De hemliga Netflix-kategorierna

Så hittar du kategorierna Netflix inte visar dig

En av de intressanta funktionerna i Netflix är dess rekommendationssystem. Förutom att visa dig nya och trendande titlar så använder den din historik för att hitta kategorier av filmer och tv-serier som du verkar gilla. Som ”spännande amerikansk tv-drama” eller ”cyniska komedier”.

Dessa spännande kategorier kan verkligen hjälpa en att hitta titlar som man inte ens visste fanns på Netflix. Men vad gör man om man gillar en kategori som Netflix inte har gissat att man vill se?

En ledtråd är att titta i webbläsarens adressrad. Exempelvis är adressen för ”tv-serier med en stark kvinnlig huvudperson som är värda att sträcktitta på” www.netflix.com/browse/genre/1189826

Man skulle kunna prova dessa nummer i slutet av adressen slumpvis. Men lyckligtvis har hjälpsamma internetanvändare börjat katalogisera koder man upptäckt.

netflixcodes.me kan du helt enkelt klicka på kategorierna och börja upptäcka alla de gömda skatterna på Netflix.

Om du använder webbläsaren Chrome kan du även ladda ned tillägget Netflix Hidden Category Search för att enkelt söka bland de påstådda 5000(!) kategorierna.

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Just köpt dig en ny TV för att spela spel? Vi visar dig hur du aktiverar det bästa och snabbaste gaming-läget i PS5 och Xbox!
  Nu börjar den senaste Android-versionen rullas ut till många telefonmodeller. Kolla på listan om din mobil snart får Android 11.
  Har precis köpt dig en ny 4K-TV? Då kan du inviga den med Last Christmas i remastrad 4K-version!
  Under Snapdragon Tech Summit har Qualcomm lanserat sin efterföljare till Snapdragon 865. Den nya Snapdragon 888 kommer att finnas i flera Android-flaggskepp 2021.
  Låt inte storleken lura dig, Phono Box RS2 har allt en vinylfantast behöver.
  Alla vill ha hårda paket, vi också. Så vi har skrivit den häftigaste önskelistan vi kunnat komma på.
  Stereon i Jimi Hendrix sovrum i London låter nu precis som den gjorde när han lyssnade på den.
  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.