TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Samsung Chromebook 4 kommer till Sverige

Chromebook 4 är en del av Galaxy Book S-serien som är Samsungs nya satsning på laptops på den nordiska marknaden.

forfatter
Publicerad 2020-07-15 - 12:00

Samsung har idag tillkännagett att Samsung Chromebook 4 lanseras på den svenska marknaden under sommaren 2020. Detta är den första av Samsungs Chromebooks som återvänder till Sverige och är ett komplement till den nyligen lanserade Galaxy Book-familjen som består av Flex, Ion och Book S.

Vi är glada att kunna bredda vårt utbud bärbara datorer med Chromebook 4 på den svenska marknaden. I samband med vår comeback satsar vi uteslutande på bärbara datorer som användarna verkligen efterfrågar – de ska vara tunna, lätta, snygga och ha lång batteritid och hög prestanda, vare sig man vill använda dem i arbetet eller på fritiden. Med Chromebook 4 får användarna även tillgång till alla de fördelar som Googles mjukvara och ekosystem innebär, säger Fredrik Pantzar, chef för Connected Devices på Samsung i Norden.

Det är möjligt att ansluta Chromebook 4 till en 4K-skärm för att spela upp Ultra HD-video (Foto: Samsung)

Den nya Samsung Chromebook 4 har 32 GB eMMC-lagring, 4 GB minne och en Intel Celeron N4000 processor. Dessutom är skärmen på 11,6″, medan vikten endast är 1,18 kg. Enligt Samsung håller batteriet 12 timmar.

Samsung Chromebook uppfyller Military Standard MIL-STD-810G, vilket innebär att den uppfyller åtta amerikanska militära standarder. De mäter motståndskraften mot extrema temperaturer, damm och stötar. Med andra ord är det inga problem att slänga ned Samsung Chromebook 4 i skolväskan eller att ta med den till parken.

Pris och tillgänglighet

Samsung Chromebook 4 börjar säljas i Sverige i början av augusti för 3 700 kronor.

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategichef och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Teslas hemliga vapen: en superdator Superdatorn Tesla Dojo är deras vapen i kampen om att ha de säkraste, mest självkörande bilarna.
Billig USB-DAC från Creative Sound Blaster X1 är en kompakt och plånboksvänlig USB-DAC för datorn.
Lysande jättematta Få Tron-stil på skrivbordet med Razers gigantiska musmattor med inbyggda RGB-lampor.
Kom i centrum av mötet Med 4x zoom lovar Creative Live! Cam Sync V3 att sätta dig i mitten av ... Zoom.
Kreativa superkrafter MSI har inte sparat på något i Creator Z17. Det syns på prislappen.
90-talet ringer: Winamp är tillbaka I internets barndom och skribentens ungdom var det Winamp som styrde musiken till festen. Nu är spelaren tillbaka efter nästan 10 års frånvaro.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend