TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Danska Kamikaze kommer på HBO Max

HBO Max tar ”en dansk en” – lanserar snart sin första danska serie.

forfatter
Publicerad 2021-10-19 - 08:25

Med en allt intensivare kamp om strömningsabonnenterna är ett av strömningsjättens starkaste kort en satsning på mer lokalt producerat innehåll.

Sedan 2016 har Netflix visat vägen i denna kamp (Marseille, säsong 1), och för tre år sedan lanserade man sin första nordiska serie, The Rain (som kom med sin tredje säsong förra året) i Danmark.

Därefter har Netflix lanserat norska Home for Christmas,  RagnarökKadaver och Post Mortem – Ingen dör i Skarnes i Norge, samt Störst av allt, Snabba Cash, Young Royals och den njutbara Kärlek & Anarki i Sverige.

I Danmark har de lanserat de båda serierna Equinox och Kastanjemannen (28 november släpps skräckserien Nisser)

Läs också Ny dansk Netflix-trailer Netflix har släppt den första trailern till den kommande danska serien ”Kastanjemannen”.

HBO Nordic har dock inte för avsikt att låta Netflix regera detta segment ensam, och 2019 kom de med sin första norska serie Beforeigners (Fremvandrerne), (säsong 2 kommer i december) samma år lanserade HBO sin första svenska serie, Gösta, som följdes av mycket medioker Björnstad förra hösten.

 

Tidigare i år släppte HBO en av de bästa tv -serierna någonsin: Välkommen till Utmark.

Läs också Klassiker eller kalkon? Norska serien Welcome to Utmark: briljant svart komedi eller bara konstig?

Under första kvartalet nästa år har den nya svenska komedin, om medelålders kvinnors sexliv, Lust, premiär på HBO Max.

Med lanseringen av HBO Max (den 26 oktober) lovar HBO att de ska producera 6-10 nordiska originalserier årligen.

Läs också Så mycket kostar HBO Max Om 3 veckor ”omformas” HBO Nordic till HBO Max – och månadskostnaden sänks faktiskt. Dessutom utlovas att biofilmerna ska släppas tidigt på Max även 2022.
HBO Max

Nu står Danmark äntligen på tur.

Den 14 november får den nya HBO Max-serien Kamikaze premiär!

 

Julie har det liv andra bara kan drömma om, med mängder av följare i sociala medier och pengar på banken. Strax efter sin 18 -årsdag får hon ett sms som kommer att förändra hennes liv för alltid. Hon ger sig ut på en turbulent resa för att hitta sig själv, som tar henne från Danmark till världens alla hörn. Men vart ska du ta vägen, när allt du älskar har tagits från dig?

Kamikaze blir den första danska serien från Max Originals, och kommer med två nya avsnitt varje vecka (från 14/11).

Marie Reuther, «Kamikaze, säsong 1» (Foto: HBO)

Ironiskt nog är den första danska HBO-serien baserad på en roman av den norske författaren Erlend Loe. I handlingens centrum möter vi den 18-åriga charmiga Julie (Marie Reuther i sin debutroll), och får följa hennes existentiella kris efter att ha förlorat sina föräldrar och bror i en flygolycka.

Julie lämnas ensam i en palatsliknande bostad. I praktiken har hon allt man kan drömma om (?) – ungdom, skönhet och massor av pengar.

Förlusten av familjen tvingar ut henne på en resa för att återfå meningen med livet. Hennes turbulenta upptäcktsresa tar henne från Danmark till ”alla” hörn av världen.

Kamikaze (Foto: HBO)

Kaspar Munk (Herrens vägarVildhäxan) har regisserat alla åtta avsnitten, och skådespelarteamet består bland annat av Johan Rheborg, Aleksandr Kuznetsov, Charlotte Munck, Mads Reuther, Carla Philip Røder, och sist men inte minst den danske komikern och skådespelaren Anders Matthesen (Torkel i knipa) som Julies psykolog, Psyko-Bo.

Munk ligger också bakom regin av två The Rain-episoder hos konkurrenten Netflix.

Kamikaze, sesong 1_5 Kamikaze, sesong 1_3 Kamikaze, sesong 1_6 Kamikaze, sesong 1_7 Kamikaze, sesong 1_8
<
>
Kamikaze, säsong 1 (Foto: HBO)

Johanne Algren har skrivit manus, baserad på Loes roman. Exekutiva producenter är Hanne Palmquist, Steve Matthews, Camilla Curtis och Antony Root.

I ett pressmeddelande säger Christina Sulebakk, chef på HBO Max EMEA:

De bästa historierna är de som kan överskrida språk och geografiska gränser. Kamikaze är en av de serier som kommer att tilltala tittarna var de än är. Nu när HBO Max blir en global plattform ser vi fram emot att ge prenumeranter runt om i världen tillgång till detta mästerliga berättande och introducera dem till den enaståendehuvudrollsinnehavaren Marie Reuther.

Kamikaze, säsong 1 (Foto: HBO)
Läs också Vi utser den bästa strömningstjänsten I och med Disney+ har strömningskriget satt igång på allvar, men vilka av de stora MÅSTE du ha?
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vinner hon kronprinsens hjärta? Netflix släpper nu en trailer för ännu en norsk långfilm.
Dramat som fängslade en hel värld En dramatisk historia från verkligheten – men Howard lyckas aldrig höja temperaturen till kokpunkten.
Gosling vs. Evans! Bröderna Russo levererar sin version av halsbrytande spionfilm, men glömmer den mänskliga aspekten.
Se trailer för nya Star Wars-serien på Disney+ Det kommer en ny Star Wars-serie från Disney+. Se den första riktiga trailern för Andor här.
Schweizisk splatter testar ny crowdfunding-modell Mad Heidi finansieras av fans som får del av vinsten om filmen blir en framgång.
Nu kan du strömma Game of Thrones i 4K-kvalitet *UPPDATERAD* 4K-versionerna av Game of Thrones säsong 1-8 är nu tillgängliga på HBO Max
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend