annons
annons
annons
(Foto: Tillverkare)
annons

Lövtunn Ultra-HD från TCL

En av världens största TV-tillverkare är kinesisk. De nya skärmarna är världens tunnaste med Local Dimming.

Xclusive är toppmodellen i kinesiska TLC:s S99-serie. Den är utrustad med avancerad teknik som Quantum Dots (kvantprickar, alltså lysdioder som bara är ett par nanometer stora), bakbelysning med Local Dimming samt stort dynamiskt omfång (HDR) som ger extra hög kontrast.

Skärmen är utrustad med en speciell ”slimmad” Local Dimming-bakbelysning som minskar det optiska avståndet till 5 mm – vilket innebär att Xclusive är världens tunnaste kvantpricks-TV med lokal dimningsfunktion.

Kvantprickar
Quantum Dots är extra små lysdioder, bara 5–20 nanometer stora. Fördelen mot traditionella LCD-paneler är skarpare bild och rikare färger, till ett lägre pris än OLED. Den lokala styrningen av bakbelysningen innebär att mörka områden av bilden kan visas med lite bakljus och andra ljusare områden med betydligt mer, så att man kan manipulera fram en större dynamik än om bakbelysningen inte varierade på olika ställen.

HDR och stor färgrymd
TCL utlovar en bildkvalitet som tillhör toppklassen. HDR ger större skillnad mellan svartaste svart och vitaste vitt, och en större färgskala (Wide Color Gamut) ger djupare och rikare färger. Även ljudet påstås vara bra tack vare högtalare från Harman Kardon.

S99-serien är supertunn och har en ren baksida utan vare sig skruvar eller springor, vilket är pricken över i för en TV som är läcker att beskåda.

65-tumsversionen av TCL Xclusive, U65S9906, kommer till butikerna i Europa under andra halvan av 2016. Något pris har vi inte fått men vi räknar med att den blir billigare än motsvarande modeller från mer kända TV-jättar.

Läs också

Onkyo-hörlurar för kräsna öron

Onkyo-hörlurar för kräsna öron

Tre nya flaggskeppsmodeller för högupplöst ljud.Lägg till som favorit
Trådlös McIntosh-högtalare

Trådlös McIntosh-högtalare

Här är de första trådlösa högtalarna från McIntosh, med multiroom och stereokoppling.Lägg till som favorit
Libratone Copenhagen Edition

Libratone Copenhagen Edition

Libratone lanserar en exklusiv version av sina trådlösa och bärbara Zipp-högtalare i ull och aluminium.Lägg till som favorit
Fullspäckad trådlös multiroom-högtalare

Fullspäckad trådlös multiroom-högtalare

Fullspäckad trådlös multiroom-högtalareLägg till som favorit
Historiens vingslag hos Klipsch

Historiens vingslag hos Klipsch

Apple och HP började sina verksamheter i garaget. Hos Klipsch var förhållandena lite enklare. På CES kan man se hur allting började.Lägg till som favorit
3D-ljud från McIntosh

3D-ljud från McIntosh

Är det dags att uppgradera hemmabion så verkar den nya processorn från McIntosh med 3D-ljud och 4K-video säkert lockande.Lägg till som favorit
Smygtitt på Samsungs 2016-modeller

Smygtitt på Samsungs 2016-modeller

Här är lite av allt vi kan förvänta oss från Samsung det kommande TV- året!Lägg till som favorit
Digitala bjässar från Nikon

Digitala bjässar från Nikon

Inte en utan två toppmodeller lanserades på Nikons presskonferens på CES-mässan.Lägg till som favorit
annons