TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Eternals kommer till Disney+

Nu släpper snart Disney den efterlängtade (?) Marvel-filmen på sin egen strömningstjänst

forfatter
Publicerad 2021-12-29 - 00:25

Ingen genre har dominerat de internationella biolistorna det senaste årtiondet som superhjältefilmerna. De har blivit ryggraden för både biokedjorna och de stora internationella filmbolagen.

Publiken får uppenbarligen inte nog av dem och älskar att titta på uppföljare med kända och älskade hjältar/skurkar – och det har vi verkligen blivit matade med från Hollywood. Fast när man tittar på de intäkterna så är det inte konstigt alls, Avengers: Endgame spelade in vansinniga 23,5 miljarder kronor (2 797 501 328 dollar).

Läs också Black Widow till Disney+ Disney lanserar Marvel-storfilmen direkt på Disney+.

3 november släppte Marvel Studios sin nya, stjärnspäckade superhjältefilm Eternals.

Om vi ska lyssna på en nästan samlad kritikerkår så var det kanske lika bra att många biografer var stängda på grund av pandemin …

Hur som helst, Marvel-fansen (och dem finns det gott om) ser nog fram emot den här filmen, och de behöver inte vänta längre än till 12 januari, då släpps den utan extra kostnad på Disney+.

Läs också Sommar-blockbustern är tillbaka! Scarlett Johansson står stadigt på egna ben i actionfylld, underbart lättsam sommarunderhållning.

Filmen är regisserad av Chloé Zhao (som nyligen lade beslag på Oscar-statyetter för bästa film och bästa regi Nomadland).

Efter den oväntade tragedin i efterdyningarna av Avengers: Endgame får vi följa Eternals, en odödlig utomjordisk ras som är skapad av Celestials och som i hemlighet bott på jorden i mer än 7 000 år. Nu återförenas de för att försvara mänskligheten mot sina ärkemotståndare, Deviants.

(Foto: Walt Disney)

Eternals har bland annat väckt uppståndelse för att den har den första HBTQ-superhjälten som porträtterats på film.

I huvudrollerna finns Angelina Jolie, Salma Hayek, Madden, Kit ”Jon Snow” Harington, Gemma Chan, Richard Madden, Kumail Nanjiani, Lia McHugh, Brian T. Henry, Lauren Ridloff, Barry Keoghan och Don Lee.

Eternals_3-989x495 Marvels-Eternals_b-989x1465 Eternals_2-989x460 Marvel_Eternals_1-989x1160 ETERNALS
<
>
Marvels Eternals (Foto: Walt Disney)

Eternals blir den 13:e Marvel-filmen på Disney+ som finns i IMAX Enhanced.

PS. I den här sköna, precis lagom pompösa trailern hyllar Marvel de största och mest känslomässiga ögonblicken från sina mest kända filmer – innan de en bit in bjuder på korta klipp från kommande superhjältefilmer:

Följande filmer finns nu på Marvel-tidslinjen, med premiärdatum:

  • Doctor Strange in the Multiverse of Madness (25 mars 2022)
  • Thor: Love and Thunder (6 maj 2022)
  • Black Panther: Wakanda Forever (8 juli 2022)
  • The Marvels (11 november 2022)
  • Ant-Man and The Wasp: Quantumania (17 februari 2023)
  • Guardians of the Galaxy, Vol. 3 (5 maj 2023)

Det ska bli intressant att se hur många (om inte alla) av Marvel-filmerna som kommer att släppas direkt på Disney+– även efter corona-pandemin är över.

Läs också Sommar-blockbustern är tillbaka! Scarlett Johansson står stadigt på egna ben i actionfylld, underbart lättsam sommarunderhållning.

PS! Här hittar du en lista över en lista över alla våra recensioner av Marvel-filmer.

Marvels Eternals (Foto: Walt Disney)

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Februaris höjdpunkter Reese Witherspoon och David Harbour toppar Netflix-nyheterna i februari.
Prostituerade, kokain och snabba pengar. What’s not to like! De tre livsglada tjejerna med bagaget fullt av demoner gör ett sista desperat försök att fly undan sitt förflutna. Och vi hänger fortfarande med.
Här ser du Yellowstone! Serieskaparen Talyor Sherdian är bland de hetaste namnen i strömningsbranschen idag - men var (och hur) får du se alla hans eminenta serier?
Biosuccé Fans av Avatar-serien kan nu se fram emot många fler uppföljarfilmer.
Svensk storslam! Ruben Östlund och Triangle of Sadness gör storsuccé hos Oscars-akademin.
Följ Ljud & Bild