TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Superskärmar för spel och kreativitet

Samsung på CES: Nu kan skärmar vara både snabba och högupplösta.

forfatter
Publicerad 2022-01-05 - 11:24

Samsung har presenterat ett brett utbud av datorskärmar för både spel och ”fin” användning. Och ett par rekord passar de på att slå också.

Samsungs nya bildskärmar har tekniker som Odyssey-modellernas Quantum Mini LED-bakbelysning och HDR 2000. ”Samsungs 2022-serie representerar nästa generation inom bildskärmsinnovation som möter kraven från både konkurrenter och professionella designer”, säger Hyesung Ha, Senior Vice President för Samsungs skärmdivision.

 

Spelskärmen Odyssey Neo G8 32″ (som enligt Samsungs modellkoder heter G85NB) är världens första 4K-monitor med 1000R böjd skärm och 240 Hz i uppdateringsfrekvens, samt 1 ms responstid. Panelen är utrustad med Quantum Mini LED-bakbelysning och har en maximal ljusstyrka på 2 000 nits och ett kontrastförhållande på 1 000 000:1.

Odyssey Neo G8 skickar inte bara färger framåt från själva panelen, utan även från baksidan. CoreSync-belysningen känner automatiskt av färgerna på skärmen och projicerar dem på omgivningen bakom. Detta låter mycket som Ambilight-systemet som Philips har haft framgång med i många år.

 

Med en ultratunn tjocklek på 11,4 mm tar Smart Monitor M8 32″ (modellnamn: M80B) inte mycket plats. UHD-panelen återger 99 % av sRGB-färgskalan och ljusstyrkan anges till 400 nits. Det är utmärkta data, men inte sådana som får proffs att tappa hakan. Vad som verkligen är intressant är smart-TV-funktionaliteten och produktivitets-apparna som är inbyggda direkt i skärmen. Även utan en PC går det att fjärrarbeta med Smart Monitor M8 32″.

Samsung High Resolution Monitor S8 (modellnamn: S80PB) finns i 27- och 32-tumsversion. Den är avsedd för innehållsskapare och designer som behöver noggrannhet och färgrymd när de arbetar på kontoret eller hemma. S80PB levererar upp till 98 % av DCI-P3-färgskalan.

Priser och eventuella nordiska leveransdatum har Samsung inte avslöjat ännu.

Annons
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna en kommentar

Koppla in allt med en enda kontakt En Thunderbolt 4 USB-docka ger din bärbara dator nya alternativ och skapar ordning och reda på skrivbordet.
Nej, USA förbjuder INTE alla Huawei-produkter Amerikanska myndigheters fokus ligger på att stoppa försäljningen av telekommunikationsutrustning och övervakningsteknik från fem namngivna kinesiska företag.
Färgsprakande skärm från MSI MSI Prestige 16 är en ny bärbar kontorsdator från MSI, som är den första som har fått bakbelysning med Mini-LED.
Kostar den verkligen inte mer? Acer Swift 5 ser ut och beter sig som en leksak för höga chefer. Men kostar så lite att de flesta har råd att vara med.
Ge den gamla datorn snabb uppkoppling Netgear AXE3000 ger enkel åtkomst till den blixtsnabba Wi-FI 6E med en USB 3.0-adapter.
Trust är tyst som en mus Om du - eller din omgivning - störs av klapprande tangenter och klickande musknappar, har Trust ett tyst erbjudande.
Följ Ljud & Bild