Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Här är årets alla nya Netflix-serier

Även i år producerar streaming-tjänsten Netflix egna TV-serier. Här är en komplett överblick.

Av / 2015-01-16 - 11:38
Här är årets alla nya Netflix-serier

På bara ett par år har Netflix förändrats, från att bara visa andras material för användarna till att även producera film och TV-serier själva. De två mest kända Netflix-serierna är utan tvekan House of Cards med Kevin Spacey och Orange is the New Black. Men Netflix har också producerat serier som Hemlock Grove och Marco Polo.

Alla dessa serier får vi se nya säsonger av under 2015, men Netflix har dessutom helt nya TV-serier på programmet, några av dem har kommit till genom helt nya partnerskap – till exempel med ett bolag som Marvel, som ligger bakom de populära superhjältarna Captain America, Thor och Iron Man.

Här är en överklick över vilka helt nya serier som Netflix lanserar i år:

The Adventure of Puss in Boots

Skærmbillede-2015-01-15-kl.-18.57.28
Netflix har påbörjat ett samarbete med Dreamworks, och det har utmynnat i den animerade serien om musketör-katten Puss (Mästerkatten i stövlar) som du kanske känner igen från de populära Shrek-filmerna. De fem första avsnitten av The Adventure of Puss in Boots har premiär 16:e januari.

https://www.youtube.com/watch?v=mcWo1bSMCYA

Unbreakable Kimmy Schmidt

Skærmbillede-2015-01-15-kl.-19.03.17
Den här serien har skrivits av den kvinnliga komikerna Tina Fey (som du kanske känner igen från TV-programmet Saturday Night Live, där hon ofta imiterar den amerikanska politikern Sarah Palin) i huvudrollen. Den handlar om en extremt optimistisk kvinna som flyttar till New York efter att ha tillbringat 15 år i en domedagssekt. Bakom serien ligger bland annat Robert Carlock, som också gjorde TV-serien 30 Rock. Huvudrollen spelas av Kimmy Scmidt. Unbreakable Kimmy Schmidt har amerikansk premiär 6:e mars och Netflix har redan beställt en andra säsong.

Bloodline

Skærmbillede-2015-01-15-kl.-19.05.12
Ett drama om fyra vuxna syskon som tvingas riva upp gamla sår och hemligheter när familjens svarta får helt plötsligt dyker upp ur glömskan efter många års frånvaro. Mer än så vet vi inte om serien som Netflix producerar i samarbete med Sony Pictures Television. Premiären är 20:e mars.

Daredevil

Skærmbillede-2015-01-15-kl.-19.08.47
På svenska har Daredevil hetat både Demonen och Våghalsen och denna blinda superhjälte spelar huvudrollen i en ny TV-serie som Netflix producerar tillsammans med Marvel. Daredevil utspelas i samma universum som Marvels många blockbuster-filmer (The Avengers, Iron Man, Thor, etc) och ska vända sig till vuxna och handla om konflikter i den moraliska gråzonen, intensiva känslor och hårda actionscener. Alla 13 Daredevil-avsnitt från första säsongen går att se på Netflix från 13:e april.

Grace & Frankie

Skærmbillede-2015-01-15-kl.-19.11.22
Detta är en komedi om två äldre kvinnor som egentligen är rivaler men som kastas i armarna på varandra när deras äkta makar förklarar sin kärlek för varandra och gifter sig! De två gräsänkorna tvingas lära sig att leva i en helt ny tillvaro, med allt från smartmobiler till medicinsk marijuanarökning. Huvudrollerna spelas av Lily Tomlin och Jane Fonda. Grace & Frankie har premiär 8:e maj.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hel-MAX?

Se trailern!

Premiär idag!

Känslorna är tillbaka!

Netflix slår tillbaka!

Premiär idag!

And the Oscar Goes to...

Trailern är här!

Se trailern för den nya serien från skaparna av Game of Thrones

Netflix Slam: Nadal vs. Alcaraz

Ny svensk/norsk Netflix-serie

Taylor Swift kommer hem till dig!

0
Rulla till toppen