Nyhet

Danska Kamikaze kommer på HBO Max

HBO Max tar ”en dansk en” – lanserar snart sin första danska serie.
forfatter

Med en allt intensivare kamp om strömningsabonnenterna är ett av strömningsjättens starkaste kort en satsning på mer lokalt producerat innehåll.

Sedan 2016 har Netflix visat vägen i denna kamp (Marseille, säsong 1), och för tre år sedan lanserade man sin första nordiska serie, The Rain (som kom med sin tredje säsong förra året) i Danmark.

Därefter har Netflix lanserat norska Home for Christmas,  RagnarökKadaver och Post Mortem – Ingen dör i Skarnes i Norge, samt Störst av allt, Snabba Cash, Young Royals och den njutbara Kärlek & Anarki i Sverige.

I Danmark har de lanserat de båda serierna Equinox och Kastanjemannen (28 november släpps skräckserien Nisser)

HBO Nordic har dock inte för avsikt att låta Netflix regera detta segment ensam, och 2019 kom de med sin första norska serie Beforeigners (Fremvandrerne), (säsong 2 kommer i december) samma år lanserade HBO sin första svenska serie, Gösta, som följdes av mycket medioker Björnstad förra hösten.

 

Tidigare i år släppte HBO en av de bästa tv -serierna någonsin: Välkommen till Utmark.

Under första kvartalet nästa år har den nya svenska komedin, om medelålders kvinnors sexliv, Lust, premiär på HBO Max.

Med lanseringen av HBO Max (den 26 oktober) lovar HBO att de ska producera 6-10 nordiska originalserier årligen.

Så mycket kostar HBO Max Om 3 veckor ”omformas” HBO Nordic till HBO Max – och månadskostnaden sänks faktiskt. Dessutom utlovas att biofilmerna ska släppas tidigt på Max även 2022.
HBO Max

Nu står Danmark äntligen på tur.

Den 14 november får den nya HBO Max-serien Kamikaze premiär!

 

Julie har det liv andra bara kan drömma om, med mängder av följare i sociala medier och pengar på banken. Strax efter sin 18 -årsdag får hon ett sms som kommer att förändra hennes liv för alltid. Hon ger sig ut på en turbulent resa för att hitta sig själv, som tar henne från Danmark till världens alla hörn. Men vart ska du ta vägen, när allt du älskar har tagits från dig?

Kamikaze blir den första danska serien från Max Originals, och kommer med två nya avsnitt varje vecka (från 14/11).

Marie Reuther, «Kamikaze, säsong 1» (Foto: HBO)

Ironiskt nog är den första danska HBO-serien baserad på en roman av den norske författaren Erlend Loe. I handlingens centrum möter vi den 18-åriga charmiga Julie (Marie Reuther i sin debutroll), och får följa hennes existentiella kris efter att ha förlorat sina föräldrar och bror i en flygolycka.

Julie lämnas ensam i en palatsliknande bostad. I praktiken har hon allt man kan drömma om (?) – ungdom, skönhet och massor av pengar.

Förlusten av familjen tvingar ut henne på en resa för att återfå meningen med livet. Hennes turbulenta upptäcktsresa tar henne från Danmark till ”alla” hörn av världen.

Kamikaze (Foto: HBO)

Kaspar Munk (Herrens vägarVildhäxan) har regisserat alla åtta avsnitten, och skådespelarteamet består bland annat av Johan Rheborg, Aleksandr Kuznetsov, Charlotte Munck, Mads Reuther, Carla Philip Røder, och sist men inte minst den danske komikern och skådespelaren Anders Matthesen (Torkel i knipa) som Julies psykolog, Psyko-Bo.

Munk ligger också bakom regin av två The Rain-episoder hos konkurrenten Netflix.

Kamikaze, sesong 1_5 Kamikaze, sesong 1_3 Kamikaze, sesong 1_6 Kamikaze, sesong 1_7 Kamikaze, sesong 1_8
<
>
Kamikaze, säsong 1 (Foto: HBO)

Johanne Algren har skrivit manus, baserad på Loes roman. Exekutiva producenter är Hanne Palmquist, Steve Matthews, Camilla Curtis och Antony Root.

I ett pressmeddelande säger Christina Sulebakk, chef på HBO Max EMEA:

De bästa historierna är de som kan överskrida språk och geografiska gränser. Kamikaze är en av de serier som kommer att tilltala tittarna var de än är. Nu när HBO Max blir en global plattform ser vi fram emot att ge prenumeranter runt om i världen tillgång till detta mästerliga berättande och introducera dem till den enaståendehuvudrollsinnehavaren Marie Reuther.

Kamikaze, säsong 1 (Foto: HBO)

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.