Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

It’s Showtime! Ny strömningstjänst från ViacomCBS

ViacomCBS utvecklar en egen strömningstjänst som ska lanseras nästa år.

Av / 2020-08-09 - 14:00
It’s Showtime! Ny strömningstjänst från ViacomCBS

Strömningsjättar som Netflix har upplevet en väldig tillväxt det senaste året, men konkurrenterna vinner stadigt mark: Eftersom filmproducenter och programföretag vill ha en större del av den strömmande kakan, väljer flera studior att ”hoppa över mellanhanden” och istället erbjuda sitt eget innehåll direkt till konsumenten.

De amerikanska TV-jättarna Viacom och CBS har nyligen gått ihop för att utveckla sin egen prenumerationsbaserade strömningstjänst. Den är planerad att lanseras i början av nästa år, och Norden finns med på listan!

Läs också: Disney+ lanseras i Sverige 15 september

Exakt vad tjänsten från ViacomCBS ska heta är inte bestämt än, men det blir en utvidgning av dagens CBS: All Access: Den kommer  att erbjuda mycket känt innehåll från Showtime och CBS-portföljen, inklusive MTV, Comedy Central och Nickelodeon (Paw Patrol, anyone?). Bland originalserierna nämns bland annat Halo, Star Trek: Discovery och Picard, The Good Wife, Weeds, The Affair, Californication, Deadwood, The L Word, Dexter, House of Lies, Nurse Jackie, Oz, den ursprungliga Twin Peaks, och även färska Penny Dreadful: City of Angels.

Hank Moody (David Duchovny) i Californication. (Foto: Showtime)

CBS har också ett avtal med Paramount om att erbjuda färska filmpremiärer.

Läs också All film rätt-på-nätet? Tiden som biograferna har ensamrätt på att visa en film reduceras nu radikalt.

Pressmeddelandet från ViacomCBS nämner inget om vilken ljud- och bildkvalitet vi kan förvänta oss, men det blir hur som helst spännande med ökad konkurrens på strömningsmarknaden framöver!

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hel-MAX?

Se trailern!

Premiär idag!

Känslorna är tillbaka!

Netflix slår tillbaka!

Premiär idag!

And the Oscar Goes to...

Trailern är här!

Se trailern för den nya serien från skaparna av Game of Thrones

Netflix Slam: Nadal vs. Alcaraz

Ny svensk/norsk Netflix-serie

Taylor Swift kommer hem till dig!

0
Rulla till toppen