JBL L82 Classic

JBL plockar fram gamla klassiker och ger dem nytt liv.

Vi höjde lite på ögonbrynen första gången vi såg JBL L100 Classic. Högtalarna såg ut precis som ett par L100 från 70-talet, men hade moderna element och delningsfilterkomponenter. En lyckad blandning av nostalgi och modernt ljud, tyckte vi när vi testade dem förra året.

Nu gör JBL det igen. Den här gången med en mindre tvåvägshögtalare som heter L82 Classic. Som mycket riktigt bygger på den mycket äldre L82. Fast bara när det gäller utseendet.

L82 Classic till höger utan grill, i mitten med en orange grill. Längst till vänster står en L100 Classic med blå grill.

 

Den mer kompakta tvåvägsmodellen förhandsvisades för butiker redan i november 2019, men lanseras officiellt nu på CES.

Precis som den större trevägsmodellen L100 Classic finns Quadrex-grillen i tre olika färger. De täcker ett 20 cm bas/mellanregisterelement med JBL:s vita sandwich-membran och ett diskantelement med ett 25 mm titanmembran.

Högtalarna har en potentiometer som höjer eller sänker diskanten en smula och eftersom högtalarna har basreflexporten på framsidan kan de placeras närmare väggen.

Torra fakta säger att bokhyllehögtalarna har måtten 47,3 x 28,1 x 29,6 cm – och alltså inte är särskilt kompakta, även om de är märkbart mindre än L100 Classic. Känslighet uppges vara 88 dB, impedansen 6 ohm och frekvensresponsen 44 Hz – 40 kHz.

Svenskt pris är okänt och högtalarna kommer inte till butikerna förrän i april 2020, men JBL antyder 2 500 dollar per par, plus 250 dollar extra ett par av de anpassade JS80-stativen på bilden ovan.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 3 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Den bärbara Beolit 20 har trådlös laddning och lång batteritid.
  Serial 1-elcykeln är "Powered by Harley-Davidson" och är också en hyllning till företagets första motorcykel från 1903.
  Den svenska webbutiken öppnade i natt
  Harman Kardon ger dig en trådlös anläggning med många anslutningar.
  Kan revolutionera bilden i VR-glasögon.
  För att undvika att bilförare blir trötta bkaom ratten använder Jaguar Land Rover högteknologisk brusreducering från Silentium.
  Vi håller på att testa Hyundai Kona med ljudsystem från självaste Krell.
  Kompakt elektronik med stöd för upp till 11.2 kanaler.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  LG SN8YG

  Riktpris: 7000 kr LG har skärpt sig

  Belkin Soundform Elite

  Riktpris: 3000 kr Lyckat musikaliskt partnerskap

  Harman Kardon Citation One MKII

  Riktpris: 2000 kr Starkt förbättrad Citation

  Samsung HW-Q950T

  Riktpris: 15000 kr Soundbar med bioambitioner
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.