Nyhet

Razer hoppar på AMD-tåget

Razer Blade 14 är tillbaka - och nu med AMD Ryzen-processor.
forfatter

E3-utställningen, som, som nästan allt annat i år, är virtuell, har Razer meddelat att en av deras mest populära maskiner, Razer Blade 14, återvänder.

Även om namnet är välkänt förnyas insidan naturligtvis helt. Och processorn är en debut för Razer, som för första gången använder en AMD-processor, nämligen en åtta-kärnig AMD Ryzen 9 5900HX.

Grafikkortet i nya Razer Blade 14 är (upp till) Nvidia GeForce RTX 3080. Och skärmen kan, beroende på konfiguration, vara upp till en QHD 165Hz.

”Original Blade 14 revolutionerade det mobila spellandskapet och förde oss dit vi är idag”, säger Brad Wildes, Senior Vice President, vid lanseringen på E3.

Lanseringen på E3 kommer som en förlängning av modellerna som blev presenterade på den virtuella CES-mässa tidigare i år. Men 14-tumsformatet är nytt. Och även valet av AMD.

Pris och tillgänglighet

Den helt nya Razer Blade 14 börjar på 2 000 euro (strax över 20 000 kronor) och kan köpas nu.

Razer Blade 14
Original Razer Blade 14 var den första speldatorn med ultrabook-storlek. Nu är det tillbaka med nya krafter. (Foto: Razer)

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.