Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Logitech lanserar PRO X SUPERLIGHT

Logitech har precis släppt vad de hävdar är världens lättaste trådlösa gaming-mus för e-sport.

Logitechs gaming-division – Logitech G – är kända för att leverera häftig utrustning till gamers och e-sportare. Senaste tillskottet till serien är nya Logitech G Pro X Superlight, som påstås vara deras lättaste, snabbaste och känsligaste spelmus hittills!

Logitech G Pro X Superlight

G Pro X Superlight har Logitechs egen Lightspeed-teknik (2,4 GHz) för snabb trådlös överföring och utlovar upp till 70 timmars batteritid. Musen är gjord för att vara så lätt som möjligt och vågen stannar vid 63 gram – 25 % lättare än den vanliga Pro Wireless-modellen.

Materialen är utvalda för att ge låg friktion mot underlaget, fast höjdpunkten är nog själva sensorn: Superlight-modellen är utrustad med en 25K-sensor med 25600 DPI i upplösning, som kan följa rörelser på sub-mikron-nivå – ungefär en 1/50-del av tjockleken på ett hårstrå! Trots den höga upplösningen ska den så kallade Hero-sensorn vara betydligt mer batterieffektiv än andra Logitech G-sensorer.

Vad ska man då ha en sådan extrem precision till, kan man undra sig? Jo, Superlight-modellen riktar sig inte precis till vanliga hemmakontorsarbetare, utan till games och professionella e-sportare som letar efter en ”edge” mot konkurrenterna i spel som Fortnite och Counter-Strike.

Full gas från kontorsstolen Logitechs nya ratt och pedaler är som skapta för semiprofessionella hemmakontors-racers!

Pris och tillgänglighet

Logitech G Pro X Superlight släpps i december och går att förbeställning från och med i dag, 18 november. Priset är 1 600 kronor och musen finns i svart och vitt.

Annons

Logitech G

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.