TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Logitech lanserar PRO X SUPERLIGHT

Logitech har precis släppt vad de hävdar är världens lättaste trådlösa gaming-mus för e-sport.

Logitechs gaming-division – Logitech G – är kända för att leverera häftig utrustning till gamers och e-sportare. Senaste tillskottet till serien är nya Logitech G Pro X Superlight, som påstås vara deras lättaste, snabbaste och känsligaste spelmus hittills!

Logitech G Pro X Superlight

G Pro X Superlight har Logitechs egen Lightspeed-teknik (2,4 GHz) för snabb trådlös överföring och utlovar upp till 70 timmars batteritid. Musen är gjord för att vara så lätt som möjligt och vågen stannar vid 63 gram – 25 % lättare än den vanliga Pro Wireless-modellen.

Materialen är utvalda för att ge låg friktion mot underlaget, fast höjdpunkten är nog själva sensorn: Superlight-modellen är utrustad med en 25K-sensor med 25600 DPI i upplösning, som kan följa rörelser på sub-mikron-nivå – ungefär en 1/50-del av tjockleken på ett hårstrå! Trots den höga upplösningen ska den så kallade Hero-sensorn vara betydligt mer batterieffektiv än andra Logitech G-sensorer.

Vad ska man då ha en sådan extrem precision till, kan man undra sig? Jo, Superlight-modellen riktar sig inte precis till vanliga hemmakontorsarbetare, utan till games och professionella e-sportare som letar efter en ”edge” mot konkurrenterna i spel som Fortnite och Counter-Strike.

Full gas från kontorsstolen Logitechs nya ratt och pedaler är som skapta för semiprofessionella hemmakontors-racers!

Pris och tillgänglighet

Logitech G Pro X Superlight släpps i december och går att förbeställning från och med i dag, 18 november. Priset är 1 600 kronor och musen finns i svart och vitt.

Logitech G

Lämna en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.