TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Huawei-skärmar för allvar och underhållning

Huawei är inte bara en mobil- och PC-tillverkare. Det visar de med två nya skärmar för (hemma)kontoret och spelhörnan.

forfatter
Publicerad 2021-06-19 - 08:33

MateView och MateView GT är de första separata PC-skärmarna från Huawei. I och med lanseringen ger de sig dessutom in på en ny marknad, och för att göra satsningen extra stor släpper de skärmar för både kontorsanvändning och underhållning.

Huawei MateView har en 28-tums 3:2-panel som stöder en upplösning på 3840 × 2560 pixlar. Skärmen stöder inte bara trådbunden anslutning, man kan ansluta sin mobiltelefon, laptop eller surfplatta trådlöst.

Huawei MateView
Huawei MateView klarar 4K-upplösning på bredden, men är högre. (Foto: Huawei)

På baksidan av skärmen finns ett brett urval av portar, inklusive två USB-C, två USB-A, en HDMI, en Mini DisplayPort och en 3,5 mm-ljudkontakt.

Huawei MateView GT är företagets första spelskärm. Det är en konkav 34-tums ultrawide-skärm med hög uppdateringsfrekvens och en upplösning på 3440 x 1440 pixlar. Uppdateringsfrekvensen är hög för en så stor skärm med hög upplösning: 165 Hz.

Huawei MateView GT är en 34-tums skärm med både hög upplösning och hastighet.

Pris och tillgänglighet:

Huawei MateView kostar 6 000 kr.
Huawei MateView GT kostar 7 000 kr.

Båda bildskärmarna kommer i september.

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kreativa superkrafter MSI har inte sparat på något i Creator Z17. Det syns på prislappen.
90-talet ringer: Winamp är tillbaka I internets barndom och skribentens ungdom var det Winamp som styrde musiken till festen. Nu är spelaren tillbaka efter nästan 10 års frånvaro.
Nu finns Samsungs nya spelskärmar att köpa De nya Odyssey Neo G8- och Odyssey Neo G7 4K-skärmarna lovar rejäl prestanda!
Kone skippar sladden 15 års forskning tog det innan den klassiska spelmusen Roccat Kone XP kom i en trådlös utgåva.
Razers tåliga ljusdrivna tangenter Razer DeathStalker V2 har uppdaterats med lägre, lättare tangenter som håller längre.
Snabbaste MacBook Air hittills Apples ultrabook har fått en ny design och en vitamininjektion som märks. Men priset är därefter.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend