Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Höjdpunkter på Netflix i april

Nordisk serie toppar Netflix-nyheterna för april.

Skrivet av / 2023-04-04 - 22:15
Höjdpunkter på Netflix i april

En välförtjänt påskhelg närmar sig med stormsteg.

Och oavsett om du tillbringar den hemma, hos svärmor, på vägen eller på landet kan det vara trevligt att koppla av med en spännande serie eller actionfylld film under helgdagarna.

Strömningsjätten Netflix bjuder på två nordiska serier som april-höjdpunkter!

Läs också Ingen mer gratis kontodelning! Netflix har länge arbetat för att stoppa lösenordsdelning – nu vidtar streamingjätten åtgärder.

Den 2 april hade miniserien Krigsseglaren premiär på Netflix.

 

Efter en längre tids coronaförseningar kunde äntligen den norska krigsfilmen Krigsseglaren ses på bio i höstas.

Filmen, med Kristoffer Joner i huvudrollen, berättar den starka historien om alla norska sjömän som tvingades till krigstjänst under andra världskriget; och efter kriget förbisågs, glömdes bort, och deras formidabla insats passerade i tystnad.

Bioversionen av filmen var 2:30 timmar. Serien innehåller nya klipp och scener som aldrig tidigare visats.

Läs också Krig är ett helvete! Om du inte redan visste det så manglar Gunnar Vikane in att krig var, och är, ett ohyggligt helvete.

Sjuksköterskan är en dansk thrillerserie med Josephine Park och Fanny L. Bernth i huvudrollerna. Serien är baserad på boken Sjuksköterskan (av Kristian Corfixen), som berättar den sanna historien om en dansk sjuksköterska som 2016 dömdes för mordförsök på fyra patienter på Nykøbing Falster Hospital.

Läs också Ny dansk Netflix-thriller Netflix tillkännager premiärdatumet för ännu en dansk originalserie.

Regissör är Kasper Barfoed, som tillsammans med Dorte W. Høgh står också för manus. Med Sjuksköterskan återvänder Josephine Park till sjukvården, en genre hon tidigare besökt i den humoristiska fertilitetsserien Baby Fever (Skruk) förra sommaren.

Premiär: 27 april.

Andra nordiska höjdpunkter inkluderar den svenska romantiska komedin One More Time.

På sin 40-årsdag uttrycker Amelia en ogenomtänkt önskan att fylla 18 igen, som 2002, men ångrar det snart när hon hamnar i limbo och återupplever dagen om och om igen.

Premiär: 21 april.

 

Bland seriehöjdpunkter från utlandet kan Netflix bjuda på säsong 2 av Welcome to Eden.

Med nya hot på ön och ingen utväg, tänder upproret en intensiv kamp för frihet när Astrid genomför sina planer för New Eden.

Premiär 21 april.

 

Beef
Ett raseriutbrott, mellan två främlingar, längs landsvägen – en misslyckad entreprenör och en misslyckad grundare – utlöser en fejd som tar fram deras mörkaste sida.

Dramakomedin har säsongspremiär den 6 april.

Transatlantic
Två amerikaner och deras allierade iscensätter en bräcklig räddningsoperation i Marseille 1940 för att hjälpa konstnärer, författare och andra flyktingar att fly Europa under andra världskriget.

Dramaserien har säsongspremiär den 7 april.

 

Florida Man
En vanärad polis i skuld tvingas återvända till sin hemstat Florida för ett ljusskyggt uppdrag, bara för att ryckas med i en vild – och dödlig – skattjakt.

Kriminalserien har säsongspremiär den 13 april.

Seven Kings Must Die
I kölvattnet av kung Edvards död ger sig Uhtred av Bebbanburg och hans kamrater ut på ett äventyr genom ett delat kungarike i hopp om att slutligen ena England.

Den brittiska actionfilmen har premiär den 14 april

 

A Tourist’s Guide to Love
Jobb för en amerikansk reseguide till Vietnam, där en frisinnad reseguide hjälper till att öppna hennes ögon för en vacker, äventyrlig livsstil.

Den romantiska komedin har filmpremiär den 21 april

Se mer av aprilpremiärerna här:

 

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Close your eyes!

Skrotad!

Från Yellowstone till spionthriller!

Återseende!

Sista säsongen!

Ny trailer med mannen bakom atombomben!

Rulla till toppen