itemprop

Soundbar med surround och pekskärm

Harman Kardon utökar sin trådlösa Citation-serie.

Varför måste alla soundbar-högtalare vara av svart plast? Ungefär så gissar vi att Harman Kardon har tänkt. Hela deras högtalarserie är nämligen klädd i svart eller ljusgrått tyg från danska Kvadrat. Tyget är flamsäkert och ser bättre ut än svart plast, det måste vi medge.

Citation-serien, som den heter, fick nyligen ännu fler medlemmar. Till exempel soundbar-högtalaren Citation Multibeam 700. En smal och snygg högtalare med pekskärm på toppen och 120-watts förstärkare på insidan.

Den kan kopplas trådlöst till den nya subwoofern Sub S och sägs ge en övertygande surroundeffekter tack vare sju högtalarelement.

Liksom de andra högtalarna i Citation-serien är den trådlös och har Google-röststyrning, AirPlay-strömning och multiroom-stöd.

Soundbar-högtalaren kan anslutas trådlöst till ett par Citation-högtalare, som kan användas som bakhögtalare för ännu mer övertygande bioljud. Till exempel de små Citation Duo på bilden ovan.

annons

Harman har också en bärbar högtalare i Citation-serien, som är stänktålig och i går åtta timmar på en laddning. Den säljs med en laddningsstation så att man bara lyfter bort högtalaren när man behöver ta den med sig ut.

annons

En klockradio är kanske inte lika spännande, men Citation Oasis kan inte bara väcka dig utan också ladda mobilen trådlöst – och du kan strömma musik till den.

De nya tillskotten till Citation-serien kommer i vår och har priser som börjar på ungefär 2 000 kronor för Oasis och 2 000 kronor för en Citation Duo (eller 3 500 kronor för ett par). Soundbar Citation Multibeam 700 kostar ungefär 5 000 kronor och subwoofern 3 000 kronor.

annons
Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

Provprenumeration
1 månad for 0:-
Tillgång till alla tester och nyheter på Ljud & Bild i 1 månad
6 månader
Endast 53 kr/mån
Få tillgång till alla tester och nyheter på Ljud & Bild i 6 månader
Tillgång till vår köpguide bestående av tusentals av produkter.
12 månader
Endast 49 kr/mån
Tillgång till alla tester och nyheter på Ljud & Bild i 12 månader
Tillgång till vår köpguide bestående av tusentals av produkter.
Har du något att tillägga?
Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Vad tycker du?

  Subscribe  
Notify of

Läs också

 data-srcset

Nu sänker alla bildkvaliteten

Netflix var de första som lovade att dra ner på upplösningen för att skona datatrafiken i Europa. Fler teknikjättar följer efter.

 data-srcset

Superdatorer ska knäcka Corona

Tillsammans med Vita huset och Department of Energy startar IBM krig mot Coronaviruset. Deras vapen är sammankopplade superdatorer.

Scroll to Top