Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

De hemliga Netflix-kategorierna

Så hittar du kategorierna Netflix inte visar dig

Skrivet av / 2016-01-17 - 19:53
De hemliga Netflix-kategorierna

En av de intressanta funktionerna i Netflix är dess rekommendationssystem. Förutom att visa dig nya och trendande titlar så använder den din historik för att hitta kategorier av filmer och tv-serier som du verkar gilla. Som ”spännande amerikansk tv-drama” eller ”cyniska komedier”.

Dessa spännande kategorier kan verkligen hjälpa en att hitta titlar som man inte ens visste fanns på Netflix. Men vad gör man om man gillar en kategori som Netflix inte har gissat att man vill se?

En ledtråd är att titta i webbläsarens adressrad. Exempelvis är adressen för ”tv-serier med en stark kvinnlig huvudperson som är värda att sträcktitta på” www.netflix.com/browse/genre/1189826

Man skulle kunna prova dessa nummer i slutet av adressen slumpvis. Men lyckligtvis har hjälpsamma internetanvändare börjat katalogisera koder man upptäckt.

netflixcodes.me kan du helt enkelt klicka på kategorierna och börja upptäcka alla de gömda skatterna på Netflix.

Om du använder webbläsaren Chrome kan du även ladda ned tillägget Netflix Hidden Category Search för att enkelt söka bland de påstådda 5000(!) kategorierna.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Game over?

Percy Jackson-trailer

Mr & Mrs Smith kommer tillbaka!

Mord i Venedig går snart att streama

Bättre än Yellowstone?

Spidey!

Trailer för Reacher

Förnyad!

Kommer till strömning

Så Yellowstone var inte (helt) död

Så fungerar Dashtoon

Kommer till Disney+!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen