TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR
Nyhet

OLED till LCD-pris

Asus har gjort en serie ultralätta bärbara datorer med OLED-skärmar som faktiskt är överkomliga.

forfatter
Publicerad 2021-03-18 - 09:00

OLED-skärmar är kända för sina läckra, djupa färger och höga kontrast, men också för att de är dyra. Därför är vi lite nyfikna på att ta en närmare titt på Asus nya ZenBook-modeller, som har de organiska LED-skärmarna och nästan överkomliga prislappar.

Asus ZenBook 13 OLED har en OLED HDR NanoEdge-skärm i Full HD-upplösning (1920 x 1080). Skärmen är Pantone-godkänd och täcker 100 % av DCI-P3-färgrymden.

Vikten är bara 1,1 kilo, skalet är av metall och bara 14 mm tjockt. Asus utlovar en batteritid på 13 timmar på en enda laddning.

Asus ZenBook 13 OLED
1,1 kg ultraportabel med OLED-skärm och i7-processor låter bra. (Foto: Asus)

De två USB-C-portarna stöder Thunderbolt 4 och ger upp till 40 Gbit/s i överföringshastighet. Eftersom det även finns en HDMI-port kan man i princip koppla in upp till tre externa skärmar till den lilla datorn.

ZenBook 13 OLED har 11:e generationens Intel Core-processorer (i7 eller i5). Grafiken är Intel Iris Xe.

ZenBook 13 OLED: Pris och tillgänglighet

ZenBook 13 med Intel Core i7, 16 GB RAM, 1 TB SSD kostar 14 000 kr
ZenBook 13 med Intel Core i5, 8 GB RAM, 512 GB SSD kostar 12 000 kr

Båda varianterna finns redan i butik.

asus.com/se

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Bättre täckning och snabbare nätverk – till lägre pris Nu får du högre hastighet och bättre stabilitet. Och till ett förvånansvärt bra pris. Läs vårt test av två billiga mesh-nätverk.
Berlin: Logitech vill vara kreatörernas bästa vän Logitech avslöjar en stor satsning på den kreativa och lekfulla publiken. Vi är på Logi Play i Berlin.
Minecraft ska locka unga att återvinna elektronik Elgiganten och Microsoft inleder samarbete med spelet Minecraft i centrum. Unga spelare ska utbildas i att återvinna gamla elektronikprodukter.
Skarpaste ultraportabla någonsin Dell XPS 13 Plus är den skarpast designade ultrabook-datorn vi någonsin har sett. Nästan för designad, faktiskt.
Kontorsutrustning behöver inte vara grå Logitech lanserar nya webbkameror och headset för kontoret - i fräscha färger
Lenovo lanserar ny vikbar 16-tums bärbar dator Två år efter att den första vikbara datorn kom ut på marknaden är Lenovo nu redo med en uppföljare till X1 Fold. Den nya modellen erbjuder bland annat en större skärm och slankare chassi.
Följ Ljud & Bild