TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Razer hoppar på AMD-tåget

Razer Blade 14 är tillbaka - och nu med AMD Ryzen-processor.

forfatter
Publicerad 2021-06-15 - 21:54

E3-utställningen, som, som nästan allt annat i år, är virtuell, har Razer meddelat att en av deras mest populära maskiner, Razer Blade 14, återvänder.

Även om namnet är välkänt förnyas insidan naturligtvis helt. Och processorn är en debut för Razer, som för första gången använder en AMD-processor, nämligen en åtta-kärnig AMD Ryzen 9 5900HX.

Grafikkortet i nya Razer Blade 14 är (upp till) Nvidia GeForce RTX 3080. Och skärmen kan, beroende på konfiguration, vara upp till en QHD 165Hz.

”Original Blade 14 revolutionerade det mobila spellandskapet och förde oss dit vi är idag”, säger Brad Wildes, Senior Vice President, vid lanseringen på E3.

Lanseringen på E3 kommer som en förlängning av modellerna som blev presenterade på den virtuella CES-mässa tidigare i år. Men 14-tumsformatet är nytt. Och även valet av AMD.

Pris och tillgänglighet

Den helt nya Razer Blade 14 börjar på 2 000 euro (strax över 20 000 kronor) och kan köpas nu.

Razer Blade 14
Original Razer Blade 14 var den första speldatorn med ultrabook-storlek. Nu är det tillbaka med nya krafter. (Foto: Razer)
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Teslas hemliga vapen: en superdator Superdatorn Tesla Dojo är deras vapen i kampen om att ha de säkraste, mest självkörande bilarna.
Billig USB-DAC från Creative Sound Blaster X1 är en kompakt och plånboksvänlig USB-DAC för datorn.
Lysande jättematta Få Tron-stil på skrivbordet med Razers gigantiska musmattor med inbyggda RGB-lampor.
Kom i centrum av mötet Med 4x zoom lovar Creative Live! Cam Sync V3 att sätta dig i mitten av ... Zoom.
Kreativa superkrafter MSI har inte sparat på något i Creator Z17. Det syns på prislappen.
90-talet ringer: Winamp är tillbaka I internets barndom och skribentens ungdom var det Winamp som styrde musiken till festen. Nu är spelaren tillbaka efter nästan 10 års frånvaro.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend