Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

JBL L82 Classic

JBL plockar fram gamla klassiker och ger dem nytt liv.

Av / 2020-01-07 - 15:43
JBL L82 Classic

Vi höjde lite på ögonbrynen första gången vi såg JBL L100 Classic. Högtalarna såg ut precis som ett par L100 från 70-talet, men hade moderna element och delningsfilterkomponenter. En lyckad blandning av nostalgi och modernt ljud, tyckte vi när vi testade dem förra året.

Nu gör JBL det igen. Den här gången med en mindre tvåvägshögtalare som heter L82 Classic. Som mycket riktigt bygger på den mycket äldre L82. Fast bara när det gäller utseendet.

L82 Classic till höger utan grill, i mitten med en orange grill. Längst till vänster står en L100 Classic med blå grill.

 

Den mer kompakta tvåvägsmodellen förhandsvisades för butiker redan i november 2019, men lanseras officiellt nu på CES.

Precis som den större trevägsmodellen L100 Classic finns Quadrex-grillen i tre olika färger. De täcker ett 20 cm bas/mellanregisterelement med JBL:s vita sandwich-membran och ett diskantelement med ett 25 mm titanmembran.

Högtalarna har en potentiometer som höjer eller sänker diskanten en smula och eftersom högtalarna har basreflexporten på framsidan kan de placeras närmare väggen.

Torra fakta säger att bokhyllehögtalarna har måtten 47,3 x 28,1 x 29,6 cm – och alltså inte är särskilt kompakta, även om de är märkbart mindre än L100 Classic. Känslighet uppges vara 88 dB, impedansen 6 ohm och frekvensresponsen 44 Hz – 40 kHz.

Svenskt pris är okänt och högtalarna kommer inte till butikerna förrän i april 2020, men JBL antyder 2 500 dollar per par, plus 250 dollar extra ett par av de anpassade JS80-stativen på bilden ovan.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Den här kommer i sommar!

VIDEO: Vi provar den första mobiltelefonen med osynlig kamera

Bättre ljud med rumskorrektion

Video: Se elbilens lyxiga underhållningssystem

Kolla in den här galna bilen från Mercedes

Acer vill sälja PC till Apple-användare

Asus: Världens starkaste 14-tums gaming-laptop

Actionkamera med Leica-knorr

Asus sätter hastighetsrekord för gaming-skärmar

Gaming-datorer från MSI

Arlos nya övervakningskamera kastar nytt ljus över hemmet

Utomhusnyheter från Philips Hue

0
Rulla till toppen