TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

HP-laptop på under kilot

HP Pavilion Aero 13 smyger sig under den magiska 1-kilosgränsen – utan att priset känns tungt.

forfatter
Publicerad 2021-07-04 - 15:57

HP har just lanserat en ny dator. Inget uppseendeväckande med det egentligen, eftersom HP är en av de mest produktiva tillverkarna. Men HP Pavilion Aero 13 sticker ut genom att väga mindre än ett kilo.

Trots den låga vikten finns det plats för en förnuftig processor: AMD Ryzen 7 5800U. Grafiken är AMD Radeon, men eftersom HP inte specificerar något närmare så är det förmodligen integrerad grafik med delat RAM-minne. Vilket kan vara helt OK för vardagligt bruk. Och här handlar det om en maskin som först och främst ska gå att ta med sig överallt. Och som man kan ha råd med.

HP Pavilion Aero 13 colours
HP Pavilion Aero 13 finns i fyra färger. (Foto: HP)

Det är sparsamt med information om konfigurationer och priser. Men eftersom priserna börjar lågt så tycks Pavilion Aero 13 kunna vara en av de billigaste superlätta bärbara datorerna hittills.

Dessutom är Aero 13 den första bärbara datorn i HP:s Pavilion-serie som har ett skal helt av magnesium-aluminium. Det ska bidra till den låga vikten ”under 1 kg”. Exakt hur mycket datorn väger har vi dock inte kunnat ta reda på. Men även om det förmodligen bara smyger in just under de magiska 1000 grammen så är det bra jobbat av HP.

Skalet är gjort av en aluminium-magnesiumlegering. (Foto: HP)

HP Pavilion Aero 13: Pris

HP Pavilion Aero 13 kommer nu och kostar från 8 000 kronor. Datorn finns i olika färger: Rose Gold, Warm Gold, Ceramic White och Silver.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Billig USB-DAC från Creative Sound Blaster X1 är en kompakt och plånboksvänlig USB-DAC för datorn.
Lysande jättematta Få Tron-stil på skrivbordet med Razers gigantiska musmattor med inbyggda RGB-lampor.
Kom i centrum av mötet Med 4x zoom lovar Creative Live! Cam Sync V3 att sätta dig i mitten av ... Zoom.
Kreativa superkrafter MSI har inte sparat på något i Creator Z17. Det syns på prislappen.
90-talet ringer: Winamp är tillbaka I internets barndom och skribentens ungdom var det Winamp som styrde musiken till festen. Nu är spelaren tillbaka efter nästan 10 års frånvaro.
Nu finns Samsungs nya spelskärmar att köpa De nya Odyssey Neo G8- och Odyssey Neo G7 4K-skärmarna lovar rejäl prestanda!
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend