TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

CES 2021: Bärbar PC med OLED-skärm

Lenovo Yoga Slim 7i Pro får perfekt svärta tack vare OLED-skärm.

Lenovo kommer nu med en OLED-version av den bärbara 14-tumsdatorn Yoga Slim 7i Pro. Precis som den tidigare LCD-versionen har datorn Intel Evo, vilket innebär att den är energieffektiv och har lång batteritid. Processorn är i grunden en mobilprocessor – 11:e generationens Intel Core – och grafikkortet går att välja mellan Iris X och Nvidia GeForce MX450.

Vad som gör den bärbara datorn till ett spännande alternativ är den Samsung-producerade OLED-skärmen, som vi vet ger gnistrande kontrast och perfekt svartnivå, samt större färgrymd och kortare svarstider än LCD.

Skärmen har bildförhållandet 16:10 och 2,8K-upplösning (2880 x 1800) som ger en pixeldensitet på ytterst respektabla 240 ppi. Detta motsvarar en 4K-skärm på cirka 18 tum.

Uppdateringsfrekvensen på skärmen är 90 Hz. Mer än tillräckligt för grafik och videoarbete, medan seriösa spelare borde leta efter något annat.

 

Lenovo Yoga Slim 7i Pro (OLED)
Lenovo Yoga Slim 7i Pro (OLED). Foto: Lenovo

Pris och tillgänglighet

Ännu så länge har vi inte fått någon information om när Lenovo Yoga Slim 7i Pro (OLED) släpps och var den kostar, men vi återkommer när vi vet ner.

Läs hela pressmeddelandet här

Lämna en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.