Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Samsung Chromebook 4 kommer till Sverige

Chromebook 4 är en del av Galaxy Book S-serien som är Samsungs nya satsning på laptops på den nordiska marknaden.

Av / 2020-07-15 - 12:00
Samsung Chromebook 4 kommer till Sverige

Samsung har idag tillkännagett att Samsung Chromebook 4 lanseras på den svenska marknaden under sommaren 2020. Detta är den första av Samsungs Chromebooks som återvänder till Sverige och är ett komplement till den nyligen lanserade Galaxy Book-familjen som består av Flex, Ion och Book S.

Vi är glada att kunna bredda vårt utbud bärbara datorer med Chromebook 4 på den svenska marknaden. I samband med vår comeback satsar vi uteslutande på bärbara datorer som användarna verkligen efterfrågar – de ska vara tunna, lätta, snygga och ha lång batteritid och hög prestanda, vare sig man vill använda dem i arbetet eller på fritiden. Med Chromebook 4 får användarna även tillgång till alla de fördelar som Googles mjukvara och ekosystem innebär, säger Fredrik Pantzar, chef för Connected Devices på Samsung i Norden.

Det är möjligt att ansluta Chromebook 4 till en 4K-skärm för att spela upp Ultra HD-video (Foto: Samsung)

Den nya Samsung Chromebook 4 har 32 GB eMMC-lagring, 4 GB minne och en Intel Celeron N4000 processor. Dessutom är skärmen på 11,6″, medan vikten endast är 1,18 kg. Enligt Samsung håller batteriet 12 timmar.

Samsung Chromebook uppfyller Military Standard MIL-STD-810G, vilket innebär att den uppfyller åtta amerikanska militära standarder. De mäter motståndskraften mot extrema temperaturer, damm och stötar. Med andra ord är det inga problem att slänga ned Samsung Chromebook 4 i skolväskan eller att ta med den till parken.

Pris och tillgänglighet

Samsung Chromebook 4 börjar säljas i Sverige i början av augusti för 3 700 kronor.

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Chromebooks med mer kraft

Möblera hemmet med IKEA-AI

Många skärmfunktioner för få kronor

Logitech-kitet överbryggar klyftan mellan arbete och hem

AI flyttar in i ThinkPad

Dells bärbara datorer med AI

HP:s bärbara datorer har blivit smartare

Apple uppgraderar Macbook Air

Kristallklar datorskärm med AI

Det är en ny AI i stan

Arbetsro på kontoret

Världens första stationära PC hittad i ett gammalt hus

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen