Nyhet

Huawei-skärmar för allvar och underhållning

Huawei är inte bara en mobil- och PC-tillverkare. Det visar de med två nya skärmar för (hemma)kontoret och spelhörnan.
forfatter

MateView och MateView GT är de första separata PC-skärmarna från Huawei. I och med lanseringen ger de sig dessutom in på en ny marknad, och för att göra satsningen extra stor släpper de skärmar för både kontorsanvändning och underhållning.

Huawei MateView har en 28-tums 3:2-panel som stöder en upplösning på 3840 × 2560 pixlar. Skärmen stöder inte bara trådbunden anslutning, man kan ansluta sin mobiltelefon, laptop eller surfplatta trådlöst.

Huawei MateView
Huawei MateView klarar 4K-upplösning på bredden, men är högre. (Foto: Huawei)

På baksidan av skärmen finns ett brett urval av portar, inklusive två USB-C, två USB-A, en HDMI, en Mini DisplayPort och en 3,5 mm-ljudkontakt.

Huawei MateView GT är företagets första spelskärm. Det är en konkav 34-tums ultrawide-skärm med hög uppdateringsfrekvens och en upplösning på 3440 x 1440 pixlar. Uppdateringsfrekvensen är hög för en så stor skärm med hög upplösning: 165 Hz.

Huawei MateView GT är en 34-tums skärm med både hög upplösning och hastighet.

Pris och tillgänglighet:

Huawei MateView kostar 6 000 kr.
Huawei MateView GT kostar 7 000 kr.

Båda bildskärmarna kommer i september.

 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.