Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Soundbar med surround och pekskärm

Harman Kardon utökar sin trådlösa Citation-serie.

Av / 2020-01-08 - 13:11
Soundbar med surround och pekskärm

Varför måste alla soundbar-högtalare vara av svart plast? Ungefär så gissar vi att Harman Kardon har tänkt. Hela deras högtalarserie är nämligen klädd i svart eller ljusgrått tyg från danska Kvadrat. Tyget är flamsäkert och ser bättre ut än svart plast, det måste vi medge.

Citation-serien, som den heter, fick nyligen ännu fler medlemmar. Till exempel soundbar-högtalaren Citation Multibeam 700. En smal och snygg högtalare med pekskärm på toppen och 120-watts förstärkare på insidan.

Den kan kopplas trådlöst till den nya subwoofern Sub S och sägs ge en övertygande surroundeffekter tack vare sju högtalarelement.

Liksom de andra högtalarna i Citation-serien är den trådlös och har Google-röststyrning, AirPlay-strömning och multiroom-stöd.

Soundbar-högtalaren kan anslutas trådlöst till ett par Citation-högtalare, som kan användas som bakhögtalare för ännu mer övertygande bioljud. Till exempel de små Citation Duo på bilden ovan.

Harman har också en bärbar högtalare i Citation-serien, som är stänktålig och i går åtta timmar på en laddning. Den säljs med en laddningsstation så att man bara lyfter bort högtalaren när man behöver ta den med sig ut.

En klockradio är kanske inte lika spännande, men Citation Oasis kan inte bara väcka dig utan också ladda mobilen trådlöst – och du kan strömma musik till den.

De nya tillskotten till Citation-serien kommer i vår och har priser som börjar på ungefär 2 000 kronor för Oasis och 2 000 kronor för en Citation Duo (eller 3 500 kronor för ett par). Soundbar Citation Multibeam 700 kostar ungefär 5 000 kronor och subwoofern 3 000 kronor.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Den här kommer i sommar!

VIDEO: Vi provar den första mobiltelefonen med osynlig kamera

Bättre ljud med rumskorrektion

Video: Se elbilens lyxiga underhållningssystem

Kolla in den här galna bilen från Mercedes

Acer vill sälja PC till Apple-användare

Asus: Världens starkaste 14-tums gaming-laptop

Actionkamera med Leica-knorr

Asus sätter hastighetsrekord för gaming-skärmar

Gaming-datorer från MSI

Arlos nya övervakningskamera kastar nytt ljus över hemmet

Utomhusnyheter från Philips Hue

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen