Nyheter

När Darth Mykolaiovych Vader inte arbetar med sin kandidatur till presidentposten ägnar han sin tid åt broderier, familjen och sin golden retriever.
Annons
Annons
forfatter

Dog Dart Vader verkligen i slutet av den tredje Star Wars-filmen eller drog han sig bara tillbaka – precis som Elvis – för att kunna leva en mer privat tillvaro, långt från rampljuset?

Om man tar en promenad i den ukrainska hamnstaden Odessa kan man stöta på en av de mest ikoniska filmskurkarna när han är ute och går med hunden.

Mörkrets furste vid mejerihyllan. Foto: Valentin Ogrienko, Reuters

Mörkrets furste vid mejerihyllan. Foto: Valentin Ogrienko, Reuters

Darth Mykolaiovych Vader (ja, han heter faktiskt så!) har valt att leva sitt liv som Sith-furste. Och han har stora planer för sin stad och sitt land. I höstas ställde han upp i valet till borgmästare i Odessa, uppbackad av ett gäng stormtroopers. Och även om han inte vann så lyckades han hamna på plats 15 av sammanlagt 42 kandidater.

I själva verket är Odessa förmodligen för litet för Vader. Därför arbetar han nu i stället på att bli president i Ukraina. I en insamling på nätet fick han fler än 25 000 underskrifter från personer som ansåg att han kunde vara ett minst lika bra alternativ som nuvarande premiärministern, Arsenij Jatsenjuk.

Nyhetstjänsten Reuters har träffat den mörke fursten i hans lägenhet, som han delar med sin hustru och sina barn, och då berättade han att han får tiden att gå genom att ägna sig åt broderier och heminredning.

Det låter lite galet. Men man får ALDRIG underskatta kraften hos den mörka sidan!

Här är Reuters bildserie och ukrainske Darth Vader.

Källa: Reuters

Artikelfoto: Valentin Ogrienko/Reuters

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Annons
Annons

Läs också

Acers chromebook-nyheter har mer kraft än många bärbara PC-datorer.
Externt grafikkort ger den kompakta bärbara datorn extra muskler för spel både hemma och borta.
Snabbare grafik, snabbare CPU, snabbare skärm.
Det senaste tillskottet till Surface Pro-sortimentet har bland annat LTE Advanced inbyggt.
Samsungs nya trådlösa öronproppar har intelligent aktiv brusreducering.
Precis som förra året kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre olika varianter: Galaxy S21, Galaxy S21+ och Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorma videovägg hamnar antagligen inte i vardagsrummet i första taget, men du kommer nog få se den i aktion ändå!
Trappar upp kampen mot Sonos med nya Sound Bar 550.
Externt grafikkort ger den kompakta bärbara datorn extra muskler för spel både hemma och borta.
Användbart 35 mm-objektiv till Sonys fullformatkameror.
Snabbare grafik, snabbare CPU, snabbare skärm.
Earins nya öronsnäckor lovar bättre bas och ljudkvalitet än konkurrenterna
Ny 1,4 meter bred infotainment-skärm täcker hela instrumentpanelen.
LG Display har flera nya OLED-skärmstorlekar 2021, inklusive en efterlängtad 42-tummare. Frågan är bara vilken av TV-tillverkarna som hinner använda den först.
Ska utmana Volkswagen och Skoda.
HBO blåser nytt liv i en av tidernas mest populära TV-serier.