca Film Festival.

– Det är otroligt roligt och smickrande att så många vill vara med och göra filmen möjlig. Visst hade vi hoppats på ett stort genomslag, men att det skulle ske i denna utsträckning hade vi aldrig vågat drömma om. Det är jätteroligt att våra fans möjliggör detta projekt och vi är tacksamma och glada över publikens engagemang, säger Albin Pettersson, Crazy Pictures.

Filmen ska börja spelas in i februari 2016 och ha biopremiär hösten 2017.

Läs mer på Kickstarter

https://www.youtube.com/watch?v=_fIpWBQRI1Q

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hel-MAX?

Se trailern!

Premiär idag!

Känslorna är tillbaka!

Netflix slår tillbaka!

Premiär idag!

And the Oscar Goes to...

Trailern är här!

Se trailern för den nya serien från skaparna av Game of Thrones

Netflix Slam: Nadal vs. Alcaraz

Ny svensk/norsk Netflix-serie

Taylor Swift kommer hem till dig!

0
Rulla till toppen