Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Biopremiärer flyttas till Viaplay

Corona-stängda biografer orsakar undantagstillstånd.

Av / 2020-03-19 - 14:57
Biopremiärer flyttas till Viaplay

Tidigare i mars meddelades att den senaste James Bond-filmen, No Time to Die, fått sin biopremiär i april uppskjuten till i höst på grund av Coronautbrottet. Nu när biograferna har stängt tar filmbolagen till kreativa och innovativa metoder för att nå sin filmtörstande publik.

Läs också James Bond drabbad av Corona! Det är möjligt att Blofeld inte lyckas döda 007, men virus tycks inte Bond vara immun mot ...

Biografer i hela Norden har tvingats stänga sina dörrar på grund av Coronaviruset, vilket innebär att ett antal filmer som var tänkta att få biopublik i mars inte går att se.

Nu har NBC Universal fattat ett historiskt beslut och släpper två bioaktuella filmer som hyrfilmer på Viaplay. I vanliga fall har nya filmer fyra månader exklusiv visning på bio innan de går vidare till hyr- och köpfilmsmarknaden.

Emma_3-989x556 Emma_2-989x688 Emma_1-989x688 The-Invisible-Man_1-989x648 The-Invisible-Man_4-989x659 The-Invisible-Man_2-989x688 The-Invisible-Man_3-989x659
<
>

Från och med fredag ​​20 mars kan filmerna Emma och The Invisible Man hyras digitalt på Viaplat för 189 kronor. Båda filmerna var planerade att få skandinavisk premiär i mars i år.

– Att NBC Universal väljer att släppa sina biofilmer tidigare till oss när biograferna stänger tycker jag är fantastiskt. Man vågar testa ny okänd mark, bryta sig igenom den långa biotradition som finns enkom för att ge tittarna möjlighet att fortfarande se de filmer de planerat att se, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på Nent Group i ett pressmeddelande.

 

Emma är ett brittiskt romantiskt drama baserat på Jane Austens roman Emma från 1816. Filmen skulle haft biopremiär 13 mars.

 

The Invisible Man är en skräckfilm i modern tappning som bygger på H.G. Wells roman med samma namn från 1897.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

3 reaktioner på ”Biopremiärer flyttas till Viaplay”

  1. 189 kr för att se en film? Min fråga är äger jag filmen efter det eller är det engång tittande? För 189kr hoppas jag att det är ett köp och inte hyra en gång för då är detta dyrare än att gå på bio vilket skulle vara ologiskt då inga lokal och personal kostnader behövs. Blir det hyr en gång bör filmen kosta 60kr….

    1. På bio betalar du per person, hemma kan du ju dra ihop ett gäng på 10 personer och ändå bara betala för en hyra och dela upp kostnaden så blir det billigt per person.
      Men jag håller med om att det är i dyraste laget eftersom biografer måste få in pengar för lokalhyra, teknik & underhåll, personal, el, filmrättigheter, etc. vilket nättjänsterna inte behöver på samma sätt.
      Ett rimligare pris vore kanske 120 kr.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hel-MAX?

Se trailern!

Premiär idag!

Känslorna är tillbaka!

Netflix slår tillbaka!

Premiär idag!

And the Oscar Goes to...

Trailern är här!

Se trailern för den nya serien från skaparna av Game of Thrones

Netflix Slam: Nadal vs. Alcaraz

Ny svensk/norsk Netflix-serie

Taylor Swift kommer hem till dig!

0
Rulla till toppen