Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Dial of Destiny är något att se fram emot

Den 30 juni 2023 är premiärdagen för 'Indiana Jones and the Dial of Destiny'. Nu har den första trailern kommit ut.

Skrivet av / 2022-12-02 - 15:31
Dial of Destiny är något att se fram emot

 

Vi har väntat länge. Men den 30 juni 2023 blir stor popcorndag på bio. Där har Indiana Jones and the Dial of Destiny premiär. Och nu har Lucasfilm/Disney släppt ut den första korta filmtrailern.

Den femte filmen i serien har försenats flera gånger, men nu är den tillräckligt bra. Filmen har är färdiginspelad in och vi har fått både ett releasedatum och en titel.

Trailern är ganska kort, bara 1:43, men det ser ut som att vi får allt vi under generationer har lärt oss att förvänta oss av en Indiana Jones-film. Detta i form av biljakter (och alla andra transportmedel), ondskefulla nazister – spelade av bland andra Mads Mikkelsen – och äventyrliga scener. Med andra ord, gammal hederlig cowboy-underhållning av det slag som Indiana Jones var en pastisch på redan när den första filmen kom på duken 1981.

Vi ser Mads Mikkelsen som en otäck (och förmodligen också karismatisk) nazist. (Foto: Lucasfilm/Disney)

I huvudrollen hittar vi förstås Harrison Ford. Den nu 80-årige skådespelaren har genomgått en digital föryngringskur för att inte verka äldre än Sean Connery var när han spelade rollen som Indiana Jones far vid 59 års ålder. Från vad vi hittills har sett i trailern har de lyckats. Det är faktiskt omöjligt att se vilka tillbakablickar på Indys liv som är nya och vilka som har hämtats från de tidigare filmerna.

Indiana Jones tar återigen på sig den berömda hatten. (Foto: Lucasfilm/Disney)

Vi hittar andra gamla bekanta. Inte minst kompositören John Williams, som återigen är ansvarig för filmmusiken. Regissör är dock inte George Lucas, utan James Mangold, som bland annat låg bakom The Wolverine och Logan.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

2 reaktioner på ”Dial of Destiny är något att se fram emot”

  1. Hej! Vill bara nämna att Lucas aldrig har registrerat någon Indy film! Han har dock skrivit manus till samtliga tidigare filmer i serien.
    Mvh Patrik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Premiär för Kodnamn: Annika

Tillbaka till filmstudiorna?

"IMAX-Barbie" har premiär idag

En comeback?

Fler norska troll från Netflix

Renner är tillbaka!

Rulla till toppen