Search
Generic filters

I väntan på ”The Force Awakens”

Nu är det snart dags. Äntligen. Och vill du värma upp inför premiären av nya Star Wars så kan du titta på de sex första filmerna – samtidigt!

Det har väl knappast undgått någon att det äntligen har blivit dags för premiären på det sjunde Star Wars-kapitlet, ”The Force Awakens”. Filmen har premiär i dag på svenska biografer – två dagar före de amerikanska!

Det har gått tio år sedan den senaste filmen hade premiär. Och hela 32 år sedan den sjätte delen visades för första gången på bio. Med andra ord kan det kanske vara dags att fräscha upp minnet och gå igenom handlingen innan du tar plats i den mjuka fåtöljen i salongen.

Att se alla sex filmerna tar dessvärre drygt 12 timmar, vilket kan vara svårt att hinna med före dagens premiär. Men det finns hjälp att få. Idoga fans har satt ihop handlingen från de sex filmerna till en enda, så att du hinner få hela sagan på bara två timmar.

Gillar du film med komplex handling, där det händer mycket saker samtidigt, så kanske du till och med föredrar den här versionen från starwarswars.com – där är allt hopmixat i samma bild!

https://www.youtube.com/watch?v=oBQVvEMc-VQ

Men det gäller att koncentrera sig, för det händer mycket på en gång. Och vem sköt först, Han Solo eller Greedo?

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Google hoppas att smarthögtalaren Nest Audio ska klå konkurrenterna. Det kommer också en ny Chromecast med fjärr och mobiltelefonen Google Pixel 5.
  Chatt-funktionen som fungerar mellan de två apparna blir nu officiellt tillgänglig för alla användare.
  Här är en mus som sätter både fart och färg på spelen.
  Lenovo X1 Fold går redan att beställa.
  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.