TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Mindre än en laptop

Miniatyr-PC:n Asus PN51 är liten men full av muskler.

forfatter
Publicerad 2021-04-25 - 09:44

En liten dator behöver inte vara klen. Asus nya mini-PC har specifikationer som ser ut att kunna mäta sig med fullvuxna datorer – och de flesta bärbara.

Maskinen med det diskreta namnet PN51 kan levereras med AMD Ryzen 5000-processor och stöd för upp till (djävulen finns i detaljerna, specifikationer beskrivs alltid som ” upp till”) 8K eller upp till fyra 4K-skärmar och upp till 64 GB RAM.

Datorn har de ringa måtten 115 x 115 x 49 mm, så den är lätt att få plats med, oavsett om det är på skrivbordet eller i TV-bänken. Den kan till och med skruvas fast på baksidan av en bildskärms med hjälp av en VESA-hållare.

Asus PN51

  •      AMD Ryzen 7 5700U-processor
  •      Windows 10 Home
  •      Integrerad Radeon Vega-grafik
  •      16 GB DDR4 3200 MHz
  •      512G SSD-lagring
  •      Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0

Priserna börjar på ungefär 8 000 kronor.

asus.com/se

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nu finns Samsungs nya spelskärmar att köpa De nya Odyssey Neo G8- och Odyssey Neo G7 4K-skärmarna lovar rejäl prestanda!
Kone skippar sladden 15 års forskning tog det innan den klassiska spelmusen Roccat Kone XP kom i en trådlös utgåva.
Razers tåliga ljusdrivna tangenter Razer DeathStalker V2 har uppdaterats med lägre, lättare tangenter som håller längre.
Snabbaste MacBook Air hittills Apples ultrabook har fått en ny design och en vitamininjektion som märks. Men priset är därefter.
Integrerad arbetshäst för kontoret Lenovo ThinkCentre neo 50a är en elegant arbetsstation till (hemma)kontoret som lovas vara både kraftfull och intelligent.
Galet bra för priset! Shark Gaming 7G15-70TI vinner inga skönhetstävlingar, men den är fylld med bra och prisvärd hårdvara.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend