TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!
Nyhet

Här är de mest sedda serierna på HBO Nordic 2020

Förutom Vikings är Westworld och The Undoing några av årets mest populära serier på HBO.

forfatter
Publicerad 2020-12-08 - 15:53

Serieåret på HBO Nordic började med nya avsnitt av fan-favoriten Vikings. Den 30 december i år går den definitivt sista säsongen av den populära sagan av stapeln och alla avsnitt av den sista säsongen släpps på premiärdagen.

2020 var inte heller många dagar gammalt när serieversionen Stephen Kings läskiga roman The Outsider hade premiär. Den fick snabbt stor publik och blev en av årets mest sedda.

Läs också Snart dags för mer film Ersätter HBO Nordic under 2021 och visar premiärer av en rad storfilmer.

Under våren blev världen upp och ned på grund av Covid-19-pandemin och då landade också många titlar på HBO Nordic, bland annat de helt nya serierna Perry Mason, The Plot Against America, I May Destroy You, Mrs. America och I Know This Much is True. De fick sällskap av återkommande publikfavoriter: Westworld, Killing Eve och Billions.

”The Undoing” med Hugh Grant och Nicole Kidman i huvudrollerna regisserades av danska Susanne Bier. (Foto: Niko Tavernise/HBO)

Under sommaren hade det kritikerrosade skräckdramat Lovecraft Country premiär och i början av hösten gjorde Call Me By Your Name-regissören Luca Guadagnino sin seriedebut med coming-of-age-dramat We Are Who We Are.

Under senhösten var det äntligen premiär för den stjärnspäckade miniserien The Undoing, regisserad av Susanne Bier, samt den andra säsongen av den kritikerrosade fantasy-serien His Dark Materials. Sedan var det dags för premiär på den svenska dramaserien Björnstad, baserad på Fredrik Backmans internationella storsäljare.

”Succession” med bland annat Brian Cox i huvudrollen lade beslag på priset för bästa drama på årets Emmy-gala. (Foto: Peter Kramer / HBO)

På årets Emmy Awards fick Succession pris för bästa dramaserie och samlade ihop sammanlagt 7 statyetter. Serien som vann flest utmärkelser av alla nominerade var HBO:s miniserie Watchmen som vann inte färre än 11 ​​Emmy-statyetter.

Här är topp 10-listan över de mest sedda serierna 2020 på HBO Nordic:

1: Vikings
2: Westworld
3: Chernobyl
4: The Outsider
5: The Undoing
6: Game of Thrones
7: Killing Eve
8: His Dark Materials
9: Euphoria
10: Björnstad

Listan är baserad på perioden 1 januari till 30 november, vilket innebär att exempelvis Undoing och Björnstad, som båda hade premiär sent på hösten, har visats betydligt kortare tid på HBO än serier som gått att se hela året.

Annons
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna en kommentar

Den starkaste säsongen! I den tredje omgången av komedisocialdramat Pörni gör Henriette Steenstrup sin starkaste säsong.
Norsk rövar-folklore! Katastroffilmer med troll i huvudrollen är sällsynta. Men Netflix lyckas med en förvånansvärt underhållande äventyrsfilm.
Grönt ljus! HBO Max har precis gett Mike White klartecken för en tredje säsong av det dekadenta rikemansdramat.
Nytt från Pixar! Artisterna på Disney/Pixar är på gång med en ny animerad film. Nu har den första teasern släppts.
Huawei: Så går du runt HBO:s blockad Huawei bekräftar problem med streamingtjänster men föreslår en lösning.
Ny "Yellowstone"-serie! I januari kommer Taylor Sheridan med ytterligare en prequel-serie till Yellowstone. Nu är den första teasern här.
Följ Ljud & Bild