Search
Generic filters

Döende man får videohälsningar från Seinfeld-karaktärer

Skådespelarna från Seinfeld har spelat sina karaktärer för att gratulera ett fan på sin sista födelsedag. Se videosnuttarna här.

Jim Calder är ett stort fan av TV-serien Seinfeld och skulle fira sin 67:e födelsedag. Det speciella med födelsedagen var att både han och hans familj visste att det skulle bli hans sista, eftersom han led av obotlig cancer.

Calders son James och hans fru fick idén att samla ihop födelsedagshälsningar från familj och vänner på video. En idé som skulle visas sig växa.

”Vi tänkte direkt på hans favorit-TV-serie Sienfeld”, berättar Calder för Huffington Post. ”Vi började planera för hur idén skulle läggas fram för Seinfeld-karaktärerna och började med att publicera artiklar om projektet och använda sociala medier och djungeltelegrafen.”

Läs också: Pojke får bionisk arm av självaste ”Iron Man”

Att Seinfeld blev en av tidernas mest populära komediserier beror nog mest på de roliga och bisarra karaktärerna, till exempel brevbäraren Newman, Elaines ibland-pojkvän Puddy och hennes chef J Peterman. Och det dröjde inte länge förrän videor från skådespelarna trillade in – de flesta av dem spelade sina karaktärer – för att gratulera Jim på födelsedagen.

”Dessa fantastiska människor hjälpte till att hedra och fira min pappas födelsedag och skänkte välbehövlig distraktion under en svår tid för min familj. Deras vänlighet och omtanke har gjort oss ödmjuka ända in i själen.”

Här är flera av videofilmerna som skådespelarna skickade in.

Julia Louis-Dreyfus

John O’Hurley som J Peterman

Larry Thomas som The Soup Nazi

Patrick Warburton som David Puddy

Wayne Knight som Newman

Steve Hytner som Kevin Bania

Matt McCoy som Lloyd Braun

Wayne Wilderson som Walter hos Peterman

Danny Woodburn som Mickey Abbott

Och till sist Ping Wu som cykelbudet Ping

Tyvärr fick Jim Calder aldrig uppleva sin födelsedag. Den goda nyheten är att han dock fick se videohälsningarna dagen innan han dog.

Sonen James skrev:

”Min pappas tillstånd förvärrades under tiden Seinfeld-födelsedagsprojektet utvecklades. Han fick förkrossande nyheter som resulterade i fler cellgiftsbehandlingar och blev sedan inlagd på sjukhus. Dagen innan han somnade in bestämde mamma och jag oss för att börja visa honom videorna för att pigga upp honom. Han blev chockad och förvirrad över hur vi lyckats nå skådespelarna från Seinfeld. Han kände verkligen kärleken och stödet.”

Källor: BGRHuffington Post

Artikelfoto: NBC

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...
  Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan vara den perfekta kombinationen av specifikationer och pris.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.