data-srcset

CES 2016

Här är de första trådlösa högtalarna från McIntosh, med multiroom och stereokoppling.

Lilla RS100 är McIntoshs första trådlösa högtalare. Här får man strömning direkt från mobilen och stöd för högupplöst 24 bit/192 kHz-ljud med DTS Play-Fi. Den går också att koppla till hemnätverket och man kan koppla ihop upp till sexton högtalare trådlöst i ett multiroom-system. Eller åtta i stereopar, om man hellre föredrar det.

Högtalarna har de klassiska turkosa VU-mätarna på fronten och en 10-centimeters bas och en 19-millimeters diskant som drivs av en 60-watts förstärkare. Man kan också koppla in ljudkällor via en minijack-ingång och på baksidan finns en subwoofer-utgång.

Foto: McIntosh

Foto: McIntosh

De som vill kunna strömma musik till sin befintliga anläggning kan titta närmare på den trådlösa spelaren MB50, som också stöder högupplöst ljud med DTS Play-Fi och kopplas direkt till stereon.

MB50 har USB-port och optisk och koaxial digitalingång samt ett par analoga ingångar. Plus optisk och koaxial ljudutgång och analoga utgångar till en effektförstärkare. Den har nämligen en inbyggd förförstärkare också – med volymkontroll.

Foto: McIntosh
Foto: McIntosh

Appen till MB50 har naturligtvis streaming med Spotify, Deezer och Tidal.

annons

Amerikanska priser: 
RS100: 1 000 dollar/st
MB50: 2 000 dollar

annons
Foto: McIntosh
Foto: McIntosh

Har du något att tillägga?
Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Läs också

 data-srcset

JBL satsar på radio

Nej då, linjär radio är inte alls dött. Det tänker JBL bevisa med två nya bärbara radioapparater: Tuner 2 och Tuner XL.