TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Bridgerton krossar alla Netflix-rekord

Kostymdramat på Netflix har fått en corona-stängd värld att flockas framför TV-skärmarna.

Att en kostymdramaserie skulle bli en av Netflix största succéer var ganska så oväntat.

Men som en lyckad blandning av a Dynastin, Askungen, Farliga förbindelser och Downton Abbey, och med en touch av Fifty Shades of Grey, blev Bridgerton en megasuccé när den släpptes under mellandagarna.

Rekordmånga tittare har samlats, som flugor runt en sockerbit, i sina hemmabiografer för att se vad den poshe – och synnerligen sexuellt aktiva – borgarklassen ägnade sig åt i början av 1800-talet.

Bridgerton, säsong 1 (Foto: Netflix)

Hittills har 82 miljoner abonnenter (alltså hushåll) sett serien – på bara en enda månad!

Det är faktiskt 6 miljoner fler än den mediokra fantasyserien The Witcher, som hade det gamla Netflix-rekordet.

Den kåta borgarklassen Lyckat kostymdrama som är en blandning av Dynastin, Askungen, Farliga förbindelser och Downton Abbey – med en touch av Fifty Shades of Grey.

I centrum står den förmögna familjen Bridgerton, som består av en änka med sju(!) barn, varav den snusförnuftiga och smått naiva dottern Daphne (Phoebe Dynevor) har nått en giftasmogen ålder.

Mor och familjens äldste son, Anthony (Jonathan Bailey), gör allt för att få tag i den bäste mannen till Daphne, för att säkra familjens status, ställning och rikedom.

Bridgerton, säsong 1 (Foto: Netflix)

Men det finns en orm i det bekymmerslösa rikemansparadiset. En anonym författare, som undertecknar med ”Lady Whistledown”, har börjat använda sig av den tidens sociala media, ett flygblad, för att varje vecka skriva betraktelser om de ytliga rikemansfamiljerna, deras kärleksliv, problem och sorger – och mer eller mindre elakt skvaller.

Netflix har redan bekräftat att det kommer en andra säsong av succéserien.

Strömningsjätten tackar alla sina fans med en specialvideo:

Att Netflix hade ett rekordår 2020, mycket tack vare corona-krisen, är det ingen tvekan om. Nyligen passerade de 200 miljoner abonnenter.

Det innebär att imponerande 41 % av alla Netflix-abonnenter loggade på för att få en titt på vad gräddan i London ägnade sig åt på 1800-talet – och de fick se ett överdådigt kostymdrama kryddat med intriger, sex, spetsar och sex.

Förutom Bridgerton har Ratched, The Queen’s Gambit och årets Lupin åstadkommit fantastiska tittarsiffror för Reed Hastings & Co.

Läs också

Briljant!
Bridgerton, säsong 1 (Foto: Netflix)

Intrigerna i den förmögna London-borgarklassen bygger på Julia Quinns romanserie.

Inspelningen av säsong 2 påbörjas i Storbritannien under våren och Netflix bekräftar att alla huvudrollerna återvänder och att det dessutom kommer nya karaktärer.

I samband med att Netflix i förra veckan gav grönt ljus för en andra säsong sade serieskaparen Chris van Dusen:

I think the show really provides an incredible escape for audiences at a time where that’s exactly what’s needed. ”Bridgerton” is this lavish, vibrant, steamy Regency love story; it is about romance, love and joy; I think all of those things are really universal themes people are responding to.

Lämna en kommentar

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.