Mindre än en laptop

Miniatyr-PC:n Asus PN51 är liten men full av muskler.
Asus PN51
forfatter

En liten dator behöver inte vara klen. Asus nya mini-PC har specifikationer som ser ut att kunna mäta sig med fullvuxna datorer – och de flesta bärbara.

Maskinen med det diskreta namnet PN51 kan levereras med AMD Ryzen 5000-processor och stöd för upp till (djävulen finns i detaljerna, specifikationer beskrivs alltid som ” upp till”) 8K eller upp till fyra 4K-skärmar och upp till 64 GB RAM.

Datorn har de ringa måtten 115 x 115 x 49 mm, så den är lätt att få plats med, oavsett om det är på skrivbordet eller i TV-bänken. Den kan till och med skruvas fast på baksidan av en bildskärms med hjälp av en VESA-hållare.

Asus PN51

  •      AMD Ryzen 7 5700U-processor
  •      Windows 10 Home
  •      Integrerad Radeon Vega-grafik
  •      16 GB DDR4 3200 MHz
  •      512G SSD-lagring
  •      Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0

Priserna börjar på ungefär 8 000 kronor.

asus.com/se

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Annons
Annons

Läs också