Nyhet

Mindre än en laptop

Miniatyr-PC:n Asus PN51 är liten men full av muskler.
Asus PN51
forfatter

En liten dator behöver inte vara klen. Asus nya mini-PC har specifikationer som ser ut att kunna mäta sig med fullvuxna datorer – och de flesta bärbara.

Maskinen med det diskreta namnet PN51 kan levereras med AMD Ryzen 5000-processor och stöd för upp till (djävulen finns i detaljerna, specifikationer beskrivs alltid som ” upp till”) 8K eller upp till fyra 4K-skärmar och upp till 64 GB RAM.

Datorn har de ringa måtten 115 x 115 x 49 mm, så den är lätt att få plats med, oavsett om det är på skrivbordet eller i TV-bänken. Den kan till och med skruvas fast på baksidan av en bildskärms med hjälp av en VESA-hållare.

Asus PN51

  •      AMD Ryzen 7 5700U-processor
  •      Windows 10 Home
  •      Integrerad Radeon Vega-grafik
  •      16 GB DDR4 3200 MHz
  •      512G SSD-lagring
  •      Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0

Priserna börjar på ungefär 8 000 kronor.

asus.com/se

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.