Search
Generic filters

Kickstarter-rekord för svensk långfilm

Den blomstertid nu kommer finansierades på 21 timmar

Dramathrillern Den blomstertid nu kommer sökte finansiering med en crowdfunding-kampanj på Kickstarter. Och de lyckades verkligen övertyga besökarna om att det här är en film som behöver göras. På bara 21 timmar nådde de sitt mål på 300 000 kronor. För närvarande är de uppe i över det dubbla, och har då lovat att lägga pengarna på bättre specialeffekter. Och det är 22 dagar kvar, vilket ger möjlighet för en dokumentär om inspelningen.

Den blomstertid nu kommer är en film om en angrepp på Sverige. Det lilla klippet man släppt ger inga ledtrådar om vilka som ligger bakom det, vilket fått fans på nätet att spekulera. Är det rymdvarelser, zombies, nazister… eller vad? Se klippet och gissa själv.

Bakom projektet ligger Crazy Pictures, ett filmkollektiv från Norrköping. De har gjort stor succé på Youtube med sina kortfilmer, bland annat Poesi för fiskar, som även nominerats till Tribeca Film Festival.

– Det är otroligt roligt och smickrande att så många vill vara med och göra filmen möjlig. Visst hade vi hoppats på ett stort genomslag, men att det skulle ske i denna utsträckning hade vi aldrig vågat drömma om. Det är jätteroligt att våra fans möjliggör detta projekt och vi är tacksamma och glada över publikens engagemang, säger Albin Pettersson, Crazy Pictures.

Filmen ska börja spelas in i februari 2016 och ha biopremiär hösten 2017.

Läs mer på Kickstarter

https://www.youtube.com/watch?v=_fIpWBQRI1Q

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.