Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Bond 24 ska heta ”Spectre”!

Den 24:e filmen om James Bond heter ”Spectre” och har premiär 23 oktober 2015, med bland annat Monica Bellucci som bondbrud.

Skrivet av / 2014-12-04 - 15:59
Bond 24 ska heta ”Spectre”!

På en presskonferens på legendariska Pinewood Studios i London bekräftade i dag regissören Sam Mendes att titeln på den tjugofjärde (officiella) filmen om Ian Flemings smokingklädde spion blir Spectre.

Bond_24

SPECTRE är välbekant för alla Bond-fans ända sedan filmen From Russia With Love. Förkortningen för skurkorganisationen står för ”Special Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion”!. Den leddes en gång i tiden av Ernst Stavro Blofeld, som med sin vita katt som varumärke var med i flera filmer: From Russia With LoveThunderballYou Only Live TwiceOn Her Majesty’s Secret ServiceDiamonds Are Forever och For Your Eyes Only.

james-bond-blofeld-slice
Legendarisk ledare för förbrytarorganisationen SPECTRE: Blofeld (här spelad av Donald Pleasence).

Christoph-Waltz
Får vi se Christoph Waltz som Blofeld i ”Spectre”?

Med Skyfall (2012) fick spionserien i princip en nystart när stora delar av staben byttes ut, inklusive Q (Ben Whishaw), M (Ralph Fiennes) och Moneypenny (Naomie Harris). Dessutom är samtliga av Flemings böcker/noveller redan filmatiserade, vilket innebär att vägen för världens mest långlivade filmserie ligger relativt öppen.

L_a_Seydoux_Schweizer_Illustrierte_Style_Winter_2014_2
Léa Seydoux (Blå är den varmaste färgen) är en av filmens starka kvinnor.

Förutom i Pinewood Studios kommer Spectre att spelas in i bland annat London, Rom, Mexico City, Tangier, Erfoud samt i de österrikiska alperna. Bland skådespelarna finns spännande nya namn som Christoph Waltz (Inglourious Basterds), Monica Belluci och Léa Seydoux.

skyfall-daniel-craig-image
Daniel Craig är tillbaka i sin fjärde Bond-film.

När Daniel Craig tog över rollen som James Bond i Casino Royale (2005) möttes han av stark kritik från såväl publik som filmrecensenter. En blond Bond? Craig har dock fått kritiken att tystna med besked och än så länge har han levererat två av de bästa filmerna i seriens – plus seriens två mest lönsamma.

Det är inte mycket som har avslöjats om handlingen i kommande Spectre, det enda som framkom under dagens presskonferens är att James Bond tar emot ett kryptisk meddelande från det förflutna, som får honom att ta upp jakten på en skrämmande organisation. Samtidigt som M utkämpar en politisk kamp för att bevara MI6 avslöjar Bond mer och mer om bedrägeriet bakom SPECTRE.

Läs mer om 007-filmerna här.
https://www.youtube.com/watch?v=kqSdd1POus0

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Se Kåre Conradi rensa lax!

Premiär för Kodnamn: Annika

Tillbaka till filmstudiorna?

"IMAX-Barbie" har premiär idag

En comeback?

Fler norska troll från Netflix

Rulla till toppen