Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Dell lanserar två bärbara XPS-datorer

Omgjord XPS 15 och en helt ny XPS 17 med jätteskärm och extrema prestanda.

Av / 2020-05-21 - 09:56
Dell lanserar två bärbara XPS-datorer

Den nya Dell XPS 17 är den mest kraftfulla XPS-modellen hittills. På samma gång är den världens minsta 17-tums laptop. Den bärbara datorn har en nästan kantlös InfinityEdge-skärm, vilket innebär att XPS 17 faktiskt är mindre än 48 % av alla 15-tums bärbara datorer som finns på marknaden idag. Det är åtminstone vad Dell påstår i ett pressmeddelande som vi just har fått.

Där står det också att XPS 17 har 10:e generationens Intel Core-processor, Nvidia GeForce RTX 2060-grafikkort och en batteritid på ända upp till 19 timmar.

 

Enligt Dell beror de helt extrema prestanda på en avancerad termisk konstruktion med bland annat Dell Dual Opposite Outlet-fläktar som ger ett bättre luftflöde och kylning för de mest krävande uppgifterna.

Dell XPS 17 har dessutom 3D-ljud som ger ”uppslukande och autentiska ljudupplevelser” samt en hållbar, lätt design i elegant aluminium- och kolfiberfinish.

Omgjord lillebror

Den nya versionen av XPS 15 är en mindre variant av XPS 17. Den har också en slimmad design och är den minsta 15,6-tums bärbara datorn i sin klass, hävdar Dell.

Tack vare den ännu större 16:10-skärmen och uppåtriktade högtalare påstås XPS 15 ge en uppslukande upplevelse.

Dell XPS 15. (Foto: Dell)

XPS 15 har med 10:e generationens Intel Core-processor, Nvidia GeForce GTX 1650 Ti-grafikkort (upp till 64 GB) och upp till 25 timmars batteritid.

Skärmen har den bästa bildtekniken (UHD+), hög upplösning, exakt färgåtergivning samt HDR. Datorn har Eyesafe-skärmteknik som minimerar mängden skadligt blått ljus utan att påverka färgerna.

Pris och tillgänglighet

Enligt Dell finns XPS 15 redan i butik och har ett riktpris på 1 300 amerikanska dollar. XPS 17 släpps i Sverige 11 juni och får då riktpriset 1 500 amerikanska dollar.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Många skärmfunktioner för få kronor

Logitech-kitet överbryggar klyftan mellan arbete och hem

AI flyttar in i ThinkPad

Dells bärbara datorer med AI

HP:s bärbara datorer har blivit smartare

Apple uppgraderar Macbook Air

Kristallklar datorskärm med AI

Det är en ny AI i stan

Arbetsro på kontoret

Världens första stationära PC hittad i ett gammalt hus

Hejdå iTunes för Windows

Asus med dubbla skärmar finns i Sverige

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen