TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Fargo som TV-serie!

I filmen Fargo var moralen att brott inte lönar sig, i alla fall inte om du är en lantis från Minnesota. I TV-serien på HBO får vi se mer av Coen-brödernas säregna karaktärer.

forfatter
Publicerad 2014-03-14 - 16:02

TV-serien består av tio avsnitt och har premiär på HBO Nordic 23 april. Bröderna Joel och Ethan Coel (som regisserade filmen) är den här gången med som producenter.

Kultfilmen Fargo (1996) handlade om den synnerligen osympatiske bilförsäljaren (!) Jerry Lundegard som hamnat i svåra ekonomiska bekymmer och lejer ett par busar för att kidnappa hans fru. Planen är att pressa svärfar på lösensumman och behålla det mesta själv. Ingenting går naturligtvis som planerat och Steve Buscemi och Peter Stormare gör ett par oförglömliga roller och scener, inklusive en som involverar en flismaskin…

Fargo27
Peter Stormare sliter som fan …

Fargo49
… men har problem med att få bort alla ”kvistar”!

TV-serien kommer inte att följa de milt sagt udda och ibland enfaldiga karaktärerna från filmen (de få som överlevde!), utan handlar om en ny kriminalhistoria i Minnesota och North Dakota, med nya och garanterat lika originella figurer. Samma miljöer och samma sorts karaktärer, men en ny handling.

Rollerna görs bland annat av en av våra favoritskådisar, Billy Bob Thornton, samt Martin Freeman, Colin Hanks, Bob Odenkirk (Breaking Bad), Julie Ann Emery och Oliver Platt.

FARGO - Pictured: Bob Odenkirk as Bill Oswalt. CR: Chris Large/FX
Bill Oswalt (Bob Odenkirk) tar hand om saken i Fargo – häng med på HBO Nordic från 23:e april!

Allt börjar med att luffaren Lorne Malon (Bob Thornton) kommer till staden. Fast på IMDB är han bara med i rollistan i första avsnittet, så vem polisen Bill Oswalt (Bob Odenkirk) ska jaga i de andra avsnitten är oklart. HBO avslöjar ingenting mer om den saken.

Julie-Ann-Emery-Fargo
Julie Ann Emery spelar Ida Thurman i TV-serien Fargo.

Fargo är skriven av Noah Hawley, som redan har TV-serierna Bones, The Unusuals och My generation på sin meritlista.

Vill du ha mer information (?) om den här udda TV-serien kan du titta på den här (väldigt) udda videon:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Maverick är (äntligen!) tillbaka Endast få dagar kvar tills Maverick flyger igen - i Top Gun 2.
Marvel-hjältarna kommer hem Alla de ursprungliga Marvel-serierna, som från början producerade av Netflix, har nu försvunnit från streamingtjänsten.
Svensk Prime Video-serie Äntligen satsar Prime Video på lokalproducerat innehåll.
Spänningsthriller från Mellanöstern håller tempot Mossads intrikata skuggkrig mot ärkefienden är fortfarande en av de bättre spionserierna.
Medelmåttigt av Connelly Halvbrodern till den mer berömde Harry Bosch har fått en egen TV-serie – men vi är inte särskilt imponerade.
Se den första Avatar 2-trailern Nu är trailern till James Cameron efterlängtade (?) uppföljare till megasuccén Avatar här.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend