Nyhet

OLED till LCD-pris

Asus har gjort en serie ultralätta bärbara datorer med OLED-skärmar som faktiskt är överkomliga.
forfatter

OLED-skärmar är kända för sina läckra, djupa färger och höga kontrast, men också för att de är dyra. Därför är vi lite nyfikna på att ta en närmare titt på Asus nya ZenBook-modeller, som har de organiska LED-skärmarna och nästan överkomliga prislappar.

Asus ZenBook 13 OLED har en OLED HDR NanoEdge-skärm i Full HD-upplösning (1920 x 1080). Skärmen är Pantone-godkänd och täcker 100 % av DCI-P3-färgrymden.

Vikten är bara 1,1 kilo, skalet är av metall och bara 14 mm tjockt. Asus utlovar en batteritid på 13 timmar på en enda laddning.

Asus ZenBook 13 OLED
1,1 kg ultraportabel med OLED-skärm och i7-processor låter bra. (Foto: Asus)

De två USB-C-portarna stöder Thunderbolt 4 och ger upp till 40 Gbit/s i överföringshastighet. Eftersom det även finns en HDMI-port kan man i princip koppla in upp till tre externa skärmar till den lilla datorn.

ZenBook 13 OLED har 11:e generationens Intel Core-processorer (i7 eller i5). Grafiken är Intel Iris Xe.

ZenBook 13 OLED: Pris och tillgänglighet

ZenBook 13 med Intel Core i7, 16 GB RAM, 1 TB SSD kostar 14 000 kr
ZenBook 13 med Intel Core i5, 8 GB RAM, 512 GB SSD kostar 12 000 kr

Båda varianterna finns redan i butik.

asus.com/se

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.