Search
Generic filters

Gaming-ljud från JBL

JBL gör debut på marknaden för gaming-utrustning med en serie spelhörlurar.

JBL har fått upp öronen för att gaming är ett av de mest populära och snabbt växande områdena inom hemelektronik. Därför debuterar de på CES-mässan i Las Vegas med en serie tillbehör för gaming. Och eftersom det är JBL så handlar det naturligtvis om ljud.

Quantum-headset utlovas leverera ”uppslukande ljudkvalitet och exakt precision för att ge en verklig konkurrensfördel”.

JBL Quantum 400 är ett trådbundet USB-headset i mellanprisklassen. (Foto: JBL)

Det finns sju olika headset att välja mellan, så det finns det något för de allra flesta. Både trådbundna och trådlösa headset, och priserna sträcker sig från impulsköpsklassen till den tyngre änden.

Modellerna JBL Quantum 300, 400, 600 och 800 har JBL:s eget ”Quantum Surround”, som drivs av PC-styrprogrammet JBL Quantum Engine. Surroundljud i 360 grader utlovas – och dessutom i höjdled. I pressmeddelandet nämns också integrerade huvudsensorer i toppmodellen Quantum ONE, så vi räknar med att det eventuellt kan handla om positionsberoende ljud som i Audeze Mobius och HyperX Cloud Orbit S.

JBL Quantum 800 är den näst dyraste modellen, med öronkuddar i äkta läder och trådlös anslutning samt Bluetooth. (Foto: JBL)

Alla hörlurar i JBL Quantum-serien kan användas på flera plattformar, till exempel PC, Mac, Xbox, PlayStation, Nintendo Switch, VR eller mobil. Quantum 100, 200, 300 och 400 är utrustade med öronkuddar i konstläder och memory foam, medan de dyrare Quantum 600, 800 och ONE har öronkuddar i äkta läder och memory foam.

Hörlurarna kompletteras av högtalarna Quantum DUO, som inte bara har ljud utan även ljuseffekter.

Ibland kan det vara skönt att lufta öronen. Quantum DUO-högtalarna utlovar samma ljud som hörlurarna – och har festlig belysning på toppen. (Foto: JBL)

Priser:

 • Quantum 100: 400 kr
 • Quantum 200: 600 kr
 • Quantum 300: 800 kr
 • Quantum 400: 1 000 kr
 • Quantum 600: 1 500 kr
 • Quantum 800: 2 000 kr
 • Quantum ONE: 2 500 kr
 • Quantum DUO: 1 700 kr

Alla modeller släpps i april

Lyxmodellen Quantum ONE har inbyggd huvudsensor. (Foto: JBL)
Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 3 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Bang & Olufsen Beoplay H95

  Riktpris: 8500 kr Grymt snygg brusreducering från B&O

  JBL Club One

  Riktpris: 3500 kr JBL blandar sig i tätstriden

  Shure Aonic 50

  Riktpris: 4400 kr Hela stjärnhimlen öppnar sig

  Sony WH-1000XM4

  Riktpris: 4000 kr Den nya kungen av brusreducering
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.