TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Superskärmar för spel och kreativitet

Samsung på CES: Nu kan skärmar vara både snabba och högupplösta.

forfatter
Publicerad 2022-01-05 - 11:24

Samsung har presenterat ett brett utbud av datorskärmar för både spel och ”fin” användning. Och ett par rekord passar de på att slå också.

Samsungs nya bildskärmar har tekniker som Odyssey-modellernas Quantum Mini LED-bakbelysning och HDR 2000. ”Samsungs 2022-serie representerar nästa generation inom bildskärmsinnovation som möter kraven från både konkurrenter och professionella designer”, säger Hyesung Ha, Senior Vice President för Samsungs skärmdivision.

 

Spelskärmen Odyssey Neo G8 32″ (som enligt Samsungs modellkoder heter G85NB) är världens första 4K-monitor med 1000R böjd skärm och 240 Hz i uppdateringsfrekvens, samt 1 ms responstid. Panelen är utrustad med Quantum Mini LED-bakbelysning och har en maximal ljusstyrka på 2 000 nits och ett kontrastförhållande på 1 000 000:1.

Odyssey Neo G8 skickar inte bara färger framåt från själva panelen, utan även från baksidan. CoreSync-belysningen känner automatiskt av färgerna på skärmen och projicerar dem på omgivningen bakom. Detta låter mycket som Ambilight-systemet som Philips har haft framgång med i många år.

 

Med en ultratunn tjocklek på 11,4 mm tar Smart Monitor M8 32″ (modellnamn: M80B) inte mycket plats. UHD-panelen återger 99 % av sRGB-färgskalan och ljusstyrkan anges till 400 nits. Det är utmärkta data, men inte sådana som får proffs att tappa hakan. Vad som verkligen är intressant är smart-TV-funktionaliteten och produktivitets-apparna som är inbyggda direkt i skärmen. Även utan en PC går det att fjärrarbeta med Smart Monitor M8 32″.

Samsung High Resolution Monitor S8 (modellnamn: S80PB) finns i 27- och 32-tumsversion. Den är avsedd för innehållsskapare och designer som behöver noggrannhet och färgrymd när de arbetar på kontoret eller hemma. S80PB levererar upp till 98 % av DCI-P3-färgskalan.

Priser och eventuella nordiska leveransdatum har Samsung inte avslöjat ännu.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lysande jättematta Få Tron-stil på skrivbordet med Razers gigantiska musmattor med inbyggda RGB-lampor.
Kom i centrum av mötet Med 4x zoom lovar Creative Live! Cam Sync V3 att sätta dig i mitten av ... Zoom.
Kreativa superkrafter MSI har inte sparat på något i Creator Z17. Det syns på prislappen.
90-talet ringer: Winamp är tillbaka I internets barndom och skribentens ungdom var det Winamp som styrde musiken till festen. Nu är spelaren tillbaka efter nästan 10 års frånvaro.
Nu finns Samsungs nya spelskärmar att köpa De nya Odyssey Neo G8- och Odyssey Neo G7 4K-skärmarna lovar rejäl prestanda!
Kone skippar sladden 15 års forskning tog det innan den klassiska spelmusen Roccat Kone XP kom i en trådlös utgåva.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend