Film/TV

Nu är det snart dags. Äntligen. Och vill du värma upp inför premiären av nya Star Wars så kan du titta på de sex första filmerna – samtidigt!
Annons
Annons
forfatter

Det har väl knappast undgått någon att det äntligen har blivit dags för premiären på det sjunde Star Wars-kapitlet, ”The Force Awakens”. Filmen har premiär i dag på svenska biografer – två dagar före de amerikanska!

Det har gått tio år sedan den senaste filmen hade premiär. Och hela 32 år sedan den sjätte delen visades för första gången på bio. Med andra ord kan det kanske vara dags att fräscha upp minnet och gå igenom handlingen innan du tar plats i den mjuka fåtöljen i salongen.

Att se alla sex filmerna tar dessvärre drygt 12 timmar, vilket kan vara svårt att hinna med före dagens premiär. Men det finns hjälp att få. Idoga fans har satt ihop handlingen från de sex filmerna till en enda, så att du hinner få hela sagan på bara två timmar.

Gillar du film med komplex handling, där det händer mycket saker samtidigt, så kanske du till och med föredrar den här versionen från starwarswars.com – där är allt hopmixat i samma bild!

https://www.youtube.com/watch?v=oBQVvEMc-VQ

Annons

Men det gäller att koncentrera sig, för det händer mycket på en gång. Och vem sköt först, Han Solo eller Greedo?

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Annons
Annons

Läs också

HP Envy 17 och Envy x360 med 11:e generationens processorer och Nvidia-hemmakontorsgrafik
Om du har ett hårt och smutsigt arbete, eller bara är fumligare än de flesta, så ställer det speciella krav på datorn.
Asus har gjort en serie ultralätta bärbara datorer med OLED-skärmar som faktiskt är överkomliga.
Apple ersätter inte utgående iMac Pro.
I dag presenterade Lenovo den nya versionen av gaming-mobilen Legion Phone Duel, som bland annat är utrustad med en Snapdragon 888-processor, 5G och åtta virtuella knappar.
Fujifilm lanserar instant-kamera och ny Contact Sheet- film.
De kostar nästan lika mycket, men Cambridge Evo 150 är dubbelt så stark som Evo 75. Här går retro-utseende hand i hand med modern teknik.
Rings nya kamera Floodlight Cam Wired Pro är utrustad med 3D-rörelsesensor och fågelperspektiv för att ge bättre överblick.
Med trådlösa bakhögtalare och aktiv subwoofer lovar Sony-anläggningen en häftig ljudupplevelse.
Nu går det att spela upp ljud från LG:s TV-apparater och soundbar-högtalare samtidigt.
Helt elektrisk SUV med 1000 hk och 14 Bose-högtalare.
För första gången kan du strömma video i nästan förlustfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men långt ifrån alla får tillgång till tjänsten.
Snyggare ljud hittar du ingen annanstans.
Ny actionfylld Marveltrailer är släppt
Marvel/Disney har släppt ännu en trailer till Black Widow.
Senaste läckan avslöjar nästan allt.