TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Minimalistiska Dell-datorer till hemmakontoret

Tunnare och med mer skärmplats. Och XPS 13 har OLED-skärm

forfatter
Publicerad 2021-04-24 - 09:32

Dells serie Inspiron-laptopar är populära på (hemma)kontoret och nu i vår kommer en helt ny kull i olika storlekar.

Gemensamt för hela syskonskaran är en helt ny design med skärmar som går ända ut till kanten och större tangentbord. En nyhet är HD-webbkameran med så kallad Temporal Noise Reduction som minimerar pixelering och tar bort bildbrus i svagt ljus.

Dell Inspiron 13
Inspiron 13 (Foto: Dell)

I den nya serien finns modeller med skärmar i 13, 14, 15 och 16 tum samt en 14-tums 2-i-1-dator.

Inspiron 13, 14 och 15 har adaptiv kylning, vilket påstås garantera bättre energihantering och prestanda. Dessutom kan batteriet laddas upp till 80 procent på 60 minuter.

Inspiron 16 Plus (Foto: Dell)

Inspiron 16 Plus har, som namnet antyder, en skärm i den ovanliga storleken 16 tum. Den har 16:10-format vilket betyder mer plats för dokument än 16:9-widescreen. Datorn kan också köpas med Nvidia GeForce GTX- eller RTX-grafikkort.

Inspiron 14 2-i-1 har en 360-graders skärm som gör att datorn går att använda som surfplatta om det inte finns något skrivbord att jobba på.

Dell XPS 13 med OLED

Fram tills nu har de populära XPS 13-modellerna varit utrustade med IPS-paneler, men nu kommer en uppgraderad version med OLED-panel.

OLED-versionen har 3,5K-upplösning (3456 x 2160) och pekskärm. XPS 13-datorn kan även levereras med 4K-upplösning, fast då med vanlig IPS-panel.

XPS 13 finns med upp till 11:e generationens Intel i7-processor, 32 GB DDR4-minne och 2 TB SSD-lagring.

 

Dell XPS 13 angle
Dell XPS 13 (Foto: Dell)
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nu finns Samsungs nya spelskärmar att köpa De nya Odyssey Neo G8- och Odyssey Neo G7 4K-skärmarna lovar rejäl prestanda!
Kone skippar sladden 15 års forskning tog det innan den klassiska spelmusen Roccat Kone XP kom i en trådlös utgåva.
Razers tåliga ljusdrivna tangenter Razer DeathStalker V2 har uppdaterats med lägre, lättare tangenter som håller längre.
Snabbaste MacBook Air hittills Apples ultrabook har fått en ny design och en vitamininjektion som märks. Men priset är därefter.
Integrerad arbetshäst för kontoret Lenovo ThinkCentre neo 50a är en elegant arbetsstation till (hemma)kontoret som lovas vara både kraftfull och intelligent.
Galet bra för priset! Shark Gaming 7G15-70TI vinner inga skönhetstävlingar, men den är fylld med bra och prisvärd hårdvara.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend