Redaktionen rekommenderar

Årets bästa 2019-2020

Här är den kraftfullaste 14-tumsdatorn

Asus ROG Zephyrus G14 är den tuffaste lättviktsdatorn hittills. Betalar du extra kan du få animationer i locket!

Bärbara speldatorer behöver inte längre vara tunga och fula. Vi har nyligen testat flera kompakta och lätta gaming-maskiner utan – större kompromisser med prestanda. Men den här tar priset!

ROG Zephyrus G14 har just presenterats i Las Vegas och Asus lovar att de pressat in seriösa spelmuskler i ultrabook-storlek. Närmare bestämt en 14-tums PC som väger 1,6 kg och bara är 18 mm i tjock!

Processorn i den lilla krabaten är en ny AMD Ryzen 7 och datorn kan fås med grafikkort upp till Nvidia GeForce RTX 2060 och upp till 32 GB RAM.

Batteritiden uppges vara 10 timmar. Naturligtvis inte med 3D-spel, men det betyder att den kan användas utan man behöver släpa runt på 180-wattsladdaren. Och i en handvändning går det att ladda via USB-C.

Skärmen kan vara antingen en 120 Hz Full HD-panel eller en högupplöst WQHD (2560 × 1440) med 60 Hz.

Det var innanmätet det. Men det ultimata LAN-partytricket sitter i locket, där en display som består av 1 000 lysdioder kan visa grafik och animationer! Det lär få dina motståndare på LAN-partyt att tappa hakan! Asus kallar funktionen AniMe Matrix.

Game on! En skärm med 1 000 lysdioder kan visa animationer i locket! (Foto: Asus)

Vi vet ingenting om pris eller lanseringsdatum, men vi ser redan fram emot att få testa!

annons
annons
Har du något att tillägga?
Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Vad tycker du?

  Subscribe  
Notify of

Läs också