Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

CES 2021: Bärbar PC med OLED-skärm

Lenovo Yoga Slim 7i Pro får perfekt svärta tack vare OLED-skärm.

Av / 2021-01-11 - 12:31
CES 2021: Bärbar PC med OLED-skärm

Lenovo kommer nu med en OLED-version av den bärbara 14-tumsdatorn Yoga Slim 7i Pro. Precis som den tidigare LCD-versionen har datorn Intel Evo, vilket innebär att den är energieffektiv och har lång batteritid. Processorn är i grunden en mobilprocessor – 11:e generationens Intel Core – och grafikkortet går att välja mellan Iris X och Nvidia GeForce MX450.

Vad som gör den bärbara datorn till ett spännande alternativ är den Samsung-producerade OLED-skärmen, som vi vet ger gnistrande kontrast och perfekt svartnivå, samt större färgrymd och kortare svarstider än LCD.

Skärmen har bildförhållandet 16:10 och 2,8K-upplösning (2880 x 1800) som ger en pixeldensitet på ytterst respektabla 240 ppi. Detta motsvarar en 4K-skärm på cirka 18 tum.

Uppdateringsfrekvensen på skärmen är 90 Hz. Mer än tillräckligt för grafik och videoarbete, medan seriösa spelare borde leta efter något annat.

 

Lenovo Yoga Slim 7i Pro (OLED)
Lenovo Yoga Slim 7i Pro (OLED). Foto: Lenovo

Pris och tillgänglighet

Ännu så länge har vi inte fått någon information om när Lenovo Yoga Slim 7i Pro (OLED) släpps och var den kostar, men vi återkommer när vi vet ner.

Läs hela pressmeddelandet här

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Chromebooks med mer kraft

Möblera hemmet med IKEA-AI

Många skärmfunktioner för få kronor

Logitech-kitet överbryggar klyftan mellan arbete och hem

AI flyttar in i ThinkPad

Dells bärbara datorer med AI

HP:s bärbara datorer har blivit smartare

Apple uppgraderar Macbook Air

Kristallklar datorskärm med AI

Det är en ny AI i stan

Arbetsro på kontoret

Världens första stationära PC hittad i ett gammalt hus

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen