Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

James Bond drabbad av Corona!

Det är möjligt att Blofeld inte lyckas döda 007, men virus tycks inte Bond vara immun mot ...

Av / 2020-03-05 - 09:59
James Bond drabbad av Corona!

Det är inte bara turistnäringen som drabbas av Corona-utbrottet.

Produktionsföretaget bakom James Bond-filmerna (Eon Productions) har just meddelat att de skjuter upp premiären på den 25:e filmen i franchisen, Daniel Craigs sista Bond-film (No Time to Die). Varför? Coranaviruset!

 

Variety skriver att MGM och Universal oroar sig för dåliga publiksiffror om premiären blir i april, på grund av massor av stängda biografer och folk i karantän på viktiga marknader som Kina, Sydkorea, Italien och Japan.

Det europeiska premiärdatumet var ursprungligen satt till 2:a april.

Med en produktionskostnad på vansinniga 2 miljarder kronor (!) vågar inte filmbolaget chansa på en svajig biomarknad (vissa biomarknader i Asien upplever nu en nedgång på över 50 %) och skjuter därför upp premiären till 12 november i år.

I hans sista film som 007 får vi Daniel Craig regisseras av hyllade Cary J. Fukunaga (True Detective).

Läs också Bond 24 ska heta ”Spectre”! Den 24:e filmen om James Bond heter ”Spectre” och har premiär 23 oktober 2015, med bland annat Monica Bellucci som bondbrud.

I No Time to Die upplever James Bond (Craig) en kortvarig glädje när hans gamla vän Felix Leiter (Jeffrey Wright, från Westworld) från CIA dyker upp för att be om hjälp.

Uppdraget går ut på att rädda en kidnappad forskare, men visar sig vara mycket svårare än väntat och gör att Bond får upp spåret på en mystisk skurk som är beväpnad med farlig ny teknik.

I andra stora roller får vi se Léa Seydoux som Madeleine Swann, samt Ana de Armas (Bladerunner 2049), Christoph Waltz samt Rami Malek som skurk.

Léa-Seydoux-Spectre-Still1-1280px-989x659 James-Bond_Corona_5-989x556
<
>
Léa Seydoux, frå Spectre (Foto: MGM/Universal)

 

No Time to Die blir Daniel Craigs femte Bond-film, men nu blir han alltså sängliggande med influensa i sju månader innan vi får höra hans legendariska ”Bond, James Bond”.

Med Fukunaga i regissörsstolen och Craig i toppform är detta en film som L&B har stora förväntningar på, men just nu får vi alltså sätta på oss munskyddet, låsa dörren och kurera oss med en stor dos tålamod.

Hade Craig haft lite mer kläder på sig så hade kan kanske sluppit bli förkyld? (Foto: MGM / Universal)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gängkriget fortsätter

Vill tillbaka i sadeln!

Högerextrem valmanipulation!

Se Robert Downey Jr. i en ny spionserie!

Premiär igår!

Yellowstone lever!

Kommande höjdpunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailern!

Premiär idag!

Känslorna är tillbaka!

Netflix slår tillbaka!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen