Redo för mer julmys?

Nu är det bara tre veckor kvar tills vi ännu en gång kan skratta och mysa med charmiga Johanne & Co.
Annons
Annons
forfatter

Få om ens någon högtid är lika traditionsbunden som – även när det gäller underhållningen. Då ska vi titta på Kalle Anka på julafton och andra klarar sig helt enkelt inte utan Love Actually, Grinchen eller Christmas Vacation.

Filmbolagen – och numera strömningsjättarna – har för länge sedan insett att de flesta befinner sig i en speciell sinnesstämning kring jul och anpassar sitt utbud efter det.

Johanne (Ida E. Broch) gör sig redo för ännu en date. Home for Christmas (Foto: Netflix)

De senaste åren har Netflix hakat på trenden med julfilmer och julserier, förra året hade de till och med en norsk julserie, den väldigt charmiga Home for Christmas. 18 december är det dags för den andra säsongen!

Före jul förra året ljög Johanne (Ida E. Broch) ihop en pojkvän bara för att få tyst på familjens eviga tjat. Det slutade med att hon hade tre hektiska veckor på sig att verkligen hitta en passande partner innan det var dags för familjens traditionella julmiddag.

Läs också
Blir det sex innan jul? Före jul ljuger Johanne ihop en fiktiv pojkvän – nu har hon 24 dagar på sig att skaffa en riktig.

Ett år har gått och Johanne närmar sig en ny jul – och nya kavaljerer.

 

Som tur är har Netflix fått med sig de flesta skådespelarna från första vändan. Ida E. Broch spelar fortfarande huvudrollen som den charmiga men ändå naiva Johanne, medan Gabrielle är hennes småcrazy väninna. Vi får också återse Felix Sandman, Stian Blipp, Oddgeir Thune, Dennis Storhøi och Anette Hoff.

Nya karaktärer spelas av bland andra Edward Schultheiss, Hermann Sabado och den norska artisten Dagny Norvoll Sandvik (som sjuksköterska).

Inspelningen av den andra säsongen försenades på grund av corona-pandemin och det var länge osäkert om det ens skulle bli någon uppföljare i år. Produktionsföretaget The Oslo Company har dock hunnit med att leverera varorna innan granen ska kläs.

Hjem til jul_5 Hjem til jul_8 Hjem til jul_7 Hjem til jul_6 Hjem til jul_4 Hjem til jul_3
<
>
Home for Christmas (Foto: Netflix)

Från Netflix pressmeddelande läser vi:

Är du redo när kärleken knackar på dörren? Följ Johannes jakt på evig, varm och äkta kärlek ännu en december. När familjen och världen runt henne faller samman – hur ska hon då kunna tro på genuin och evig kärlek? Finns den överhuvudtaget och kommer hon att hitta den rätte att ta med hem till jul i år?

Home for Christmas är regisserad av Per-Olav Sørensen, manusförfattare är Julie Skaufel, Mattis Herman Nyquist, Miriam Larsen och Per-Olav Sørensen. Inspelningen av den andra säsongen har återigen förlagts till i stämningsfulla Røros samt Oslo.

Hjem til jul (Foto: Netflix)

Det är bara att sätta ett kryss i kalendern och börja nedräkningen till Johannes nya (juliga) erövringar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.
Annons
Annons

Läs också

HBO blåser nytt liv i en av tidernas mest populära TV-serier.
Sedan HBO avslutade sin flaggskeppsserie Game of Thrones har tittarsiffrorna verkligen fått sig en knäck.
HBO har presenterat skådespelarna till andra säsongen av den norska serien Beforeigners. Och ett av ansiktena är en gammal bekant från Game of Thrones.
Netflix har släppt en trailer till seriemördar-serien Night Stalker.
När lanseringsfesten hålls på nätet kan man lika gärna passa på att göra något extravagant.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft än många bärbara PC-datorer.
Succéförfattaren till ”Bosch” kommer med en ny serie på Netflix.
Är batteriet dåligt i din Sonos Move? Nu kan du byta ut det själv.
Samsungs nya trådlösa öronproppar har intelligent aktiv brusreducering.
Precis som förra året kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre olika varianter: Galaxy S21, Galaxy S21+ och Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorma videovägg hamnar antagligen inte i vardagsrummet i första taget, men du kommer nog få se den i aktion ändå!
Trappar upp kampen mot Sonos med nya Sound Bar 550.
Externt grafikkort ger den kompakta bärbara datorn extra muskler för spel både hemma och borta.
Användbart 35 mm-objektiv till Sonys fullformatkameror.
Snabbare grafik, snabbare CPU, snabbare skärm.
Earins nya öronsnäckor lovar bättre bas och ljudkvalitet än konkurrenterna