Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Barbie kommer i IMAX-version med nytt bonusmaterial

Snart kommer du att kunna se Margot Robbie och Ryan Gosling i ett ännu större format.

Skrivet av / 2023-08-24 - 14:53
Barbie kommer i IMAX-version med nytt bonusmaterial

En ny, exklusiv IMAX-version av Barbie väntas i höst: Det rapporterar bland annat Variety.

Greta Gerwigs Barbie och Christopher Nolans Oppenheimer har båda haft stora framgångar på bio i sommar. De två filmerna – ofta refererade till som Barbenheimer – har tillsammans spelat in miljarder dollar världen över och det ser inte ut som att det kommer att ta slut i första taget. Det firar nu Warner Bros med en egen IMAX-version av Barbie.

I höst blir det möjligt att se Barbie (Margot Robbie) och Ken (Ryan Gosling) i IMAX-format – kanske även på nordiska biografer (Foto: Warner Bros.)

IMAX-version av Barbie

Den ”nya” versionen av Barbie-filmen kommer att vara anpassad för den större IMAX-skärmen och kan också innehålla några exklusiva scener efter eftertexterna.

Versionen kommer endast att finnas tillgänglig under en vecka, från den 22 september, och endast på utvalda IMAX-biografer i USA och resten av världen.

”Den världsomspännande entusiasmen för Barbie har varit överväldigande, smickrande och djupt rörande”, säger regissören Greta Gerwig. ”Så många Barbie-fans följde med oss på den här resan, och vi kan inte nog tacka dem för att de stödde filmen och delade med sig av sin Barbie-upplevelse på bio, i sociala medier och ute i världen. Vi skapade Barbie för den stora duken, så det är ännu mer spännande att kunna visa den på IMAX, den största av alla dukar. Och som ett särskilt tack till Barbie-fansen är vi glada över att kunna dela med oss av lite mer av skådespelarnas och filmteamets otroliga arbete genom att lägga till nytt specialmaterial, som vi hoppas att publiken kommer att uppskatta.”

Vad är IMAX?

IMAX är ett eget filmformat som ägs av det kanadensiska IMAX Corporation. Medan det typiska bildförhållandet på bio kan variera från 2,1:1 till 2,39:1, använder IMAX-formatet 1,43:1. Detta ger mer höjdinformation i bilden och gör det möjligt att använda en jättelik skärm som drar in publiken mer i handlingen. IMAX har också sitt eget 12-kanals ljudformat.

En IMAX-bildskärm fyller hela biografens vägg från golv till tak (Foto: Odeon-biografen)
Läs också Ska du gå på bio? Gå på IMAX! Om du har en möjlighet så se till att ditt nästa biobesök blir till IMAX-bio. Du kommer inte att ångra dig.

”För oss alla i branschen har det varit spännande att se en originalfilm som Barbie bli en aldrig tidigare skådad kritiker- och kommersiell framgång denna sommar”, säger Richard Gelfond, VD för IMAX. ”Vi är glada över att samarbeta med Greta och hennes filmteam och våra vänner på Warner Bros för att leverera denna specialutgåva av Barbie med aldrig tidigare visat material exklusivt för IMAX-publiken runt om i världen.”

Christopher Nolans film om atombombens fader Robert Oppenheimer är redan känd för att vara extra sevärd i IMAX-format, och nu när det har meddelats att även Barbie får en IMAX-version kan det vara frestande att se filmen igen – eller kanske för allra första gången?

Obs! Det är ännu inte klart om IMAX-versionen av Barbie kommer att släppas på svenska och nordiska IMAX-biografer i september, men vi väntar på bekräftelse från Warner och Odeon.

Läs också Oppenheimer som Prometheus Christopher Nolans tre timmar långa drama om atombombens fader, Robert Oppenheimer, är ett överraskande politiskt tidsdokument som utvecklas till en av den visionäre regissörens bästa filmer.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Game over?

Percy Jackson-trailer

Mr & Mrs Smith kommer tillbaka!

Mord i Venedig går snart att streama

Bättre än Yellowstone?

Spidey!

Trailer för Reacher

Förnyad!

Kommer till strömning

Så Yellowstone var inte (helt) död

Så fungerar Dashtoon

Kommer till Disney+!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen