Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik
L&B Home:s Julkalender: Lucka 07Delta

Nyhet

Superskärmar för spel och kreativitet

Samsung på CES: Nu kan skärmar vara både snabba och högupplösta.

Skrivet av / 2022-01-05 - 11:24
Superskärmar för spel och kreativitet

Samsung har presenterat ett brett utbud av datorskärmar för både spel och ”fin” användning. Och ett par rekord passar de på att slå också.

Samsungs nya bildskärmar har tekniker som Odyssey-modellernas Quantum Mini LED-bakbelysning och HDR 2000. ”Samsungs 2022-serie representerar nästa generation inom bildskärmsinnovation som möter kraven från både konkurrenter och professionella designer”, säger Hyesung Ha, Senior Vice President för Samsungs skärmdivision.

 

Spelskärmen Odyssey Neo G8 32″ (som enligt Samsungs modellkoder heter G85NB) är världens första 4K-monitor med 1000R böjd skärm och 240 Hz i uppdateringsfrekvens, samt 1 ms responstid. Panelen är utrustad med Quantum Mini LED-bakbelysning och har en maximal ljusstyrka på 2 000 nits och ett kontrastförhållande på 1 000 000:1.

Odyssey Neo G8 skickar inte bara färger framåt från själva panelen, utan även från baksidan. CoreSync-belysningen känner automatiskt av färgerna på skärmen och projicerar dem på omgivningen bakom. Detta låter mycket som Ambilight-systemet som Philips har haft framgång med i många år.

 

Med en ultratunn tjocklek på 11,4 mm tar Smart Monitor M8 32″ (modellnamn: M80B) inte mycket plats. UHD-panelen återger 99 % av sRGB-färgskalan och ljusstyrkan anges till 400 nits. Det är utmärkta data, men inte sådana som får proffs att tappa hakan. Vad som verkligen är intressant är smart-TV-funktionaliteten och produktivitets-apparna som är inbyggda direkt i skärmen. Även utan en PC går det att fjärrarbeta med Smart Monitor M8 32″.

Samsung High Resolution Monitor S8 (modellnamn: S80PB) finns i 27- och 32-tumsversion. Den är avsedd för innehållsskapare och designer som behöver noggrannhet och färgrymd när de arbetar på kontoret eller hemma. S80PB levererar upp till 98 % av DCI-P3-färgskalan.

Priser och eventuella nordiska leveransdatum har Samsung inte avslöjat ännu.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Apple håller fast vid Lightning ett litet tag till

Ingen 27-tums iMac

Fler portar till Chromebook

Vikbar PC äntligen klar efter ett års försening

Vad sjutton är Copilot?

MacBook Pro i svart!

Blixtsnabb ny iMac

Apple drar ifrån konkurrenterna

Qualcomm slår Apple M1

Få upp till 19 gigabit trådlöst nätverk

Överlägsen WiFi-hastighet

Böjda tangenter för trötta handleder

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen