Search
Generic filters

Darth Vader vill bli president i Ukraina

När Darth Mykolaiovych Vader inte arbetar med sin kandidatur till presidentposten ägnar han sin tid åt broderier, familjen och sin golden retriever.

Dog Dart Vader verkligen i slutet av den tredje Star Wars-filmen eller drog han sig bara tillbaka – precis som Elvis – för att kunna leva en mer privat tillvaro, långt från rampljuset?

Om man tar en promenad i den ukrainska hamnstaden Odessa kan man stöta på en av de mest ikoniska filmskurkarna när han är ute och går med hunden.

Mörkrets furste vid mejerihyllan. Foto: Valentin Ogrienko, Reuters

Mörkrets furste vid mejerihyllan. Foto: Valentin Ogrienko, Reuters

Darth Mykolaiovych Vader (ja, han heter faktiskt så!) har valt att leva sitt liv som Sith-furste. Och han har stora planer för sin stad och sitt land. I höstas ställde han upp i valet till borgmästare i Odessa, uppbackad av ett gäng stormtroopers. Och även om han inte vann så lyckades han hamna på plats 15 av sammanlagt 42 kandidater.

I själva verket är Odessa förmodligen för litet för Vader. Därför arbetar han nu i stället på att bli president i Ukraina. I en insamling på nätet fick han fler än 25 000 underskrifter från personer som ansåg att han kunde vara ett minst lika bra alternativ som nuvarande premiärministern, Arsenij Jatsenjuk.

Nyhetstjänsten Reuters har träffat den mörke fursten i hans lägenhet, som han delar med sin hustru och sina barn, och då berättade han att han får tiden att gå genom att ägna sig åt broderier och heminredning.

Det låter lite galet. Men man får ALDRIG underskatta kraften hos den mörka sidan!

Här är Reuters bildserie och ukrainske Darth Vader.

Källa: Reuters

Artikelfoto: Valentin Ogrienko/Reuters

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...
  Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan vara den perfekta kombinationen av specifikationer och pris.
  Panasonic börjar rulla ut sin första Android-TV i november!
  Byggs bara i 50 exemplar – och de blir inte direkt billiga.
  Förutom Elite 85t släpper Jabra aktiv brusreducering till befintliga Elite 75t.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.