Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Disney+ försenas av corona

Disney+ kommer inte i sommar trots allt. Tjänsten lanseras inte i Sverige förrän i september. Flera serier blir också försenade.

Av / 2020-05-06 - 09:34
Disney+ försenas av corona

Om du såg fram emot att titta på den nya Star Wars-serien The Mandalorian i sommar så får du tyvärr räkna med att ha lite tålamod.

I januari bekräftade Disney att deras strömningstjänst – inklusive nya serier som The Mandalorian och Falcon and the Winter Soldier – skulle starta i alla nordiska länder i sommar.

Men i samband med Disney-gruppens senaste delårsrapporter meddelade de dock att planerna har ändrats. Det rapporterar CNET och nyhetsbyrån Ritzau.

Enligt CNET får de nordiska länderna tjänsten i september, samtidigt med Belgien, Luxemburg och Portugal.

Disneys streaming-tjänst kommer att kosta ungefär 70 kronor i månaden. (Foto: Disney)

Corona-drabbade serier

Även produktionen av filmer och TV-serier har försenats.

Ovan nämnda Marvel-serie Falcon and the Winter Soldier skulle ha haft premiär i augusti, men enligt CNET har Disney varit tvungna att skjuta upp produktion på obestämd tid. Detta gäller också den andra säsongen av The Mandalorian.

Däremot har coronakrisen inneburit att Disney låter filmer ha premiär tidigare på strömningstjänsten. Första filmen är Artemis Fowl, som skulle ha amerikansk biopremiär den 29:e maj. Nu när alla biografer är stängda får filmen i stället premiär direkt på Disney+ den 12:e juni.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fortfarande hel-MAX?

Så här fungerar Foley och ADR till filmljud

God knows who did it...

Prisbelönt kärleksdrama

Max med norska MILFs!

Gängkriget fortsätter

Vill tillbaka i sadeln!

Högerextrem valmanipulation!

Se Robert Downey Jr. i en ny spionserie!

Premiär igår!

Yellowstone lever!

Kommande höjdpunkter på Netflix!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen