TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

HP-laptop på under kilot

HP Pavilion Aero 13 smyger sig under den magiska 1-kilosgränsen – utan att priset känns tungt.

HP har just lanserat en ny dator. Inget uppseendeväckande med det egentligen, eftersom HP är en av de mest produktiva tillverkarna. Men HP Pavilion Aero 13 sticker ut genom att väga mindre än ett kilo.

Trots den låga vikten finns det plats för en förnuftig processor: AMD Ryzen 7 5800U. Grafiken är AMD Radeon, men eftersom HP inte specificerar något närmare så är det förmodligen integrerad grafik med delat RAM-minne. Vilket kan vara helt OK för vardagligt bruk. Och här handlar det om en maskin som först och främst ska gå att ta med sig överallt. Och som man kan ha råd med.

HP Pavilion Aero 13 colours
HP Pavilion Aero 13 finns i fyra färger. (Foto: HP)

Det är sparsamt med information om konfigurationer och priser. Men eftersom priserna börjar lågt så tycks Pavilion Aero 13 kunna vara en av de billigaste superlätta bärbara datorerna hittills.

Dessutom är Aero 13 den första bärbara datorn i HP:s Pavilion-serie som har ett skal helt av magnesium-aluminium. Det ska bidra till den låga vikten ”under 1 kg”. Exakt hur mycket datorn väger har vi dock inte kunnat ta reda på. Men även om det förmodligen bara smyger in just under de magiska 1000 grammen så är det bra jobbat av HP.

Skalet är gjort av en aluminium-magnesiumlegering. (Foto: HP)

HP Pavilion Aero 13: Pris

HP Pavilion Aero 13 kommer nu och kostar från 8 000 kronor. Datorn finns i olika färger: Rose Gold, Warm Gold, Ceramic White och Silver.

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.