annons
annons
annons

Onkyo-hörlurar för kräsna öron

Tre nya flaggskeppsmodeller för högupplöst ljud.

Lägg till som favorit

Onkyo satsar på att betona fördelarna med högupplöst ljud i sina tre nya hörlurar. A800 och H900M är stora öronkåpor och E900M är öronsnäckor.

Läs också: Test av Onkyo E700M

Seriösa snäckor
Enligt Onkyos pressmeddelande är E900M de mest avancerade in-ear-lurarna på hela marknaden. De är bestyckade med tre högtalarelement i varje öra, ett dynamiskt element och två dynamiska armaturer. Trevägskonstruktionen separerar bas, mellanregister och diskant vilket ger bättre dynamik och renare ljud i varje register. Framför allt basen sägs vara fylligare. E900M täcker frekvensregistret 5–40 000 Hz, med andra ord allt örat kan uppfatta och lite till.

På kabeln sitter en liten fjärrkontroll och en mikrofon för mobilsamtal och röststyrning av mobilen.

A800 är en öppen konstruktion med 50 mm stora element. Foto: Onkyo
A800 är en öppen konstruktion med 50 mm stora element. Foto: Onkyo

Större kåpor
Längre upp i storleksklass finns hörlurarna A800 och H900M. Den förstnämnda har 50-millimeters element som utlovar ett ljud av hög kvalitet. 32 ohms impedans och 100 dB i känslighet lär betyda att A800 fungerar fint även med bärbara spelare, men eftersom det handlar om en öppen konstruktion som läcker både in och ut ljud så rekommenderas de inte till omgivningar med mycket bakgrundsljud, till exempel tåg, tunnelbana och flygplan. Man kan också bli ett irritationsmoment i kontorslandskap eftersom andra hör musiken.

Då är det bra att Onkyo har de slutna H900M. De har också 50-millimeters element och sägs ha ”precis diskant, tydligt och öppet mellanregister och djup och balanserad bas på alla volymer”. Den slutna konstruktionen håller ute oväsen och gör att folk i omgivningen slipper höra musik. Slutna konstruktioner har dessutom ofta en fylligare bas än öppna.

H900 täcker frekvensregistret 5–40 000 Hz och har en impedans på 16 ohm och en känslighet på hela 105 dB. Med andra ord lär den passa bra med bärbara enheter – och har därför en fjärrkontroll och en inbyggd mikrofon på kabeln för handsfree-samtal.

Ännu så länge har vi bara sett europeiska priser:

Onkyo E900M: 400 euro
Onkyo A800: 400 euro
Onkyo: H900M: 300 euro

Samtlige tre modeller släpps i mars.

Har du något att tillägga?
Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Lämna ett svar

annons

Läs också

Lövtunn Ultra-HD från TCL

Lövtunn Ultra-HD från TCL

En av världens största TV-tillverkare är kinesisk. De nya skärmarna är världens tunnaste med Local Dimming.Lägg till som favorit
Trådlös McIntosh-högtalare

Trådlös McIntosh-högtalare

Här är de första trådlösa högtalarna från McIntosh, med multiroom och stereokoppling.Lägg till som favorit
Libratone Copenhagen Edition

Libratone Copenhagen Edition

Libratone lanserar en exklusiv version av sina trådlösa och bärbara Zipp-högtalare i ull och aluminium.Lägg till som favorit
Fullspäckad trådlös multiroom-högtalare

Fullspäckad trådlös multiroom-högtalare

Fullspäckad trådlös multiroom-högtalareLägg till som favorit
Historiens vingslag hos Klipsch

Historiens vingslag hos Klipsch

Apple och HP började sina verksamheter i garaget. Hos Klipsch var förhållandena lite enklare. På CES kan man se hur allting började.Lägg till som favorit
3D-ljud från McIntosh

3D-ljud från McIntosh

Är det dags att uppgradera hemmabion så verkar den nya processorn från McIntosh med 3D-ljud och 4K-video säkert lockande.Lägg till som favorit
Smygtitt på Samsungs 2016-modeller

Smygtitt på Samsungs 2016-modeller

Här är lite av allt vi kan förvänta oss från Samsung det kommande TV- året!Lägg till som favorit
Digitala bjässar från Nikon

Digitala bjässar från Nikon

Inte en utan två toppmodeller lanserades på Nikons presskonferens på CES-mässan.Lägg till som favorit
annons
Stäng meny