Nyhet

Minimalistiska Dell-datorer till hemmakontoret

Tunnare och med mer skärmplats. Och XPS 13 har OLED-skärm
forfatter

Dells serie Inspiron-laptopar är populära på (hemma)kontoret och nu i vår kommer en helt ny kull i olika storlekar.

Gemensamt för hela syskonskaran är en helt ny design med skärmar som går ända ut till kanten och större tangentbord. En nyhet är HD-webbkameran med så kallad Temporal Noise Reduction som minimerar pixelering och tar bort bildbrus i svagt ljus.

Dell Inspiron 13
Inspiron 13 (Foto: Dell)

I den nya serien finns modeller med skärmar i 13, 14, 15 och 16 tum samt en 14-tums 2-i-1-dator.

Inspiron 13, 14 och 15 har adaptiv kylning, vilket påstås garantera bättre energihantering och prestanda. Dessutom kan batteriet laddas upp till 80 procent på 60 minuter.

Inspiron 16 Plus (Foto: Dell)

Inspiron 16 Plus har, som namnet antyder, en skärm i den ovanliga storleken 16 tum. Den har 16:10-format vilket betyder mer plats för dokument än 16:9-widescreen. Datorn kan också köpas med Nvidia GeForce GTX- eller RTX-grafikkort.

Inspiron 14 2-i-1 har en 360-graders skärm som gör att datorn går att använda som surfplatta om det inte finns något skrivbord att jobba på.

Dell XPS 13 med OLED

Fram tills nu har de populära XPS 13-modellerna varit utrustade med IPS-paneler, men nu kommer en uppgraderad version med OLED-panel.

OLED-versionen har 3,5K-upplösning (3456 x 2160) och pekskärm. XPS 13-datorn kan även levereras med 4K-upplösning, fast då med vanlig IPS-panel.

XPS 13 finns med upp till 11:e generationens Intel i7-processor, 32 GB DDR4-minne och 2 TB SSD-lagring.

 

Dell XPS 13 angle
Dell XPS 13 (Foto: Dell)

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.