Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Fargo som TV-serie!

I filmen Fargo var moralen att brott inte lönar sig, i alla fall inte om du är en lantis från Minnesota. I TV-serien på HBO får vi se mer av Coen-brödernas säregna karaktärer.

Av / 2014-03-14 - 16:02
Fargo som TV-serie!

TV-serien består av tio avsnitt och har premiär på HBO Nordic 23 april. Bröderna Joel och Ethan Coel (som regisserade filmen) är den här gången med som producenter.

Kultfilmen Fargo (1996) handlade om den synnerligen osympatiske bilförsäljaren (!) Jerry Lundegard som hamnat i svåra ekonomiska bekymmer och lejer ett par busar för att kidnappa hans fru. Planen är att pressa svärfar på lösensumman och behålla det mesta själv. Ingenting går naturligtvis som planerat och Steve Buscemi och Peter Stormare gör ett par oförglömliga roller och scener, inklusive en som involverar en flismaskin…

Fargo27
Peter Stormare sliter som fan …

Fargo49
… men har problem med att få bort alla ”kvistar”!

TV-serien kommer inte att följa de milt sagt udda och ibland enfaldiga karaktärerna från filmen (de få som överlevde!), utan handlar om en ny kriminalhistoria i Minnesota och North Dakota, med nya och garanterat lika originella figurer. Samma miljöer och samma sorts karaktärer, men en ny handling.

Rollerna görs bland annat av en av våra favoritskådisar, Billy Bob Thornton, samt Martin Freeman, Colin Hanks, Bob Odenkirk (Breaking Bad), Julie Ann Emery och Oliver Platt.

FARGO - Pictured: Bob Odenkirk as Bill Oswalt. CR: Chris Large/FX
Bill Oswalt (Bob Odenkirk) tar hand om saken i Fargo – häng med på HBO Nordic från 23:e april!

Allt börjar med att luffaren Lorne Malon (Bob Thornton) kommer till staden. Fast på IMDB är han bara med i rollistan i första avsnittet, så vem polisen Bill Oswalt (Bob Odenkirk) ska jaga i de andra avsnitten är oklart. HBO avslöjar ingenting mer om den saken.

Julie-Ann-Emery-Fargo
Julie Ann Emery spelar Ida Thurman i TV-serien Fargo.

Fargo är skriven av Noah Hawley, som redan har TV-serierna Bones, The Unusuals och My generation på sin meritlista.

Vill du ha mer information (?) om den här udda TV-serien kan du titta på den här (väldigt) udda videon:

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gängkriget fortsätter

Vill tillbaka i sadeln!

Högerextrem valmanipulation!

Se Robert Downey Jr. i en ny spionserie!

Premiär igår!

Yellowstone lever!

Kommande höjdpunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailern!

Premiär idag!

Känslorna är tillbaka!

Netflix slår tillbaka!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen