TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Iron Sky 2 blir verklighet i höst

Uppföljaren till den crowdfundade nazi-sciencefiction-komedin Iron Sky har löst både penga- och distributionsfrågan.

forfatter
Publicerad 2015-05-19 - 13:17

När Andra världskriget tog slut 1945 flydde de sista nazisterna till månen, där den byggde en rymdbas på baksidan. Åtminstone enligt de finska filmnördarna Timo Vuorensola och Tero Kaukomaa, som 2012 filmade komedin ”Iron Sky”.

Filmen, som inte har några som helst ambitioner om att tas på allvar, finansierades delvis genom crowdfunding. Frivilliga bidrog dessutom med datorkraft och annat för att förverkliga filmen.

Vi har redan berättat om att personerna som låg bakom den första filmen håller på att samla ihop pengar till en fortsättning. Nu verkar det som om allt är klart.

Enligt filmtidningen The Hollywood Reporter har Michel J. Vandewalle från Atlas International och Glenn Kendrick Ackerman från V International Media skrivit under på att de ska vara med på att finansiera ”Iron Sky: The Coming Race”. De ska dessutom ta hand om distributionsrättigheterna utanför Norden. Hur mycket pengar de satsat i projektet nämns inte. Men enligt ”Iron Sky”-gänget har de ”nästan” fått ihop de ungefär 100 miljoner kronorna som tvåan har som budget. Vandewille och Ackerman kommer att påbörja distributionsförsäljningen på filmfestivalen i Cannes.

När filmen, som ska påbörja inspelningen i höst, är klar kommer man att kunna se Adolf Hitler försöka erövra planeten från sitt gömställe under jordytan. Där det för övrig fortfarande ska finnas dinosaurier …

Vad ”Iron Sky: The Coming Race” saknar i logik och djup tar den säkert igen med ren och nördig humor. Vi ser fram emot premiären som är planerad till Berlin i februari 2017.

Källa: The Hollywood Reporter.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vinner hon kronprinsens hjärta? Netflix släpper nu en trailer för ännu en norsk långfilm.
Dramat som fängslade en hel värld En dramatisk historia från verkligheten – men Howard lyckas aldrig höja temperaturen till kokpunkten.
Gosling vs. Evans! Bröderna Russo levererar sin version av halsbrytande spionfilm, men glömmer den mänskliga aspekten.
Se trailer för nya Star Wars-serien på Disney+ Det kommer en ny Star Wars-serie från Disney+. Se den första riktiga trailern för Andor här.
Schweizisk splatter testar ny crowdfunding-modell Mad Heidi finansieras av fans som får del av vinsten om filmen blir en framgång.
Nu kan du strömma Game of Thrones i 4K-kvalitet *UPPDATERAD* 4K-versionerna av Game of Thrones säsong 1-8 är nu tillgängliga på HBO Max
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend