TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Dags för Ragnarok, säsong 2

Snart är det premiär för andra säsongen av Netflix moderna version av nordisk mytologi.

forfatter
Publicerad 2021-04-21 - 14:30

Det har bara gått drygt ett år sedan Netflix lanserade sin norska TV-serie Ragnarok, ett ungdomsdrama med en modern knorr på nordisk mytologi.

Läs också Tor mosar jätteskallar! Netflix första norska serie ger oss en originell (och modern) knorr på den fornnordiska mytologin.

Serien var i allra högsta grad ett helnordiskt projekt, med danska Mogens Hagedorn som regissör och Adam Price som manusförfattare och serieskapare. Inspelningen ägde rum i den norska industribyn Odda, med isländska Gísli Örn Garðarsson i en av huvudrollerna.

Seriens skapare och manusförfattare, Adam Price (Foto: Netflix)

Även om Ragnarok inte riktigt föll alla recensenter i smaken så fick serien många tittare.

Läs också Klassiker eller kalkon? Norska serien Welcome to Utmark: briljant svart komedi eller bara konstig?

Den 27 maj släpper Netflix säsong 2 av Ragnarok.

Ragnarok, sesong 2_2 Ragnarok, sesong 2_3 Ragnarok, sesong 2_4 Ragnarok, sesong 2_5 Ragnarok, sesong 2_6 Ragnarok, sesong 2_7 Ragnarok, sesong 2_8 Ragnarok, sesong 2_9
<
>
Ragnarok, säsong 2 (Foto: Netflix)

Vi befinner oss i den lilla norska staden Edda, där lokalsamhället och den kommunala ekonomin domineras fullständigt av industrikolossen Jutul AS. En jättefabrik som spyr ut förorenad rök och skitar ner vattendrag.Familjen Jutul är en av Norges rikaste och på god fot med såväl lokala som nationella politiker och byråkrater, vilket gör att de kommer undan med föroreningarna och en affärspraxis som är väl förankrad i mörka gråzoner. Familjeöverhuvudet är den Wall Street-liknande Vidar (Gísli Örn Garðarsson), flankerad av sin strama rektorsfru Ran (Synnøve Macody Lund) och deras två outhärdligt bortskämda rikemansbarn Fjor och Saxa.

Läs också Premiärfest för Ragnarok – vi har bilderna, och video! En vecka innan Netflix släpper sin första norska originalserie bjöd strömningsjätten in till premiärfest.

Den lilla staden, omgiven av magnifik natur med majestätiska berg och glaciärer, råkar ut för nya konflikter när Magne (David Stakston) med familj, bror Laurits (Jonas S. Gravli, 22 July) och mamma (Henriette Steenstrup), återvänder till sin hemstad. Mamman jobbar på Jutul, Magne har det svårt i skolan och har läs- och skrivsvårigheter och men hittar så småningom sitt ”rätta jag” under den första säsongen.

David Stakston som Magne/Tor, i ”Ragnarok, säsong 2” (Foto: Netflix)

Mer Ragnarok

Andra säsongen fortsätter där den första slutade. I dagens pressrelease från Netflix kan vi läsa följande om handlingen:

Vad gör du som 17-årig gymnasieelev när du förstår att du står i strid med en forntida och extremt stark fiende som håller en hel stad, kanske till och med ett helt land, i ett järngrepp?

Trots att Magne är redo för strid, måste han acceptera att hans fiender är för många och för starka. Finns det någon annan, likt honom själv, som också har övernaturliga krafter? Och kommer han att hitta dessa personer i tid? Och vad händer när det visar sig att hans lillebror, Laurits, också är exceptionell, men har en annan världsbild än Magne? I den andra säsongen av Ragnarök blir konflikten hårdare, ondskan mer fokuserad och valen mer desperata. Mitt i allt detta står Magne inför den grundläggande frågan: Hur långt är du villig att gå för att rädda din familj?

Samtliga av huvudrollsinnehavarna återvänder i den andra säsongen, dessutom tillkommer Vebjørn Enger, Benjamin Helstad, Billie Barker, Jesper Malm och Espen Sigurdsen.

Även denna säsong är producerad av det danska filmbolaget SAM Productions.

Läs också Vi utser den bästa strömningstjänsten I och med Disney+ har strömningskriget satt igång på allvar, men vilka av de stora MÅSTE du ha?

https://youtu.be/e01Xq3GnyUA

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vinner hon kronprinsens hjärta? Netflix släpper nu en trailer för ännu en norsk långfilm.
Dramat som fängslade en hel värld En dramatisk historia från verkligheten – men Howard lyckas aldrig höja temperaturen till kokpunkten.
Gosling vs. Evans! Bröderna Russo levererar sin version av halsbrytande spionfilm, men glömmer den mänskliga aspekten.
Se trailer för nya Star Wars-serien på Disney+ Det kommer en ny Star Wars-serie från Disney+. Se den första riktiga trailern för Andor här.
Schweizisk splatter testar ny crowdfunding-modell Mad Heidi finansieras av fans som får del av vinsten om filmen blir en framgång.
Nu kan du strömma Game of Thrones i 4K-kvalitet *UPPDATERAD* 4K-versionerna av Game of Thrones säsong 1-8 är nu tillgängliga på HBO Max
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend